Demirkol, Öğrencilere Ailenin Önemini Anlattı - Son Dakika
Güncel

Demirkol, Öğrencilere Ailenin Önemini Anlattı

Demirkol, Öğrencilere Ailenin Önemini Anlattı

Şanlıurfa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, ilahiyat fakültesi öğrencilerine "Aile olmak" konulu konferans verdi.

28.12.2014 13:08

Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından davet edilen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, ilahiyat öğrencilerine Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürlüğü ve bağlı kuruluşların çalışmaları hakkında bilgi sundu.

Demirkol, burada yaptığı konuşmasında "Aile, toplumun en yeni bireyleri olan bebeklerin ve çocukların toplumsallaşma anlamında ilk eğiticisi ve öğreticisi olduğu için kendi evlatlarını, kendi yaşadıkları toplumun kültürel kodlarına göre kurgulayan ve inşa eden en temel toplumsal kurum olarak öne çıkar" dedi.

Sağlıklı bir aile yapısının sağlıklı nesiller demek olduğunu dile getiren Demirkol, aile ve sosyal politikalar bakanlığı ve taşra il müdürlüklerinin asli görevleri arasında olan önleyici çalışmalar kapsamında ailenin korunmasında önemli bir yer tuttuğunu belirtti.

Demirkol, aile eğitim programının tamamen bilimsel veriler ışığında hazırlandığını ve ailenin en temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir müfredat olduğunu da sözlerine ekledi. Demirkol ayrıca sağlıklı nesiller ve sağlıklı ailelerin olduğu toplumlarda yardım ve merhamet duygularının üst seviyelerde olduğu dolayısıyla yardım anlayışında her şeyin devletten beklemeden, gönüllük ilkesi çerçevesinde vatandaşlar tarafından da yapılması gerektiğini dile getirdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Demirkol, Öğrencilere Ailenin Önemini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement