Dha Yurt Bülteni-1 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-1

Dha Yurt Bülteni-1

1)EYLEMDE KULLANILMAK ÜZERE HAZIRLANAN ARAÇ İMHA EDİLDİVAN'ın Erciş İlçesi'nde jandarma tarafından yapılan operasyonda bombalı eylemde kullanılmak üzere hazırlanan bir araç bulunarak imha edildi.

02.05.2017 08:42

1)EYLEMDE KULLANILMAK ÜZERE HAZIRLANAN ARAÇ İMHA EDİLDİ

VAN'ın Erciş İlçesi'nde jandarma tarafından yapılan operasyonda bombalı eylemde kullanılmak üzere hazırlanan bir araç bulunarak imha edildi. Konuyla ilgili Van Valiliği yazılı açıklama yaptı. Açıklamada,"İlimiz Erciş ilçesinde jandarma sorumluluk bölgesinde, 30 Nisan 2017 tarihinden itibaren bölgedeki bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek ve bombalı eylemde kullanılacağı değerlendirilen bir aracın bulunması amacıyla operasyon başlatılmıştır. Operasyon kapsamında, 1 Mayıs 2017 günü saat 13.00 sıralarında, bombalı eylemde kullanılacağı değerlendirilen bahse konu araç, Yöreli Mahallesi Kandil Yaylası'nda tespit edilerek, cumhuriyet savcısının talimatıyla yerinde imha edilmiştir" denildi.

Haber: VAN,-

=======================================

2)APARTMANDA BALKON ÇÖKTÜ: 3 YARALI

İZMİR'in Balçova İlçesinde, bir binanın üçüncü kattaki balkonu çöktü. Olayda 2'si ağır 3 kişi yaralandı.

Olay, dün akşam 21.45 sıralarında Eğitim Mahallesi Orhan Veli Sokak'ta meydana geldi. Bülent Öven (46) üç katlı binanın üçüncü kattaki balkonunda otururken balkon bilinmeyen nedenle çöktü. Balkonun beton bloku ikinci katın balkonunda asılı kaldı. Olayda zemin kata düşen Öven ve o sırada zemin katın balkonunda yen yiyen 40 yaşındaki Mehmet Emin Duyar ve 26 yaşındaki Ali Devran Bektaş yaralandı. Olayı gören mahalle sakinleri durumu sağlık, itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından yaralılar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde tedaviye Öven ile Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Bektaş'ın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Mahalle sakinlerinden Hebur Cura ise "Büyük bir gürültü oldu. Önce kavga var zannettik. Geldik baktım balkon çökmüş. Yaralılara müdahale ettik. Su verdik, inşallah iyi olurlar" dedi.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

------------------------------

Çöken balkondan görüntü

İtfaiye ekiplerinden görüntü

Mahalle sakinlerinden görüntü

Görgü tanığı ile röportaj

Hastaneden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber: Mehmet CANDAN - Mehmet GÜNEY/ İZMİR,

01.05.2017 - Haber Kodu : 170501252_

========================================

3)ANTALYA'DA FALEZLERDEN DÜŞEN BİR KİŞİ YARALI KURTULDU

Antalya'da falezlerden düşerek ayağı kırılan İbrahim H. itfaiye tarafından kurtarıldı. Kurtarma çalışmalarına katılan ve olayı polise ihbar eden Orhan Açıkgöz, kurtarılan İbrahim H.'ye "Çok aşağı inmiş. Ne işin var, hadi denize düşüp ölseydin. Allah göstermesin. Kardeşim etme kurban olayım" dedi.

Olay, Muratpaşa İlçesi Cumhuriyet Caddesi Aydın Kanza Parkı falezlerinde 00: 30'da meydana geldi. 37 yaşındaki İbrahim H. 40 metrelik falezlerden patika yolu kullanarak deniz kenarına çok yakın bir noktaya kadar indi. Burada bir kaya üzerine oturup bir süre denizi seyreden İbrahim H. bir an dengesini kaybedince 10 metreden düştü. Sağ bacağında kırık meydana gelen İbrahim H.'nin çığlıklarını duyan çevredekiler durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verdi. Çağrı üzerine olay yerine itfaiye polis ve sağlık ekipleri aynı anda sevk edildi.

AYAKKABISINDAN VAZGEÇMEDİ

Kurtarma ekipleri patika yolu kullanarak ulaştığı İbrahim H.'ye ilk müdahaleyi yaptı. Sağ bacağında kırık meydana geldiği için sağ ayakkabısını çıkaran sağlık ekipleri kırık bölgeye tampon yaptı. Bu sırada İbrahim H.'nin sağlık ekiplerine sık sık ayakkabısını sorması dikkati çekti. Ayakkabı bir itfaiye görevlisi tarafından sedyeye sarılan halatlar arasına sıkıştırıldı.

GÖRGÜ TANIĞINDAN SİTEM

Kurtarma ekipleri sedyeye aldıkları İbrahim H.'yi vatandaşlarında desteğiyle yaklaşık 40 metrelik falezlerden çıkarmayı başardı. Kurtarma çalışmalarına ise İbrahim H.'nin yardım çağrısını polise ihbar eden Orhan Açıkgöz'ün azarlar nitelikteki uyarısı dikkat çekti. İbrahim H.'nin yanı başında duran Açıkgöz, "İmdat seslerini duyunca hemen polise haber verdim. Ben intihar sandım ama değilmiş düşmüş kayalıklardan. Çok aşağı inmiş. Ne işin var, hadi denize düşüp ölseydin Allah göstermesin. Kardeşim etme kurban olayım" dedi.

İbrahim H. ise manzarayı izlerken ayağının kaydığını ve düştüğünü söyledi. Yaralı İbrahim H. tedavi edilmek üzere Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Falezler detay

-İtfaiyenin koşturması

-Sedyeye alınma çalışmaları

-İbrahim H detay

-Kayadan detay

-İbrahim H'nin sedyeye sıkıştırılan ayakkabısından detay

-İbrahim H röp

-Sedye ile falezlerden kurtarılıp çıkarılması

-İhbarcı Orhan Açıkgöz röp ve İbrahim H.yi azarlaması

Haber-Kamera: Alparslan ÇINAR/ANTALYA,

02.05.2017 - Haber Kodu : 170502006_

========================================================

4)İNTİHAR ETMEK İSTEYEN KADINI POLİS KURTARDI

İZMİR'in Konak İlçesi'nde, intihar etmek için 5'inci kattaki evinin balkon demirlerine tutunarak aşağıya sarkan alkollü kadını polis kurtardı.  Olay, bugün (Salı) saat 03.00 sıralarında Mimar Sinan Mahallesi 1399 sokakta meydana geldi. Aşırı alkollü olduğu için kimliği belirlenemeyen bir kadın, oturduğu apartmanın 5'inci katındaki balkona çıkıp intihar etmek istedi. Balkon demirlerine tutunup aşağı sarkan kadını görenler durumu itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, kadını ikna etmeye çalıştı. Çabaların sonuç vermemesi üzerine alt katın balkonuna çıkan polis, balkon demirlerinden sarkan kadını kurtardı. Sağlık ekipleri tarafından Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi'ne kaldırılan alkollü kadın, tedavi altına alındı.Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

--------------------

Balkon demirlerinden sarkan kadından görüntü

Polis ekiplerinden görüntü

Kadının kurtarılışından görüntü

Kadını ambulansa bindirilişinden görüntü

Genel ve detay görüntü

(Haber-Kamera: Mehmet GÜNEY/ İZMİR,

===================================================

5)ALACAĞINI TACİZLE TAHSİL ETMEK İSTEYİNCE

ADANA'da 34 yaşındaki Mehmet Emin Güzhan, 5 bin lira alacağını borçlunun eşini taciz ederek tahsil etmeye kalkışınca bıçaklandı. Eşinin katil olmasını engellemek için araya giren 32 yaşındaki Zahide E. de kolundan yaralandı.

Olay, merkez Seyhan ilçesinin Gazipaşa Mahallesi(nde terzi 35 yaşındaki Duran A.'nın sahibi olduğu işyerinde akşam saatlerinde meydana geldi. İşleri bozulan Duran A., arkadaşı Mehmet Emin Güzhan'den 5 bin lira borç aldı. Ödeme günü geldiğinde parayı denkleştiremeyen Duran A., Güzhan'den ek süre istedi. Mehmet Emin Güzhan de, "Ya parayı ödersin, ya da karın benim olur" diye tehdit etti. Akşam saatlerinde kuyumcudan yüzük alan Mehmet Emin Güzhan, Duran A.'nın işyerine geldi. Duran A. ile eşi Zahide A., terzide çalışırken içeriye giren Güzhan, 2 çocuk annesi kadına, cebinden çıkardığı yüzüğü uzattı. Duran A.'nın gözleri önünde, Zahide A.'ya birlikte olmayı teklif eden Mehmet Emin Güzhan, "Sen artık benimsin. Kocan bir şey diyemez" dedi.

Taciz üzerine öfkeye kapılan Duran A., tezgah üzerinde duran bıçağı alıp, Mehmet Emin Güzhan'a saldırdı. Duran A., bıçak darbeleri ile Güzhan'ı yaraladı. Eşinin cinayet işlemesini engellemek isteyen Zahide A. araya girdi. Arbede sırasında Zahide A. da kolundan yaralandı, genç kadının parmakları kesildi.

Can havliyle işyerinden kaçan Mehmet Emin Güzhan, kendi aracıyla Özel Başkent Üniversitesi Yüreğir Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne gitti. Hayati tehlikesi bulunmayan Mehmet Emin Güzhan, tedavi altına alındı. Hafif yaralı olan Zahide A., ambulansla Adana Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, Duran A. gözaltına alındı.

Polisteki ifadesinde Mehmet Emin Güzhan'nin eşini taciz ettiğini ileri süren Duran A., "Borcum vardı, ödeyemedim, süre istedim. Bana, 'Artık karın benim, ona istediğimi yaparım' diye beni tehdit etti. Akşam da işyerime geldi, benim yanımda karıma yüzük uzatıp, elle taciz etmeye başladı. Dayanamayıp bıçakladım" diye ifade verdi.

Polis, yaralama olayı ile ilgili soruşturmayı sürdürüyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Ambulansın hastaneye gitmsi

Sedye ile ambulanstan indirilen Zahide A.'nın görüntüsü

Sedyedeki yaralı kadının yüzünü gizlemesi

Yaralı Zahide A.'nın acile alınması

Olayın meydan geldiği, kepenkleri kapalı olan işyerinin görüntüsü

(HABER-KAMERA: Fatih KARAÇALI/ ADANA,

Süre: 50" Boyut: 93.4MB

================================================

6)SEVGİLİSİNİN NİKAHSIZ EŞİNİ ÖLDÜREN KATİL ZANLISININ EVİNİ YAKTILAR

ADANA'da sevgilisi Z.K.'nin (17)  nikahsız eşi İsa Arınç'ı (17) bıçaklayarak öldüren katil zanlısı İbrahim Demir'in (17) oturduğu evi ateşe verildi. Merkez Sarıçam İlçesi İncirlik Kemalpaşa Mahallesi'nde 29 Nisan'da meydana gelen olayda, İsa Arınç, 2 ay önce akrabası Z.K. ile resmi nikahsız evlendi. Nikahsız eşinin ailesi ile birlikte yaşayan yeni gelin, iddiaya göre aralarında gönül ilişkisi bulunan İbrahim Demir'i sabaha karşı eve aldı. Bu sırada uyanan İsa Arınç, eşi ile İbrahim Demir'i yakaladı. İki genç arasında çıkan kavgada Demir,  Arınç'ı göğsünden 2 defa bıçaklayarak balkondan atlayıp kaçtı. Arınç olay yerinde hayatını kaybetti. Olayla ilgili gözaltına alınan İbrahim Demir ile Z.K. sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklandı.

EVİ KUNDAKLANDI

İbrahim Demir'in tutuklanmasının ardından öldürdüğü gencin yakınları evini bastı. Eve taş ve sopalarla saldırılan öfkeli kalabalık, evi ateşe verdi. Demir'in yakınlarının da pompalı tüfekle ateş açması üzerine sokak içerisindeki arbede yaşandı. Olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri sokağa alınmayınca yangına uzun süre müdahale edilemedi. Kavgaya Çevik Kuvvet ekipleri TOMA ile müdahale etti. Evdeki yangın kısa sürede söndürüldü. Ancak ev kullanılmaz hale geldi.Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Çocukların evden eşyaları çıkarması

Merdivenlerden inen çocuklar

Evin girişinden ve kalabalıktan görüntüler

Duvardaki yanık izlerinden genel ve detay

Olay yerindeki polis ekibi

Kırık camlardan görüntüler

Polis araçları ve polis ekibinden detay

Haber-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

01.05.2017 - Haber Kodu : 170501229

==========================================================

7)EVİN BALKONUNDA SIKIŞAN ÇAKALI 4 GÜN BOYUNCA BESLEDİ

BURSA'da bir evin balkonunda mahsur kalan çakalı ev sahibi Cansu Aksoy, ölmemesi için 4 gün boyunca besledi. Aksoy'un çeşitli yerlere yaptığı başvuru sonucunda çakal, Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) ekipleri tarafından bir saat süren operasyonla kurtarılarak doğaya bırakıldı.

Merkez Osmangazi ilçesine bağlı Uludağ'ın eteklerinde bulunan İvazpaşa mahallesinde Cansu Aksoy'a ait evin balkonuna giren çakal, eşyalar arasında sıkışınca mahsur kaldı. Kot farkı nedeniyle çukurda kalan balkondan gelen sesler üzerine dışarıya çıkan Cansu Aksoy, çakalla karşılaşınca şaşkınlık yaşadı. Çakaldan korkan Cansu Aksoy, iddiaya göre durumu önce itfaiye ekiplerine ardından sırasıyla belediye ve orman ekiplerine haber verdi. İhbar etmesine rağmen gelen olmayınca 155 polis hattını arayarak yardım isteyen Aksoy, polis ekiplerinin yönlendirmesi üzerine Nilüfer Arama Kurtarma (NAK) ekibini arayarak yardım istedi.Bu süre içerisinde çakalın balkonu terk etmemesi üzerine Aksoy, ölmemesi için camdan attığı yiyeceklerle 4 gün boyunca hayvanı besledi.

Olay yerine gelen biri veteriner 7 kişilik NAK ekibi, Orman Bölge Müdürlüğü'nden temin ettikleri demir kafes ile birlikte eve girdi. Çakal, ekiplerin 1 saat süren çalışması sonucu sıkıştığı yerden kurtarıldı. Veteriner tarafından kontroldan geçirilen çakal, daha sonra Uludağ Yolu Yiğitali mahallesinde ormanlık alanda yeniden doğaya bırakıldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Nak ekibinin çalışması

-Çakalın yakalanması

-Doğaya salınması

-Detaylar

Mehmet İNAN/BURSA, -

02.05.2017 - Haber Kodu : 170502009_

===================================================

8)BETON MİKSERİNDEKİ BETON YOLA DÖKÜLDÜ, TRAFİK KİLİTLENDİ

AYDIN'ın Nazilli İlçesi'nde seyir halindeki beton mikserinden yola dökülen beton, Denizli-Aydın Karayolu'nda kilometrelerce araç kuyruğu oluşturdu.

Olay, bugün saat 18.00 sıralarında Denizli-Aydın Karayolu Dörtyol Kavşağı yakınlarında meydana geldi. Denizli'den Nazilli istikametine seyir halinde olan özel bir şirkete ait 35 GB 3105 plakalı beton mikserinde bulunan beton yola döküldü. Kimliği henüz belirlenemeyen beton mikserinin şoförü olayın ardından kaçtı. Yola dökülen betonlar karayolunda kilometrelerce araç kuyruğu oluşturdu. Diğer sürücülerin ihbarı üzerine gelen polis ekipleri yolu tek şeride düşürerek trafik akışını düzenledi. Nazilli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin olay yerine gelerek yaptıkları temizlikten sonra trafik akışı normal seyrine döndü.

Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

Beton mikseri ve yola dökülen beton yığınından görüntü

Polis ekiplerinden görüntü

Temizlik ekiplerinden görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet Ali CİNTOSUN/ NAZİLLİ (Aydın),

01.05.2017 - Haber Kodu : 170501253_

===================================================

9) SU BORUSUNDA ÇİLEK EKTİLER

Beton yığınları arasında yaşayanların yeşilin huzur verici güzelliğini yaşamaları, evlerinin balkon ve duvarlarında tarım yapılabileceğini örnek göstermek için su borusunda çilek yetiştirdiler. Erzurum merkez Palandöken İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Metin Yiğit, müdürlüğün bahçesindeki demirlere monte ettirdiği su borularının içine ziraat mühendisleri tarafından çilek fidesi ekildi. Yakında organik olarak yetiştirecekleri çileklerin hasatını yapacaklarını vurgulayan Yiğit, "Kimse, 'toprağım yok' diye üzülmesin. Evinizin balkonundan dış duvar veya bahçe duvarına monte edeceğiniz su boruları içinde istediğiniz sebze ve meyveyi yetiştirebilirsiniz. Biz bunu örnek olarak gerçekleştirdik. Umarım kısa sürede yaygınlaşır" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-Ziraat mühendisleri su boruların çilek fidanı dikerken

-Müdür Metin Yiğit ile röp

-Su boruları

Haber-Kamera: Turgay İPEK/ ERZURUM,

(Süre: 5.52 Dk/ 351 MB)

==================================================

10)PAMUK TARLASINDA OLUŞAN DEV OBRUK KORKUTTU

MUŞ'un Malazgirt ilçesinde Tarım Makinaları İhtisas Sanayi Sitesinde (TARMİSS) 10 firma tarafından üretilen tarımsal aletler, yurt içinin yanı sıra Nahçıvan, Azerbaycan, Gürcistan ve Irak'a ihraç ediliyor. 2010 yılında faaliyete geçen 10 tesiste 120 kişinin istihdam edilen TARMİSS'te tüm tarım aletlerinin üretimi yapılıyor. Yetkilisi Ömer Hanay, "Hidrolik sistemler, çayır biçme, kepçe gibi birçok ürünün üretimi gerçekleştiriliyor. Türkiye'nin dört bir yanına, ayrıca yurt dışına yaptığımız ürünleri satıyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-Üretimlerden detaylar

-Sanayi alanı detaylar

-Aziz Halifeoğlu RÖp.

-İşçi Röp.

(Haber-Kamera: Yusuf Özgür BÜLBÜL/ MUŞ,

01.05.2017 - Haber Kodu : 170501236

=====================================================

11)GÖRÜNTÜLEMEK İSTEDİĞİ HORTUMUN İÇİNDE ZOR ANLAR YAŞADI

ŞANLIURFA'da tapınak kalıntılarının bulunduğu Göbeklitepe'de çalışan özel güvenlik görevlisi Hasan Yıldız, kazı alanında cep telefonuyla görüntülemek istediği hortumun etrafında toplanmasıyla zor anlar yaşadı.

Kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Örencik Mahallesi'nde 12 bin yıl önceden kaldığı tahmin edilen ve dünyanın ilk tapınağı olarak gösterilen Göbeklitepe'de oluşan hortum kısa süreli korkuya neden oldu. Hava sıcaklığının 18 dereceye düştüğü Göbeklitepe çevresinde aniden oluşan hortum kazı ekibine zor anlar yaşattı. Özel güvenlik görevlisi Hasan Yıldız da, kazı alanında oluşan tozlu hortumu cep telefonuyla çekmek istedi. Hortumun, etrafında toplandığı Yıldız zor anlar yaşadı. Bir süre hortumun içinde dönen Yıldız, yaşadıklarını ise telefonuyla görüntüledi.

Görüntü Dökümü

--------------------------------

Göbeklitepe kazı alanında oluşan hortum

Cep telefonuyla çekilen hortum

Hortumun içinde kalan Hasan Yıldız

Yaşanan panik anları

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: ŞANLIURFA-DHA)

01.05.2017 - Haber Kodu : 170501226

===============================================

12)HAKKARİ'DE ŞAMPİYON FOLKLOR EKİBİNE DAVUL-ZURNALI KARŞILAMA

KOCAELİ'de 3 gün önce yapılan halk oyunları Türkiye finali yarışmasında 20 ekip arasında Türkiye şampiyonu olan Hakkari Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibi, kente gelişinde davul-zurna ile karşılandı. Hakkari Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekibi, Kocaeli'nde  3 gün önce yapılan halk oyunları Türkiye finali yarışmasında gençler düzenlemesiz dalda Türkiye şampiyonu oldu. Bugün akşam saatlerinde kente ulaşan halk oyunları ekibi, yakınları ve arkadaşları tarafından davul-zurna ile karşılandı. Belediye binası önünde kendilerini karşılayanlara gösteri yapan Türkiye şampiyonu halk oyunları ekibi, büyük mutluluk yaşadı. Şampiyonluk kupası ile açıklamalarda bulunan Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Hakkari İl Temsilcisi Sıtkı Zerek,Türkiye şampiyonu olan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nin Hakkari'nin gururu olduğunu belirterek,"Uzun yıllar sonra Hakkari halk oyunları ekibi Türkiye şampionu olarak döndü. 3 gün önce Kocaeli'nde yapılan Türkiye finallerinde ülkenin dört bir yanında 20 ekibin katıldığı şampiyonada Türkiye Şampiyonu olarak Hakkari'ye döndük. Kültürümüzün temsil edilmesini sağlayan ve büyük başarı gösteren öğrencilerimizi canı gönülden kutluyorum" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-Hakkari' kent merkezine gelen Halk oyunları ekibi davul-zurna ile karşılanırken

-Beldiye önüne gelirlerken

-Gösteri yapan Halk oyunları ekibi

-Detay ve genel

-Vatanaşlar şampiyon ekiple kol kola girip halay çekmesi

-Cep telefonu kamerasyla görüntü alan vatandaşlar

-Halk oyunaları ekibi kameralara poz verirken-

-Halk oyunları Hakkari il Temsilcisi Sıtkı Zerek ile röportaj

Haber: Behçet DALMAZ/HAKKARİ, -

01.05.2017 - Haber Kodu : 170501243

===============================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement