Davutoğlu, CHP'li Aday Tarafından Desteklenmesinden Memnun - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu, CHP'li Aday Tarafından Desteklenmesinden Memnun

Davutoğlu, CHP\'li Aday Tarafından Desteklenmesinden Memnun

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 'Avrupa Gençlik Festivali'nde Buluşalım' programının ardından Altınekin İlçesi'ne geçti.

17.05.2011 18:02

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, 'Avrupa Gençlik Festivali'nde Buluşalım' programının ardından Altınekin İlçesi'ne geçti. Davutoğlu, ilçe girişinde Konya Tarım İl Müdürlüğü tarafından yapılan süne ile mücadale programı kapsamında bir buğday tarlasında hazırlanan kapsüllerdeki 'parazitoitleri' tarlaya bıraktı. Daha sonra Altınekin Belediye Başkanı Ali Koçan'ı makamında ziyaret etti. Burada gazetecilerin CHP Konya 6'ncı sıra milletvekili adayı Durmuş Ali Karamut'un kendisini destekler nitelikteki sözlerinin hatırlatması üzerine Davutoğlu, bu durumun siyasetin insanı boyutunu ortaya çıkardığını ve takdir edilmesi gereken bir husus olduğunu belirtti. Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Genel anlayış maalesef muhalefette olmanın, farklı siyasi görüşe sahip olmanın, iktidarda olmanın veya diğer görüştekilerin mutlaka olumsuz görmesi gerektiği gibi yanlış bir kanaat hakim. Aslında Durmuş Ali Bey'in tutumu, bu yanlış kanaati sarsan bir tutumdur. Dolayısıyla gaf, hata veya şaşkınlık gibi gösterilmesini doğru bulmuyorum. Siyasetimizin düzeyi yükseldikçe bu tür kadirşinaslık örneklerini de göreceğiz. Bu açıdan siyasetin insani boyutunu göstermesi açısından olumlu bir gelişme olarak görüyorum. Ayrıca kadirşinaslık göstermesi Konyalı bir başka hemşerisini bu anlamda takdir etmesi, Konyalıların sahiplenmesi gereken bir tutum. Bu anlamda karşılıklı takdirleri içerecek şekilde seyretmesini olumlu görürüzö

BAKANA, AİLESİNİNİN OKUMASINA İZİN VERDİĞİNİ SÖYLEDİ

Bakan Davutoğlu, ziyaretin ardından kent meydanında seçim otobüsünün üzerine çıkarak, partisi tarafından düzenlenen mitingde yaşklaşık 500 kişiye seslendi. Davutoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Akıncılar Beldesi'ni ziyaret etti. Yolda karşılaştığı çocuklarla yakından ilgilenen Davutoğlu'na, 12 yaşındaki Fatma Nur Kaplan, ailesinin okuldan aldığını ve okutmadığını belirterek, "Ben okumak istiyorum. Lütfen bana sahip çıkın. Ailem okumamı istemiyor. "dedi. Davutoğlu da bunun üzerine konu ile ilgileneceğini belirterek danışmanına talimat verdi.

Davutoğlu belde meydanında yaptığı konuşmasında ise çocuklarıın okumalarına izen vermesi konusunda ailelere çağrıda bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Davutoğlu, CHP'li Aday Tarafından Desteklenmesinden Memnun - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement