Denizli'nin Acıpayam ilçesindeki orman yangını kontrol altına alındı - Son Dakika
Güncel

Denizli'nin Acıpayam ilçesindeki orman yangını kontrol altına alındı

Denizli\'nin Acıpayam ilçesindeki orman yangını kontrol altına alındı

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde başlayan orman yangını, havadan ve karadan yapılan yoğun müdahale sonucu kontrol altına alındı. Yangında 20 hektarlık alan kül oldu. Yangın ihbarını duyduğunu andan itibaren ekiplerini harekete geçirdiğini söyleyen Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, yangının sebebi bilinmeyen bir yangın ihbarı üzerine çıktığını belirtti. Ekiplerin güç birliği ile yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları sürüyor. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

15.08.2023 22:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Denizli'deki orman yangınında 20 hektar alan kül oldu

DENİZLİ - Denizli'nin Acıpayam ilçesinde başlayan orman yangını, havadan ve karadan yapılan yoğun müdahale sonucu kontrol altına alınırken, yangında 20 hektarlık alan kül oldu.

Edinilen bilgiye göre; bugün saat 14.30 sıralarında Acıpayam ilçesine bağlı Bademli Mahallesi Armut Belen mevkiindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Yangına Denizli Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde görevli 4 helikopter, 3 uçak ve 1 İHA'nın yanı sıra 20 arazöz, Denizli büyükşehir Belediyesi, Acıpayam Belediyesi ve Burdur Belediyesi'ne ait 200 personel, 1 iş makinesi ve su ikmal aracı ile müdahale edildi. Yangın havadan ve karadan yapılan yoğun müdahaleler sonucunda 3 saat gibi kısa bir sürede kontrol altına alındı. Yangının daha hava kararmadan kontrol altına alınması, daha büyük bir tehlikenin önüne geçti. Soğutma çalışmalarının yaklaşık 2 gün süreceği yangında yaklaşık 20 hektar alan da kül oldu. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

"Yanan ormanlarımızın yerine yeniden yeşillendirme çalışmaları yapılacak"

Yangın ihbarını duyduğunu andan itibaren ekiplerini harekete geçirdiğini söyleyen Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, "Ne yazık ki sebebi bilinmeyen bir yangın ihbarı aldık. Belediye ekibimiz başta olmak üzere Büyükşehir ve Denizli Orman Müdürlüğü ekibi yangının ilk anından itibaren buraya geldi. Ekiplerin güç birliği ile yangın kontrol altına alındı. Yangının soğutma çalışmaları sürüyor. Yaklaşık 10 ile 15 hektar alanda yangın olduğu belirtiliyor. İnşallah yanan ormanlarımızın yerine yeniden yeşillendirme çalışmaları yapılacak" şeklinde konuştu.

"Çevre köylerimizin gayreti ve katkısı yangının söndürülmesinde büyük rol oynadı"

Ekiplerin mücadelesi ile yangının konrtol altına alındığını belirten Bademli Mahalle Muhtarı Baki Tekin, "Şu anda durum normale dönmeye başladı. Yangın kontrol altına alındı. Öğle saatlerinde çıkan yangın, tahminim 20 hektarlık bir alanı kapsıyor. Ekiplerimizin havadan ve karadan müdahalesi ile 3 uçak ve 4 helikopter desteği sayesinde kontrol altına alındı. Çevre köylerimizin gayreti ve katkısı yangının söndürülmesinde büyük rol oynadı" ifadelerini kullandı.

"Kontrol altına alındıktan sonra geldik"

Karşı mahalleden yangını duymasını üzerine ekiplere su vermek için bölgeye gelen Ali Okutucu, "Biz Acıpayam ilçesine bağlı Yazır Mahallesi'nden yakınımızda bulunan orman yangınını söndürmeye geldik. Yangın nereden başladığını bilmiyoruz. Kontrol altına alındıktan sonra geldik" dedi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Denizli'nin Acıpayam ilçesindeki orman yangını kontrol altına alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement