DEİK Türkiye-Norveç İş Konseyi Başkanı Mehmet Selahattin Ünlü güven tazeledi - Son Dakika
Güncel

DEİK Türkiye-Norveç İş Konseyi Başkanı Mehmet Selahattin Ünlü güven tazeledi

DEİK Türkiye-Norveç İş Konseyi Başkanı Mehmet Selahattin Ünlü güven tazeledi

Başarılı işadamı Mehmet Selahattin Ünlü, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Türkiye-Norveç İş Konseyi Başkanlığına yeniden seçildi. Üçüncü kez başkanlık görevine getirilen Ünlü, yeni dönemde de büyük projelere imza atacaklarını aktardı.

17.01.2022 12:48  Güncelleme: 14:06

İki yılda bir düzenlenen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) İş Konseyleri Seçimli Genel Kurulu, DEİK üyelerinin katılımları ile gerçekleşti.

BAŞARILI BAŞKANIN 3. DÖNEMİ

Üyelerin güven oyunu alarak üçüncü defa başkanlık görevine getirilen Ünlü, yeni dönemde de büyük projelere imza atacaklarını kaydetti. Ticari diplomasinin önemine de vurgu yapan Mehmet Selahattin Ünlü, Ticarette Türkiye'nin dünyada söz sahibi bir ülke olduğunu söyledi.

ÜNLÜ: MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Seçimlerin büyük bir coşku içerisinde geçtiğini ve yeniden başkanlık görevine getirilmesinden duyduğu gururu ve mutluluğu dile getiren Ünlü; "Türkiye ile Norveç arasındaki ekonomik ilişkileri en üst düzeye çıkartmayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda ekip olarak gece gündüz demeden çalışmaya dün olduğu gibi bugünde devam edeceğiz. Türkiye ihracat vizyonunu her geçen gün genişletirken, biz de Türkiye ve Norveç arasında yeni ihracat köprüleri inşa etmek için mücadelemizi kaldığımız yerden sürdüreceğiz" dedi.

Ünlü, konuşmasını şöyle sürdürdü;

''DEİK olarak sadece sorumlu olduğumuz konseylerde ve ülkelerdedeğil, dünyanın her yerine uzanmaya çalışıyoruz. Mesela iştigal konum olan gemi inşada Çin Halk Cumhuriyeti'nde yürütmekte olduğumuz projelerimiz var.Bizler elimizden geldiğince DEİK ailesi olarak birbirimize her kıtada her ülkede destek oluyoruz. Bu bağlamda gemi inşa ve yat sektörü olarak en fazla ihracatımızı da Norveç'e gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Son 5 yılda gemi ve yat ihracatı 6.4 milyar dolariken, sadece bu sene1 milyar 647 milyon dolarlıkihracat yapmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Ülkemize hizmet etmeye ve DEİK çatısı altında başarılara imza atmaya devam edeceğiz.''

Son Dakika Güncel DEİK Türkiye-Norveç İş Konseyi Başkanı Mehmet Selahattin Ünlü güven tazeledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement