Dha İstanbul Bülteni - 3 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 3

Dha İstanbul Bülteni - 3

1- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, RUSYA SAVUNMA BAKANI ŞOYGU'YU KABUL ETTİ Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.

02.07.2017 18:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, RUSYA SAVUNMA BAKANI ŞOYGU'YU KABUL ETTİ

Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.

Gülseli KENARLI/ İstanbul DHA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Savunma Bakanı Sergey Şoygu'yu kabul etti. Tarabya'da bulunan Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nde basına kapalı olarak gerçekleşen toplantı yaklaşık 2 saat sürdü. Kabul sırasında Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yer aldı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Görüşmeden fotoğraflar

02.07.2017 - 17.08  Haber Kodu : 170702140

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

2- ŞİŞLİ'DE LGBT YÜRÜYÜŞÜ:  7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Haber - Kamera: Ersan SAN/ İstanbul DHA

İstanbul Valiliği Taksim'de  8. Trans Onur Haftası etkinlikleri kapsamında LGBT yürüyüşünü yasaklandığını açıklarken, bir grup LGBT üyesi Osmanbey Pangaltı'da basın açıklaması yaptı. Grup basın açıklamasının ardından Taksim'e doğru yürümek istedi, ancak polis izin vermedi. Ara sokaklara kaçan LGBT üyelerinden polis şüpheli gördüğü 7 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltın alınan 7 kişi Feriköy Polis Merkezi'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü:

------------------------

Yapılan basın açıklaması

Grubun Taksim'e yürümek istemesi

Polisin izin vermemesi

Gözaltına alınması

Genel ve detaylar

////////////////////////////////////////////////

3- POLİSİ HAREKETE GEÇİREN KRİTİK İHBAR

Sultangazi'de bir işyerinin didik didik arandığı operasyonun söz konusu adreste patlayıcı olduğu şeklindeki ihbar üzerine gerçekleştirildiği öğrenildi. Aramalarda bazı malzemelere el konuldu. El konulan malzemelerin içeriğiyle ilgili açıklama yapılmadı.

Sinan BİLGİLİ, İstanbulDHA

Sultangazi'de Terörle Mücadele ve Özel Harekat polisleri patlayıcı madde bulunduğu ihbar edilen bir iş yerine baskın düzenledi. 3 kişinin gözaltına alındığı operasyonda bazı malzemelere el konuldu.

Edinilen bilgiye göre İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri patlayıcı madde bulunduğu ihbarı üzerine Sultangazi İsmetpaşa Mahallesi 106. Sokakta bulunan bir iş yerine baskın düzenledi. 5 katlı binanın bodrum katındaki mermer atölyesi ve giriş katındaki yazıhanesine yapılan baskında 3 kişi gözaltına alındı. Polis ekipleri iş yerinde arama yaptı. Aramalara bomba imha ve olay yeri inceleme şube müdürlüğü ekipleri de katıldı. Özel harekat polisleri arama yapıldığı sırada çevrede sıkı önlem aldı. Aramalarda bazı malzemelere el konuldu. Delil torbalarına alınan malzemeler polis aracına konuldu. El konulan malzemelerle ilgili bilgi verilmedi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------------

-İşyerinden görüntü

-Polis ekipleri

-Özel harekat polisleri

-İşyerinden çıkarılan delil torbaları

-Polis aracına konulması

-Detaylar

////////////////////////////////////////////////

4- İSTANBUL KUZEY RÜZGARLARIYLA NEFES ALACAK. SALI GÜNÜ HEM YAĞMUR HEM FIRTINA ..

En sıcak 2 günü geride bırakan İstanbul serinliyor. Önce Edirne, ardından Kırklareli ve İstanbul.  Yağmur geliyor. Karadeniz'deki karayel fırtınası serinletecek.

Zeki GÜNAL - Uğur AYAZSIN, İstanbul DHA

Cuma ve Cumartesi en sıcak 2 günü geçiren İstanbul'da bugün sıcaklık bir kaç derece de olsa daha düşük ölçüldü. Bazı semtlerde 35'i bulan ancak kent genelinde 30 ve cıvarında seyreden sıcaklıklarda da İstanbullular sahillerde kalmayı, sıcağın etkisinden kurtulmaya çalıştı.

39.2 İLE EN SICAK : BAKIRKÖY

Meteorolojik ölçüm istasyonlarından derlenen bilgilere göre Cuma günü 39.2 dereceyle Bakırköy İstanbul'un en sıcak semti oldu. Bu sıcaklık 2007 haziran'ında ölçülüp arşivlere giren 40.2 derecelik rekordan sadece 1 derece geride kaldı.

HEM KUZEY RÜZGARI HEM YAĞMUR

Son haftayı, her gün tırmanan sıcaklıklarla geçirip sonunda sıcaklık rekorunun kapısına dayanan İstanbul kuzey rüzgarlarıyla serinleyecek. Meteorolojik tahmin istasyonlarından DHA'nın derlediği bilgilere göre Pazartesi akşam saatlerinden itibaren önce Edirne sonra da Kırklareli'nde oldukça etkili yağmur bekleniyor. Trakya'daki kadar "çok etkili" olmasa da Salı sabahından itibaren İstanbul'da da yağmur bekleniyor. Ama İstanbul'u ve çevresini asıl serinletecek etki kuzey rüzgarlarıyla gelecek.

KARADENİZ'DE FIRTINA

Karadeniz'de fırtına düzeyinde esmesi beklenen karayel rüzgarının salı günü boyunca etkili olması bekleniyor. Rüzgar ve yağmur sıcaklıklarda önemli düşüşlere yol açacak. Sıcaklığın 20 derece ve cıvarına kadar düşmesi bekleniyor.

İSTANBUL BUGÜN

Serin havanın kapısına dayandığı İstanbul'da bugün son hafta olduğu gibi yine sahiller ve gölgeler seçildi sıcağın etkisini azaltmak için.   Taksim'de sıcak havadan bunalan İstanbullular gölgeden ayrılmadı. bazıları ağaç altını tercih etti. Şemsiyeler herkes için seyyar gölge görevi gördü. ve sahiller. Caddebostan da diğerleri gibi İstanbullu'nun denizle buluştuğu noktalardan biri oldu.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

(TAKSİM)

--------------

Şemsiye ile yürüyen turistlerden görüntü

Yerde yatan köpeklerden görüntü

Ağaç altında oturan vatandaştan görüntü

Gölgede oturanlardan görüntü

Genel ve detaylar

KADIKÖY

--------------

Kadıköy Caddebostan sahilden görüntü

Denize girenlerden görüntü

Denize atlayanlardan görüntü

Genel ve detaylar

02.07.2017 - 16.13 Haber Kodu : 170702120

//////////////////////////////////////////////

5-  BEYOĞLU'NDA BİR DAKİKA SÜREN MARKET SOYGUNU GÜVENLİK KAMERASINDA....

Maskeli 4 kişi, bir dakikada 400 TL alarak kayıpara karıştı.

Zeki GÜNAL/ İSTANBUL DHA

Beyoğlu'nda geçtiğimiz cuma günü maskeli 4 kişi tarafından soyulan marketin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı. Piyalepaşa'da 30 Haziran Cuma günü maskeli 4 soyguncu silah çekerek girdikleri marketten 400 TL alarak kayıplara karışmıştı. Marketin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde  soygunculardan biri silah çekerek  markete giriyor ve kasadan paraları alıyor. Diğer soyguncular  da giriş kapısında durdukları ve etrafı gözetledikleri de güvenlik kamerasına yansıyor. Ayrıca yoldan geçen vatandaşların da maskeli soygunculara hiç bakmadan yollarına devam ettikleri görülüyor. 1 dakika süren olayda 4 soyguncu kasadaki 400 TL'yi alıp yaya olarak kaçıyor.

Görüntü dökümü:

-----------------------

(GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ)

-Marketteki müşterilerin alışveriş yapmaları

-Maskeli silahlı soyguncunun içeriye girmesi

-Kasiyere ve müşterileri silahını göstermesi

-Kasadaki paraları alması

-Diğer 3 soyguncunun ana kapıda etrafı gözetlemeleri

-Yoldan geçen vatandaşlar

-Genel ve detaylar

02.07.2017 - 16.03 Haber Kodu : 170702114

/////////////////////////////////////////////

6- SÜTLÜCE'DE KABOTAJ BAYRAMI ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Haber- Kamera: İstanbul DHA

İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla Sütlüce Sahil'de etkinlik düzenlendi. Saat 14.00'de başlayan etkinlikte sahilde yarışlar düzenlendi. Etkinlikte bir de konser verildi.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

Etkinlikten görüntü

Yarıştan görüntü

Konserden görüntü

Genel ve detaylar

02.07.2017 - 17.10 Haber Kodu : 170702142

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////

7- PENDİK'TEKİ SİLAHLI KAVGA : 3 KİŞİ GÖZALTINDA

Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

Pendik'te dün akşam saatlerinde 3 kişinin yaralandığı silahlı kavgayla ilgili 3 kişi gözaltına aldı. Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri olayın arsa sahipleriyle müteahit arasındaki anlaşmazlıktan kaynaklandığını  belirledi. İddiaya göre, müteahitin ofisine gelen arsa sahipleri Hasan Sade, Metin Deniz ve Yasin Kılıç, ofisteki Yunus Kahrıman, Erdoğan Kahrıman ve Turan Kahrıman'a pompalı tüfekle ateş açtı. Ofiste bulunan Yunus Kahrıman silahıyla karşılık verdi. Olayda Yunus Kahrıman, Erdoğan Kahrıman ve Turan Kahrıman fişek saçmasıyla hafif yaralandı. Polis olaydan sonra kaçan Metin Deniz ve Yasin Kılıç'ı yakalayarak gözaltına aldı. Kavgada kullanıldığı belirtilen 1 pompalı tüfek de ele geçirildi.  Gözaltına alınan şüphelilerin Pendik Asayiş Büro Amirliği'ndeki işlemleri sürüyor.

Görüntü Dökümü

------------------------

olay anı, cep telefonu görüntüsü

gözaltına alınan kişilerin fotoğrafları

///////////////////////////////////////////////

8-  (HAVADAN GÖRÜNTÜLERLE) KİLYOS, KISIRKAYA PLAJLARI SERİNLEMEK İSTEYENLERLE DOLDU TAŞTI

Ali AKSOYER/ İSTANBUL,

Afrika'dan  gelen sıcak hava dalgasının etkili olduğu İstanbul'da vatandaşlar plajlara akın etti. Kilyos, Kısırkaya Plajı da sıcaktan bunalarak serinlemek isteyenlerle doldu taştı. Ücretsiz olması nedeniyle de büyük ilgi gören halk plajını çevreleyen tepeler, park edilen araçlar  yüzünden adeta bir otopark haline geldi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Plajdan görüntü

-Denize girenlerden görüntü

-Havadan görüntü

-Genel ve detaylar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 3 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement