Depremde 19 Saat Sonra Kurtarılan Gül Öğretmen: İyileşip Van'a Döneceğim - Son Dakika
Güncel

Depremde 19 Saat Sonra Kurtarılan Gül Öğretmen: İyileşip Van'a Döneceğim

Depremde 19 Saat Sonra Kurtarılan Gül Öğretmen: İyileşip Van\'a Döneceğim

Van'ın Erciş İlçesi'nde 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen Ruhcter ölçeğine göre 7.2 depreme 6 katlı apartmanın zemin katındaki kafeteryada otururken yakalanan ve yıkılan apartman enkazından 19 saat yaralı olarak kurtarılan Kütahyalı 26 yaşındaki matematik öğretmeni Gül Karaçoban, "İyileşip tekrar Van'a döneceğim.

23.11.2011 16:41

Van'ın Erciş İlçesi'nde 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen Ruhcter ölçeğine göre 7.2 depreme 6 katlı apartmanın zemin katındaki kafeteryada otururken yakalanan ve yıkılan apartman enkazından 19 saat yaralı olarak kurtarılan Kütahyalı 26 yaşındaki matematik öğretmeni Gül Karaçoban, "İyileşip tekrar Van'a döneceğim. Oradaki insanları en iyi ben anlayabilirim. Van'ı ve Erciş'i seviyorum. Astsubay oylan nişanlım da halen orada görev yapıyor" dedi.

Depremde yıkılan apartman enkazından yaralı kurtarıldıktan sonra bir süre Van Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan öğretmen Gül Karaçoban daha sonra Kütahya'ya ailesinin yanına geldi. Evinde tamamen iyileşeceği günü bekleyen Gül Karaçoban, 5 Eylül 2011 tarihinde Van'ın Erciş ilçesindeki Karakoyun Lisesi'nde matematik öğretmeni olarak göreve başladığını söyledi. 23 Ekim 2011 tarihindeki depremde 6 katlı apartmanın altında bulunan 'Buse' adlı kafeteryada otururken yakalandığını belirten Gül Karaçoban şunları anlattı:

"Depreme Erciş'te 'Buse' kafe isimli iş yerinde yakalandık. Deprem günü tam gün seminerimiz vardı, ama öğleden sonraki sayansa hocamızın gelmeyeceğini öğrenince kahvaltı yapmadan evden çıktığımız için kafeye gidip birer kahve içip kahvaltı yapalım diye düşündük. 5 arkadaştık Tuba ve Hanife hoca tavla oynuyorlardı. O esnada deprem oldu ve 5 kişiden 2 kişi hayatta kaldık. Esra Akkaya, Tuğba Özbek, Hanife Yaldız öğretmen hayatını kaybetti. Halil hoca ile ben kurtulduk. Nişanlım Onur Eryaşar Van'da astsubay olarak görev yapıyor. Kurtarılmamda onun da çabaları büyük oldu."

İyileşeceği günü sabırsızlıkla beklediğini ifade eden Gül Karaçoban, tekrar Van'a gitmek istediğini söyledi. Gül öğretmen şöyle konuştu:

"Yatakta da olsak okulda da olsak biz öğretmeniz. Tabii insan 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde öğrencileriyle birlikte olmak ister ama bu seferlik böyle yatakta geçirmek zorunda kaldık. İnşallah bir daha ki sefere onlarla beraber olacağım. Arkadaşlarımın hayatta olmasını, onlarla beraber öğretmenler gününü geçirmek isterdim. Özellikle UMKE ekibine, Van Araştırma Hastanesi'ndeki doktorlarına teşekkür ediyorum. Ölen arkadaşlarımın ailelerine tekrar başsağlığı diliyorum Allah sabır versin. Kalçamda kırık vardı. Platin konuldu. Tedavim 6 ay daha sürecek. İyileşip görevimin başına döndüğümde tekrar Van'ı istiyorum. Oradaki insanları en iyi ben anlayabilirim Erciş'i seviyorum beni kurtaran nişanlımda orada görev yapıyor. Oradaki insanları daha iyi anlayabileceğim için yine Van'ı istiyorum. 9'uncu sınıf öğrencilerinin dersine giriyorum. 300'e yakın öğrencim vardı." - Kütahya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Depremde 19 Saat Sonra Kurtarılan Gül Öğretmen: İyileşip Van'a Döneceğim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement