Davutoğlu, Irak Dışişleri Bakanı Caferi'yi Kabul Etti - Son Dakika
Güncel

Davutoğlu, Irak Dışişleri Bakanı Caferi'yi Kabul Etti

Davutoğlu, Irak Dışişleri Bakanı Caferi\'yi Kabul Etti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da temaslarını sürdüren Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi'yi, Başbakanlık Merkez Binada kabul etti.

06.11.2014 16:08  Güncelleme: 16:43

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da temaslarını sürdüren Irak Dışişleri Bakanı İbrahim El-Caferi'yi, Başbakanlık Merkez Bina'da kabul etti.

Caferi, yaklaşık 1 saat süren kabulün ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, komşu ülke Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştirdiğini, ziyarette birkaç konuyu ele aldıklarını söyledi.

Başbakan Davutoğlu ile görüşmesinde, Türkiye ile Irak arasındaki ilişkilerin yanı sıra bölgesel meseleleri de ele aldıklarını anlatan Caferi, "IŞİD, Türkiye ile diplomatik ilişkiler ve Türkiye'nin Irak'taki göçmenlere yaptığı yardımları konuştuk' dedi.

Türkiye'nin Irak'taki göçmenlere yaptığı yardımlarından dolayı teşekkür eden Caferi, "Ekonomik ve siyasi meselelerin yanı sıra stratejik konuları da değerlendirdik" ifadesini kullandı.

Görüşmede ayrıca Başbakan Davutoğlu'nu Irak'a davet ettiklerini bildiren Caferi, "Sağolsun, o da sevgi ve saygıyla karşıladı. İnşallah en yakın zamanda Sayın Başbakanı Irak'a bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Davutoğlu, Irak Dışişleri Bakanı Caferi'yi Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement