"Demokratikleşme Paketi" Kitaplaştırıldı - Son Dakika
Güncel

"Demokratikleşme Paketi" Kitaplaştırıldı

"Demokratikleşme Paketi" Kitaplaştırıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir süre önce açıkladığı "Demokratikleşme Paketi" Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı tarafında kitaplaştırıldı "Demokratikleşme Paketi Neler Getiriyor?" kita...

12.11.2013 11:04

ZAFER FATİH BEYAZ - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir süre önce açıkladığı "Demokratikleşme Paketi" Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı (KDGM) tarafında kitaplaştırıldı.

Başbakan Erdoğan'ın 30 Eylül'de basın toplantısı düzenleyerek açıkladığı paketle ilgili KDGM'nin hazırladığı "Demokratikleşme Paketi Neler Getiriyor?" kitabı, yine Erdoğan'ın toplantıda yaptığı konuşmasıyla başlıyor.

Başbakanın konuşmasının ardından takdim bölümünde, Türkiye'nin 2002-2013 arasında temel hak ve özgürlük alanlarını genişleten, vatandaşların gündelik hayatını kolaylaştıran ve toplumda karşılıklı güveni pekiştiren çok sayıda reform paketinin gerçekleştiğine yer veriliyor.

Sadece bir kesimin değil, toplumun tüm kesimleri düşünülerek atılan adımların, çok boyutluluğu, ilgilendirdiği geniş siyasal yelpaze ve derin etkileri itibariyle "sessiz devrim" olarak nitelendirilmeyi hak ettiği ifade edilen takdim bölümünde, milletin beklentilerine paralel gerçekleştirilen reformların toplunu farklı kesimlerince de yaygınlıkla benimsendiğine değiniliyor.

Demokratikleşmenin, özgürlük ve insan hakları çıtasını yükseltmenin çok yönlü, uzun vadeli ve süreklilik arz eden bir süreç olduğu belirtilen kitapta "Demokratikleşme Paketi"nin demokratikleşme yolculuğunda oldukça önemli bir aşama olduğu kaydediliyor.

Kitabın ilk bölümünde, "Yasal Düzenlemeler" başlığı altında Siyasi Haklar Genişliyor, Nefret Suçu ve Ayrımcılıkla Daha Etkin Mücadele, Yaşam Tarzına Saygıya Güvence, Pratik Değeri Olmayan Cezalara Son, Toplantı ve Gösteri Hakları Genişletiliyor, Özel Okullarda Farklı Dil ve Lehçelerde Eğitim İmkanı, Üniversite Adının değiştirilmesi, Yer İsimlerinin İadesi, Kişisel Verilere Yasal Güvence, Kolluk Gözetim Komisyonunun Kurulması ve Yardım Toplamada Kısıtlamalar Kaldırılıyor alt başlıkları yer alıyor.

İkinci bölümde ise " İdari Düzenlemeler" başlığında Kamuda Kılık Kıyafet Özgürlüğü Sağlandı, İlkokullarda Öğrenci Andı Okunması Uygulamasına Son Verildi, Mor Gabriel Manastırı Arazisi İade Edildi ve Roman Vatandaşlarımızın Yaşam Koşulları İyileştiriliyor alt başlıkları bulunuyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Demokratikleşme Paketi' Kitaplaştırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement