Depremlerden etkilenen Adıyaman, Malatya ve Kahramanmaraş'ta cuma namazı kılındı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Depremlerden etkilenen Adıyaman, Malatya ve Kahramanmaraş'ta cuma namazı kılındı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Depremlerden etkilenen Adıyaman, Malatya ve Kahramanmaraş\'ta cuma namazı kılındı
 Güncelleme: 

"Asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerin yıkıma neden olduğu Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya'da cuma namazı, az hasarlı camilerle çadır ve konteyner alanlarında eda edildi.

"Asrın felaketi" olarak nitelenen depremlerin yıkıma neden olduğu Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya'da cuma namazı, az hasarlı camilerle çadır ve konteyner alanlarında eda edildi.

Adıyaman Üniversitesi bahçesinde depremden az hasar gören Hısn-ı Mansur Camisi'nde toplanan müminler cuma namazı için saf tuttu.

Camide yer bulamayan bir kısım cemaat bahçedeki örtüler üzerinde namaz kılarken kentte oluşturulan konteyner alanlarındaki mescitlerin önünde de ibadet edildi.

Kahramanmaraş'ta az hasarlı Ulu Cami (Cami-i Kebir) ile Malatya'da da Kernek Camisi'nin yanı sıra iki kentteki çadır ve konteyner kentlerde de cuma namazları kılındı.

Güven duygusunun işlendiği hutbelerde depremlerin yaralarının sarılmaya çalışıldığı bu günlerde dayanışmaya devam edilmesi, huzur kaynağı olunmaya çalışılması gerektiğine vurgu yapıldı.

Kaynak: AA

Advertisement