Demirtaş'tan, Başbakan'a; 'İlk Bilmesi Gereken Sensin' - Son Dakika
Güncel

Demirtaş'tan, Başbakan'a; 'İlk Bilmesi Gereken Sensin'

Demirtaş\'tan, Başbakan\'a; \'İlk Bilmesi Gereken Sensin\'

Hdp Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cizre'deki ev ile ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "Orada yaralı olduğunu ıspatlayamadılar" sözlerine yanıt vererek, "Sanki ıspatlamakla mükellef olan biziz. İlk bilmesi gereken sensin.

04.02.2016 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hdp Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cizre'deki ev ile ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "Orada yaralı olduğunu ıspatlayamadılar" sözlerine yanıt vererek, "Sanki ıspatlamakla mükellef olan biziz. İlk bilmesi gereken sensin. Bilmiyorsan Başbakan olarak kalmana gerek yok" dedi.

Selahattin Demirtaş, Şırnak'ın sokağa çıkma yasağı süren Cizre İlçesi'nde bir binanın alt katında bulunduğu belirtilen yaralıların bulunduğu bölgeye gitmek için Mardin'de beklediğini söyledi. Mardin'de bugün DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve bağımsız sağlıkçılar heyetiyle birlikte basın toplantısı düzenleyen Demirtaş, halka duyarlılığı yükseltme çağrısı yaptı. Demirtaş, insanlık dramı yaşandığını bunu çözmenin gayreti içerisinde olduklarını söyleyerek, şöyle dedi:

"Bütün olup bitenler, hükümetin yaptığı hataların çok ağır bedeller ödeteceğini gösteriyor. Bunu engellemek istiyorsak her yerde sesimizi yükseltmeliyiz. Sadece Sur için, Cizre için değil, bütün kirli savaş politikalarına karşı ayağa kalkmaya çağırıyoruz. Bu akşam saat 19.00 itibariyle her yerde zulme karşı barış sesi çıkarın. Balkonunuzda, arabanızda neredeyseniz, büyük bir barış sesi çıkarsa, Ankara bu sese kulak tıkayamayacaktır. Halkımız bu çağrımızı dikkate almalı, örgütlü, disiplinli barış eylemini her yerde hayata geçirmelidir."

"BİLMİYORSAN BAŞBAKAN OLARAK KALMANA GEREK YOK"

Konuşmasında Başbakan Davutoğlu'nun "Orada yaralı olduğunu ispatlayamadılar" sözlerine de cevap veren Demirtaş, "Sanki ispatla mükellef olan biziz. İlk bilmesi gereken sensin. Bilmiyorsan başbakan olarak kalmana gerek yok. Madem bir binaya 60 gündür ulaşamıyorsunuz. Ana caddeye 200 metre uzaklıktaki binada yaralı mı var, sivil mi var bilmiyorsunuz. Medyanız aracılığıyla neyin zaferini kutluyorsunuz" dedi.

"TEK ÇIKIŞ YOLU ÖZÜR DİLEMEKTİR"

Kürt sorununun barikat veya hendek sorunu olmadığını savunan Demirtaş, Ak Parti ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun eleştirerek, "Sizin çıkışınız yok. Tek çıkış yolu özür dilemektir. 'Bu kadar büyük savaş konseptiyle bu şehirlere girmeyecektik, şimdi düzeltmek istiyoruz, yeni bir barış süreci, sağlıklı bir müzakere süreci başlatmak istiyoruz' derseniz bu bataklıktan çıkabilirsiniz. Yarın bir gün, başka ilçelerde bunlar olursa, Başbakan nasıl hesap verecek? Davutoğlu, durum öyle değilse istifa edecek misiniz? Savaş konseptini başlatan sizsiniz" diye konuştu. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Demirtaş'tan, Başbakan'a; 'İlk Bilmesi Gereken Sensin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement