Muş'ta bugün saat 13:35'te Richter ölçeğine göre 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Bulanık ilçesi Sultanlı köyü olan deprem, Muş'un yanı sıra Erzurum ve Ağrı'da da hissedildi. Deprem anı güvenlik kameralarınca da saniye saniye kaydedildi.
Yerin 5 kilometre derinlikte meydana gelen depremde Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) alınan bilgiye göre 20'ye yakın evin yıkıldığı öğrenildi.
BULANIK KAYMAKAMINDAN AÇIKLAMA
Bulanık Kaymakamı Ferit Görükmez, depremde ölen olmadığını, bir kişinin yaralandığını bildirdi. Yaralılar, Bulanık Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.
Görükmez, köydeki toprak evlerde çatlaklar oluştuğunu, bazı ahırların da çöktüğünü ve göçük altında hayvanların kaldığını kaydetti.
KIZILAY'DAN AÇIKLAMA
Türk Kızılayı'nın Muş'ta merkez üssü Bulanık Sultanlı olan 5.0 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından bölgeye, afet müdahale ekibi ile çadır ve battaniye gönderdiği bildirildi.
Kızılay'dan yapılan yazılı açıklamada depremin komşu illerde de hissedildiği belirtilerek şunlar kaydedildi:
"Meydana gelen deprem sonrasında alarm durumuna geçen Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi (AFOM), Doğu Anadolu Bölge Afet Yönetim Merkezi'nden bölgeye öncü ekip yönlendirdi.
Maddi hasar meydana getiren depremle ilgili bölge illerdeki Türk Kızılayı müdahale ekipleri de haberdar edildi. Gelişmeleri yakından takip eden AFOM, AFAD ile işbirliği içerisinde gerekli yardım malzemesinin bölgeye ulaştırılabilmesi için hazırlıkları tamamladı.
Türk Kızılayı Erzurum Bölge Afet Yönetim Merkezi ve Van Yerel Afet Müdahale Merkezleri'nden 2 ekip, beraberinde toplu barınma çadırı, yeterli sayıda aile barınma çadırı ve battaniye ile yola çıktı.
Bölgedeki gelişmeler Türk Kızılayı tarafından yakından takip edilmektedir"
Son Dakika › Güncel › Deprem Anı, Korku ve Panik; Kamerada - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.