Denge ve Denetleme Ağı'ndan Elçi'ye Başsağlığı - Son Dakika
Güncel

Denge ve Denetleme Ağı'ndan Elçi'ye Başsağlığı

Denge ve Denetleme Ağı\'ndan Elçi\'ye Başsağlığı

Denge ve Denetleme Ağı'ndan bir heyet, bir süre önce öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi için taziyelerini bildirmek üzere dün kente geldi.

11.12.2015 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın da arasında bulunduğu Türkiye'nin 9 ilinde 200 kadar sivil toplum örgütünün bir araya gelerek katılımcı ve kapsayıcı bir yöntemle yeni anayasa hedefine ulaşmak için atılması gereken adımları belirleyen bir yol haritası hazırlamasıyla dikkat çeken Denge ve Denetleme Ağı'ndan bir heyet, bir süre önce öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi için taziyelerini bildirmek üzere dün kente geldi.

"Yeniden müzakere ortamına dönülmeli"

Dicle Toplumsal Araştırma Merkezi (DİTAM) Başkanı Mehmet Kaya'nın da eşlik ettiği heyet, ilk olarak Diyarbakır barosunu ziyaret etti.

Burada heyet adına taziyelerini bildiren Sabancı Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Profesörü Fuat Keyman, "Tahir Elçi'nin barış söylemleri çok içten ve çok samimiydi. Tahir Bey, her söyleminde birlikte onurlu bir yaşamdan bahsederdi, kendisi bu anlamda bir simge oldu. 'Silah ve çatışma istemiyoruz' dedikten kısa bir süre sonra bu vahim olayın yaşanması, ülkemizin geldiği noktayı gösteriyor. Yeniden müzakere ortamına dönmek yapılması gereken birinci vazifemizdir. Bu ülkede sadece Kürtlerin değil hepimizin ortak ve benzer sorunları var. Aslında Tahir Elçi'nin de bu yönde bir düşüncesi vardı. Bu nedenle onunda dediği gibi bir an önce barış istiyoruz. Bu ülke böyle bir evladını kaybettiği için hepimiz çok üzgünüz. Hepimizin başı sağ olsun" dedi.

Diyarbakır Baro Başkan yardımcısı Ahmet Özmen, taziyeleri kabul ettikten sonra konuklara teşekkür etti. Ziyaret daha sonra basına kapalı devam etti. Denge ve Denetleme Ağı heyeti, daha sonra Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi'yi evinde ziyaret ederek taziyelerini bildirdi.

Denge ve Denetleme Ağı heyeti daha sonra DİTAM'a da ziyaret gerçekleştirdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Denge ve Denetleme Ağı'ndan Elçi'ye Başsağlığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement