Depremzedeler için Almanya'dan gelen yardım treni İstanbul'a ulaştı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Depremzedeler için Almanya'dan gelen yardım treni İstanbul'a ulaştı

Depremzedeler için Almanya\'dan gelen yardım treni İstanbul\'a ulaştı
19.02.2023 15:43  Güncelleme: 15:48

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen afetzedeler için 400 tonluk yardım malzemesini getirmek üzere Almanya'nın Hamburg kentinden yola çıkan tren İstanbul'a ulaştı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen afetzedeler için 400 tonluk yardım malzemesini getirmek üzere Almanya'nın Hamburg kentinden yola çıkan tren İstanbul'a ulaştı.

Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) öncülüğünde, 14 sivil toplum kuruluşunca toplanan, içerisinde çadır, battaniye, uyku tulumu, jeneratör, elektronik eşya ile temel ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu 18 vagonluk yardım treni öğle saatlerinde Halkalı Tren Garı'na geldi.

UID Genel Başkanı Köksal Kuş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, yardımları ulaştırmak için büyük bir gayret sarf ettiklerini söyledi.

Daha önce tırlar, uçaklar ve minibüslerle getirdikleri yardımı şimdi de trenlerle taşıdıklarını, bundan sonra nakdi yardımlar üzerinde duracaklarını dile getiren Kuş, "Toplam 18 vagonda bulunan 400 ton yük ile tren bugün buraya geldi. Buradan da Kayseri'ye devam edecek. Orada da trendeki malzemeleri AFAD'a teslim edeceğiz." dedi.

Kayseri'ye gönderilecek yardımların AFAD koordinasyonunda deprem bölgelerinde dağıtılması planlanıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Depremzedeler için Almanya'dan gelen yardım treni İstanbul'a ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement