Demirtaş: Bulunmaz Hint Kumaşı Değilim - Son Dakika
Güncel

Demirtaş: Bulunmaz Hint Kumaşı Değilim

Demirtaş: Bulunmaz Hint Kumaşı Değilim

BDP'nin yakında kongreye gideceğini belirten Demirtaş, 'Genel Başkalığa aday olacak mısınız?' sorusuna, "Ben bulunmaz hint kumaşı değilim" dedi.

31.03.2014 17:10  Güncelleme: 09:39

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi. Partisinin Diyarbakır İl Başkanlığındaki basın toplantısında konuşan Demirtaş, seçim değerlendirmesinin ardından sorulara cevap verdi.

Gazetecilerin BDP'nin Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak'ın, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu hatırlatarak, Kışanak'ın yerine eş genel başkan belirlenip belirlenmediği sorulunca Demirtaş, Bunu belirlemek için BDP'nin yakında kongre kararı alacağını ve kongrede Eş Başkanların belirleneceğini söyledi.

İKİ DÖNEM KURALINI HATIRLATTI

Kongrede kimin eş genel başkan olacağını bilmediğini kaydeden Demirtaş, partinin neferi olduğunu söyledi. Gazetecilerin, ısrarlı şekilde aday olup olmayacağı yönündeki sorulara Demirtaş, "Partimizde benden daha değerli birçok arkadaşımız vardır. Ben bulunmaz hint kumaşı değilim. Partimizde 2 dönem kuralı vardır bu kuralı kendim için esnetilmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Benim yerime geçebilecek çok arkadaşımız vardır. Ben bu halkın bir neferiyim. Alınmış ilkeli bir kararımız var ve bunu çiğnemeyiz. Bu göreve gelecek bütün arkadaşlarım bu görevi başarı ile yürütebilir. Ama partim bir görev verirse her zaman dediğim gibi ben partimin bir neferiyim" şeklinde cevapladı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Demirtaş: Bulunmaz Hint Kumaşı Değilim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • selam: bulunan hint kuöaşı olasn ne yazar sayın demirtaş,Diyarbakırda 2009 yılnda 65 oy alan bdp 2014 seçiminde sayın başbakaını çözüm süreci ile ilgili yapmış olduğu başarılı politika ile bdp'nin oyu 55 kısaca kayıbınız 18 sizmi başarılımısınız yoksa Efsnae lider Sayın Erdoğanmı 0 2 Yanıtla

Advertisement