DERİK'TE ÜRETİCİLERE SÜT SAĞMA MAKİNESİ DAĞITILDI - Son Dakika
Güncel

DERİK'TE ÜRETİCİLERE SÜT SAĞMA MAKİNESİ DAĞITILDI

MARDİN'in Derik ilçesinde 135 hayvan yetiştiricisine, yüzde 75'i hibeli süt sağma makinesi dağıtıldı.

31.03.2023 17:34  Güncelleme: 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MARDİN'in Derik ilçesinde 135 hayvan yetiştiricisine, yüzde 75'i hibeli süt sağma makinesi dağıtıldı.

Kentteki yetiştiriciler için Valilik ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nce düzenlenen programda, süt sağma makinesi dağıtıldı. İlçeye bağlı Cevizpınar Mahallesi'nde bulunan Hükümet konağı bahçesinde düzenlenen törene, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Evren Çakır, İlçe Emniyet Müdürü Murat Karayılan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mert Bilek ile hayvan yetiştiricileri katıldı. Törende 135 yetiştiriciye, yüzde 75 hibe destekli süt sağma makineleri dağıtıldı.

Bin çiftçiye süt sağma makinesinin hediye edileceğini ifade eden Vali Demirtaş, 'Hem hayvancılığın, hem de tarımın gelişmesinde, Allah nasip ederse, süt sağma makinelerini sizlere teslim edeceğiz. 135 çiftçimize, köylümüze, Allah kısmet ederse bunları bugün sizlere teslim edeceğiz. Güle güle kullanmanızı diliyorum. Bunun en önemli özelliği, hijyenik olmasıdır. Zaman açısından sizlere gerçekten ciddi anlamda zaman kazandıracak. Daha temiz daha hijyen olması çok önemli. İnşallah kadınlarımızın, hanımlarımızın işlerini kolaylaştıracak, onlar çocuklarına daha fazla zaman ayıracaklar. Nasip olursa yaklaşık bin çiftçimize bu sene bu süt sağma makinesini inşallah hediye edeceğiz' dedi.

Tarım ve Orman İlçe Müdürü Nevaf Kalkan da, makineler sayesinde daha hijyenik üretim yapılabileceğini belirterek, 'Bununla hayvancılık için daha temiz süt, daha temiz yoğurt, daha temiz hijyenik peynir elde etmek için bu tür çalışmalara devam edeceğiz' diye konuştu.

Hayvan yetiştiricilerden Sino Kaçmaz da (62), 'Hayvancılıkla uğraşıyoruz, çiftçiyiz. Bayağı memnunuz bu makinelerden, çok teşekkür ederiz' ifadelerini kullandı.

DERİK\'TE ÜRETİCİLERE SÜT SAĞMA MAKİNESİ DAĞITILDI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel DERİK'TE ÜRETİCİLERE SÜT SAĞMA MAKİNESİ DAĞITILDI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement