Denizi İlk Defa Gördüler - Son Dakika
Güncel

Denizi İlk Defa Gördüler

Denizi İlk Defa Gördüler

Türkiye Beyazay Derneği, Diyarbakır ve Bursa'dan toplam 700 engelliye aileleriyle birlikte deniz kenarında 5 gün boyunca ücretsiz tatil yapma imkanı sağladı.

25.06.2013 13:25

Türkiye Beyazay Derneği, Diyarbakır ve Bursa'dan toplam 700 engelliye aileleriyle birlikte deniz kenarında 5 gün boyunca ücretsiz tatil yapma imkanı sağladı. Diyarbakır'dan gelen engelli ve aileleri ilk defa denizi görmenin heyecanını yaşadı.

Demokratik açılım sürecine destek vermek için Diyarbakır'dan gelen 18 engelli ve aileleri ilk defa deniz görmenin mutluluğunu yaşadı. Engelli tatilcileri ziyaret eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, günlerini engelli çocuklarla dört duvar arasında geçirmek zorunda kalan aileler için hazırlanan projenin önemine işaret ederek, "Örnek bir proje uygulanıyor. Engelli ailelerin burada nefes almaları, güzel günler geçirmelerini hedefliyoruz. Bursa'nın en güzel yerlerinden Narlı'da onları ağırlıyoruz. Engellilerin aileleri de burada, onlar da çocuklarıyla tatil yapıyor. Evlerinden dışarı çıkamıyor, dört duvar arasında oturmak zorunda kalıyorlar. Çocuklarıyla birlikte ailelerimiz de büyük sıkıntı yaşıyor. Hedefimiz onların rahatlamalarını sağlamak. Sayılı gün de olsa böyle ortama girmeleri bizim için önemli" dedi.

Türkiye Beyazay Derneği, Bursa Valiliği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ile Narlı Karacaali köyündeki kamp merkezinde 'Mutlu aile' projesini hayata geçirdi. Türkiye Beyazay Derneği Bursa Şube Başkanı Zafer Hıdıroğlu, beşerli gruplar halinde 700'ün üzerindeki engelli çocuk ve gence deniz kenarında tatil imkanı sunduklarını söyledi. Engellilere yönelik devletin çeşitli imkanlar sağladığına işaret eden Hıdıroğlu, "Engelli kardeşlerimizin aileleri de çeşitli sıkıntılar yaşıyor. Projemizin adı zaten 'Mutlu aile' projesi. Burada üç öğün yemek var. Doktorumuz, hemşiremiz, psikologumuz var. Devletin engelliler için sağladığı katkılar var, ama bu kardeşlerimizin aileleri, başta psikolojik olmak üzere birçok sıkıntıyla boğuşuyor. Bu projede onlara tatil imkanı sunduk. Burada farklı engel gruplarından arkadaşlarımız var. Diyarbakır'dan gelen 18 kardeşimiz de bize eşlik ediyor. Onlar için de farklı bir ortam oldu" dedi.

"MAVİ"Yİ İLK DEFA GÖRDÜLER

Diyarbakır'dan gelen ve hayatında hiç deniz görmediğini ifade eden Ümit Doğan, "İlk kez deniz görüyorum. Düğünüm güzel geçecek, bir kız alacağım. İş arıyorum. Bir kız sevdim, evlenmek istiyorum. Ama babam izin vermiyor. Ne yapacağız abi" diyerek arkadaşlarını güldürdü.

Bazı engelliler türkü söyleyerek denize girerken, bazıları da tekerlekli sandalye üzerinde denizi seyretmeyi tercih etti.

Engelli kızı Öznur ile birlikte tatile gelen Semra Ürük, "Tatilimiz çok eğlenceli geçiyor. Çocuklarımız da birbirleriyle kaynaşıyor. Onlarla birlikte pozitif enerji depoluyoruz" diye konuştu.

Kamp merkezine Diyarbakır'dan gelen Mürüvvet Gem isimli genç kız da ilk kez deniz gördüğünü belirterek, "Hayatımda ilk kez böyle bir tatil yapıyorum ve deniz görüyorum. Yüzerek ve arkadaşlarımla muhabbet ederek günlerimiz geçiyor" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Denizi İlk Defa Gördüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement