Denizde Yaşatma Mücadelesi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Denizde Yaşatma Mücadelesi

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Denizde Yaşatma Mücadelesi

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, Dalış Sırasında İki Kez Kalbi Duran Alman Turist 63 Yaşındaki Uwe Peters, Kalp Masajıyla Hayata Döndürüldü.

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, dalış sırasında iki kez kalbi duran Alman turist 63 yaşındaki Uwe Peters, kalp masajıyla hayata döndürüldü.

Almanya'nın Stuttgart kentinden arkadaşlarıyla birlikte bir hafta önce Bodrum'a gelen ve Gümbet'deki Salmakis Otel'e yerleşen emekli öğretmen 63 yaşındaki Uwe Peters, dün sabah ''Derin Deniz' isimli dalış teknesiyle Kara Ada açıklarına gitti. Peters, tüplü dalış yaptığı sırada su içinde kalp krizi geçirdi. Dalış eğitmenleri tarafından tekneye çıkarılan Peters'e ilk müdahaleyi 10 dakikada olay yerine gelen Bodrum Deniz Kurtarma Ekibi'ndeki doktorlar yaptı. Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait 101 No'lu Bot da bölgeye gönderildi. Deniz ambulansıyla Milta Marina'ya getirilen Peters'in 15 dakika içerisinde iki kez kalbinin durduğu ve doktorların kalp masajıyla yeniden hayata döndürüldüğü öğrenildi. Ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Alman turistin yoğun bakım ünitesindeki tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Peters'le birlikte tatile gelen ve dalışa giden arkadaşı 56 yaşındaki Mouller Draft, ''Arkadaşım yıllardır dalış yapıyordu. Herhangi bir sağlık sorunu yoktu. Geçirdiği kalp krizi sonucu, karadan 4 mil uzakta olmamıza rağmen inanılmaz bir şekilde hızla yardım geldi. Askerler ve sağlık ekipleri çok yoğun çalıştı. Arkadaşımın iki kez kalbi durdu ama doktorlar inatla masaj ve müdahaleye devam etti, kalbini tekrar çalıştırdı. Büyük bir üzüntü ve şok yaşıyoruz. Ama önemli olan arkadaşımızın yaşaması' dedi.

Kaynak: DHA