Fırat Kalkan Herakatı kapsamında, 10 DEAŞ hedefine Fırtına obüsleriyle 25 atım yapıldı. Herakat boyunca ise 501 hedefe 2 bin 189 atım yapıldı.
Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan bilgilendirmede, "Suriye sınır hattında, gerekli emniyet tedbirleri alınarak, Cerablus ve Rai bölgesinde halen kontrol edilen bölgede keşif, gözetleme, hedef tespiti ve ele geçirilen bölgelerde oluşturulan savunma tedbirlerini geliştirme faaliyetlerine devam edilmiştir. Ateş Destek Vasıtaları tarafından, harekat sahasında bulunan 10 DEAŞ TÖ hedefine toplam FIRTINA obüsleriyle 25 atım yapılmıştır. (Toplam: 501 hedefe 2.189 atım). İstihkam unsurlarımızca 6 adet mayın, 41 adet EYP bulunarak yerlerinde imha edilmiştir.
AFAD ve Kızılay'a ait unsurlar ile Özgür Suriye Ordusu ve sivillere yönelik lojistik faaliyetler kesintisiz olarak sürdürülmüştür.
Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgemizde güvenlik riski doğuran Suriye kuzeyinde, icra edilen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyet göstermektedir" denildi. - ANKARA
Son Dakika › Güncel › Deaş Hedefleri, Fırtına Obüsleriyle Vuruldu - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.