Bakan Çavuşoğlu: Avrupa Birliği dağılıyor, korkunun ecele faydası yok
DIŞİŞLERİ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Avrupa'nın içine düştüğü durum gerçekten bizi endişeye sürüklüyor. Yavaş yavaş uçuruma doğru gidiyor. İkinci Dünya Savaşı öncesine geçiyor Avrupa. Avrupa Birliği dağılıyor. Korkunun ecele faydası yok" dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Edirne'de önce Vali Günay Özdemir'i, ardından da Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilciliği ve Ak Parti il binasına gitti. Partililerle sohbet eden Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Hollanda üzerinden diğer Avrupa ülkelerini de eleştirerek Avrupa Birliği'nin sonunun geldiğini söyledi. Dağılma sürecine giren ülkeler olarak birbirleri arasında 'dayanışma' örneği gösterdiklerini kaydeden Çavuşoğlu, şunları söyledi:
"Niye hayır diyor, kim hayır bunu iyi anlatacağız. Hollanda'nın derdi ne bunu iyi anlatacağız. Avrupa'dakilerin derdi ne onu iyi anlatacağız. Niye Türkiye'deki referandumda taraf tutuyorlar. Biz onların seçimlerinde hiç taraf tutmadık. Şimdi neden taraf tutuyorlar? Bu sistem geldiğinde Türkiye kendi yoluna nasıl gidecek bunu görüyorlar. Şu anda bile yaptığımız projeler bunları şaşkına uğratmış. Şu anda hasta Avrupa'nın durumunu da çok iyi anladık. Neden Hollanda bir Dışişleri Bakanı'nın programını iptal ediyor? Geçen senede gittim ben, şimdi ne oldu? Neden şimdi? Esasen Avrupa'nın içine düştüğü durum gerçekten bizi endişeye sürüklüyor. Yavaş yavaş uçuruma doğru gidiyor. İkinci Dünya Savaşı öncesine geçiyor Avrupa. En üzüntü verici olanı da 5, 6, 7 yıldır kaymayı görüyoruz. Merkez partilerinde nereye doğru, ırkçı partilere doğru kayıyorlar. Neden? Onlara kaybettikleri oyları almak için. Şimdi seçim öncesi baktık, tıpa tıp aynı."
'AVRUPA BİRLİĞİ DAĞILIYOR'
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Hollanda'da yaşanan krizin ardından kendisi arayan yabancı siyasetçilerin 'gerçekten utanıyoruz' ifadelerini kullandıktan sonra Hollanda'yı destekleyen açıklamalarda bulunduklarını söyledi. Çavuşoğlu, şunları söyledi:
"Şimdi hemen Avrupa Birliği dayanışması, esasen benimsemeye benimsemeye, benimle telefonla görüşmelerde 'gerçekten inanamıyoruz, gerçekten utanıyoruz' diyen siyasetçiler daha sonra Hollanda'ya destek açıklamaları yaptı. Neden biliyor musunuz? Korku. Ne korkusu biliyor musunuz, Türkiye'den çekindiklerini ve korktuklarını biliyoruz da Avrupa Birliği dağılıyor. Kendi aralarında böyle safları sık tutarız da Avrupa Birliği dağılmaz diyorlar. Benim de onlara bir sözüm var. Korkunun ecele faydası yok. Bu şekilde Avrupa Birliği neden kuruldu? Değerler etrafında birleştireyim diye kuruldu. Avrupa Konseyi de ekonomik çıkarlar etrafında birleştirelim de bir daha savaşmasın diye kuruldu. Ama şimdi onların hepsi gidiyor. Geriye doğru gidiyoruz. Allah korusun Avrupa Birliği'nin geleceği hiç iç açıcı değil. Endişe verici."
'BAŞKANLIK SİSTEMİ ERDOĞAN SONRASI TÜRKİYE'NİN SİGORTASI'
16 Nisan'da yapılacak yeni Anayasa referandumuna da değinene Çavuşoğlu, Başkanlık sisteminin Recep Tayyip Erdoğan sonrası Türkiye'nin sigortası ve garantisi olarak görülmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'nin geleceği için bir sistem değişikliğine gidildiğini ifade eden Çavuşoğlu, şöyle konuştu:
"O yüzden herkes fani. Şimdi bizim parti de üç dönem kuralı var. Diyelim ki olmadı, Tayyip Bey de başbakanlıktan ayrılmadı. Halk seçtiği sürece, Allah ömür verdiği sürece olur. veya herhangi bir partinin genel başkanı. Mesela Merkel, 5'nci defa aday oluyor. Ama bu sistemde en fazla iki defa seçilebiliyorsun. Nerede diktatörlük? Neyle geliyor diktatörlük? Yüzde 50+1 ile seçilen kişi diktatör mü olur? Demokrasi, sandığı koyacağız, olmadı bir daha koyacağız. Bir daha koyacağız 5 sene sonra vatandaş kimi isterse onu seçecek. Biz sistemi güçlendireceğiz. Şahıslar güçlü olabilir. Son 15 senedir yaşananları şöyle bir gözden geçirin. Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı Türkiye nereye giderdi? Bir düşün, bugüne kadar tek başına Ak Parti iktidar olmasaydı neler olabileceğini hayal edin. Bu ömür boyu böyle olmayabilir ki. Ömür boyu Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider de olmayabilir. O yüzden bu sistemi güçlendirmemiz lazım. Esasen işin özeti şu. Bu sistem Recep Tayyip Erdoğan sonrası Türkiye'nin sigortasıdır, garantisidir. Kim gelirse gelsin sistem sağlam gider. Vatandaş yanlış birini seçerse sonra indirir."
Öğle namazını Selimiye Camii'nde kılan Bakan Çavuşoğlu ve beraberindekiler daha sonra tarihi Arasta Çarşısı'nı esnaflarını ziyaret etti. Esnafla sohbet eden Çavuşoğlu, Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan'ı da makamında ziyaret ettikten sonra sivil toplum örgütleri ve işadamlarıyla Meriç Nehri kenarındaki restoranda toplantıda biraraya geldi.
Görüntü Dökümü
------------------------
-Bakan Çavuşoğlu'nun karşılanması
-Valilik, Dışişleri temsilciliği ziyaret
-Ak Parti ziyaret
-Bakan Çavuşoğlu'nun konuşması
-Selimiye Camisi namaz
-Kapalı çarşı esnafı ziyaret
-Ziyaretten detaylar
Haber-Kamera: Engin ÖZMEN- Ali Can ZERAY/EDİRNE,-
==================================================
Bakan Soylu: Sıçan gibi kaçıyorlar (2)
BAKANLAR BAFRA'DA MİTİNG YAPTI
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bafra İlçesi'nde düzenlenen mitinge katıldı. Bakan Soylu ve Kılıç hazırlanan platforma çıkarak kendilerini bekleyen vatandaşları selamladı.
Burada ilk olarak konuşma yapan Bakan Akif Çağatay Kılıç, "Biliyorsunuz son birkaç zamandır Avrupa'da çok farklı şeyler oluyor. Hiçbir diplomatik ilişkiye, hiçbir ev sahipliğine, hiçbir insanlığa, hiçbir hakka sığmayan bir davranışla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızı, Rotterdam'daki başkonsolosluğumuza sokmadı Hollandalılar. Maalesef tüm uluslararası anlaşmaların hilafına bizim konsolosluk görevlilerimizidarp etmeye kalktılar, gözaltına almaya kalktılar. Daha beteri orada gösteri hakkını kullanan söz söyleyen hem Türk vatandaşlarına hem Hollanda vatandaşlarına atlarla, köperlerle saldırdılar. Korku ne biliyor musunuz ne diyorlar yarın seçim var. Batsın sizin seçiminiz ya. İnsan hakkına, insan onuruna yakışmayacak o hareketleri yaparken seçim mi düşünüyorsunuz. Zaten o seçimi kaybettiniz siz. Zaten o seçim bitti. Çünkü siz insanlık onurunu ayaklar altına aldınız. Sonra da ne diyorlar 'Türkiye'de şöyle işler var falanca işler var' Siz önce gidinde kendinize bakın, aynaya bakın. Irkçılığa teslim oldunuz teslim. Yabancı düşmanlığına teslim oldunuz, bir de utanmadan çıkıyorsunuz bize ders vermeye kalkıyorsunuz. Çıkıp ta FETÖ'nün uşakları FETÖ'nün teröristleri konuşacağı zaman onlara diyorsunuz ki konuş. Bu millet teröristlere kol açanlara, onlara yataklık yapanlara cevabı verdi ve verecekö dedi.
Ardından konuşma yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bunlar diyorlar ki parlemento güçsüz olacak bu sistemi içerisinde. Bana hikaye anlatma bu ülkede 1960 darbesinde de parlemento vardı değil mi bir günde fesh ettiniz parlementoyu. Onun başbakanını, meclis başkanını tarumar ettiniz. Ben bir aydır Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gidemiyorum. Sebebi şudur, önümüzde bin dosya var bir çok işimiz var. Acaba gidersek bu işlerden bir tanesi eksilirse bunu milletimiz maaleyitle öder mi diye. Yıllardan beri en büyük sıkıntımız derdimiz budur. Bir taraftan bakanlık yapacaksın, bir taraftan Güneydoğu'da terörle mücadele edeceksin, bir taraftan DEAŞ'la mücadele edeceksin, bir taraftan şu FETÖ ile mücadele edeceksin, bir taraftan DHKPC ile mücadele edeceksin, bir taraftan göç ile mücadele edeceksin, bir çok işle mücadele ederken meclise gidip çalışma zamanımız olmuyor. Ben de milletvekiliyim orada görevimi yapmak zorundayım. Eğer görevimi orada yapar bakanlıkla ilgili işlerimi gerçekleştirmezsem bilmenizi istiyorum ki kim idare eder Türkiye'yi biliyor musunuz ya bir gün başka bir FETÖ gelir, ya bir gün başka bir PKK gelir, ya bir gün başka bir örgüt gelir ve Türkiye'yi teslim alır. Bürokrasi adım atmakta zorlanır. Siyasi irade olmazsa adım atmak zordurö diyerek sözlerine şöyle devam etti:
KASETLE GENEL BAŞKAN OLDU
"Bu Kılıçdaroğlu size sormak istiyorum nasıl genel başkan oldu. Kasetle oldu değil mi. Peki kasedi kim çıkardı. Bunu 6 yaşındaki çocukta biliyor 90 yaşındaki ninem de biliyor. Kasedi FETÖ çıkardı. Eğer görmek istiyorlarsa ben onlara İçişleri Bakanıyım elimde var, onu nasıl FETÖ'nün tezgahladığını ve nasıl bir kumpasa getirdiğini eğer biraz merak ediyorsa şimdi davası da açıldı. Bakalım ondan müşteki olanlar cesaret edip mahkeme gidebilip şikayetçi olabilecekler mi bakacağız ona. Şimdi mahkemesi de açıldı. Bu işin nereye gideceğini hep beraber göreceğiz. Peki bugün Kılıçdaroğlu kiminle ittifak ediyor FETÖ ile değil mi. Yani kaseti çıkarıp kendisinin genel başkanlık yolunu açanlarla doğru mu? Peki niçin ittifak ediyor sizce. Üç tane sebebi var. ya diyet, ya esir veyahutta onun içinden birisi oldu. Üçünden biridir bu."
Görüntü Dökümü
------------------------
Miting alanından detay
Bakan Kılıç ve Soylu'nun konuşmaları
Detaylar
Haber-Kamera : Yaprak KOÇER-Hakan AKGÜN/SAMSUN,
==================================================
FETÖ soruşturmasında 3 infaz koruma memuru tutuklandı
BURSA'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 3 infaz koruma memuru, çıkartıldığı nöbetci mahkemece, "terör örgütü üyesi olmak" suçundan tutuklandılar.
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında infaz koruma memurlarına yönelik operasyon düzenledi. Örgütün bylock programını kullandığı tespit edilen M.A.K., İ.A. ve S.E. polis tarafından evlerinde gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğünde sorgulamaları tamamlanan üç zanlı bugün "terör örgütü üyesi olmak" suçundan adliyeye çıkartıldı. Şüpheliler, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanarak cezaevine kondu.
Görüntü dökümü
-----------------------
-Şüpheliler adliyeye çıkartılırken
-Detaylar
Haber: Halil ÖZÇOBAN/BURSA
====================================================
Kocaeli'de Bylock soruşturmasında 7 kişi adliyeye sevk edildi
KOCAELİ'de, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Bylock kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınan 7 kişi adliyeye sevk edildi.
Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Bylock kullandıkları iddiasıyla gözaltına alınlar adliyeye sevk edilmeye devam ediyor. Bugün öğle saatlerinde 1'i kadın 7 kişi emniyetteki işlemlerin ardından Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-------------------------------
-Adliyeye sevk edilmeleri
Haber: Faruk KIYAK/İZMİT(Kocaeli), -
====================================================
Tekirdağ'da 300 damızlık koç dağıtıldı
TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediyesi ve Tekirdağ Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği desteği ile hazırlanan Koyunculuğu Geliştirme ve Damızlık Koç Dağıtım projesi kapsamında kurayla üreticilere 300 koç dağıtıldı.
Tekirdağ'daki projenin ilk etabı Malkara İlçesi'nde başlarken, 135 yetiştiriciye 197 baş, Süleymanpaşa İlçesi'nde ikinci etap koç dağıtımında ise 66 üreticiye 103 baş olmak üzere toplamda 300 baş damızlık koç üreticilere teslim edildi. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Bu bir koç dağıtım projesi, sanıyorum bir ay önceydi Malkara'da 197 tane koç dağıtımı yaptık. Bugün burada 103 tane dağıtacağız. Bu mutlu insanları gördükçe, bu arkadaşlarımızın mutluluğuna, refahına, gelişmesine katkıda bulundukça bizimde mutluluğumuz artıyor. Tekirdağ tarımına ne kadar katkıda bulunsak o kadar iyi olacaktır. Heyecan Tekirdağ için, sevgimiz Tekirdağ için, göreceksiniz, büyükşehirle beraber Tekirdağ kalkınmasını tamamlayacaktır. Tekirdağ kalkınacak, beni en çok heyecanlandıran tarım ve hayvancılık, çünkü tarım ve hayvancılık olmazsa insanların karnı doymaz" dedi.
Tekirdağ Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Cemalettin Toluca da, Büyükşehir Belediyesi'nin üreticilerin bir hayalini gerçekleştirdiğini belirtti. Tolucu, bütün paydaşların birlikte hareket ettiği ve birlik olduğu sürece daha çok aile işletmesinin kalkınacağı ve hayvan ırklarının değişeceğini söyledi. Daha sonra koç almaya hak kazanan üreticilere çekilen kura ile hayvanları teslim edildi.
Görüntü Dökümü
---------------------------
-Koçların kamyondan indirilmesi
-Koçların hazırlanan ağıla alınması
-Yetiştiriciler birlik başkanı konuşması
-Belediye Başkanı Albayrak'ın konuşması
-Başkanın kura çekmesi
-Kurada kazan üreticiye koçun verilmesi
-Detaylar
Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,-
====================================================
Gaziantep'te, ikinci el eşya satışına kayıt zorunluluğu
GAZİANTEP Valiliği, bundan sonra kentte ikinci el eşya satışlarında kayıt tutma zorunluluğu getirildiğini duyurdu. Duyuruda, ikinci el eşya satışlarında satıcının kimlik bilgileri ile kayıt tutulacağı, aksi davranışta bulunanların cezalandırılacağı kaydedildi.
Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada, kentte meydana gelen asayiş suçlarının yüzde 26'sının mala karşı işlenen suçlar olduğu belirtildi. Açıklamada, vatandaşın en çok mağdur olduğu suçu işleyen şüphelilerin, genellikle kolay yoldan paraya çevirebilecekleri elektronik malzemeler ile çeşitli kurumlara ait kabloları çalarak bunları ikinci el eşya alım satımı yapan işyerleri ile hurdacılara sattığının tespit edildiği vurgulandı.
Gaziantep sınırları içerisinde huzur ve güvenin, kişi dokunulmazlığının, kamu esenliğinin sağlanması amacıyla ikinci el eşya alım satımı yapan işyeri ile hurdacıların aldıkları malzemeleri kendilerine kimin sattığı, ne zaman sattığı, nereden temin ettiği gibi hususlar ile ilgili kayıt tutmalarının sağlanmasının kararlaştırıldığı kaydedilen açıklamada şöyle denildi:
"İlimizde meydana gelen asayiş suçlarının yüzde 26'sını kapsayan ve vatandaşlarımızın en çok mağdur olduğu suçlardan olan mala karşı işlenen suçlarla ilgili kolluk görevlilerin yapmış olduğu araştırmalarda, şüphelilerin genellikle kolay yoldan paraya çevirebilecekleri cep telefonlarını, bilgisayarları, laptop, LCD televizyonları v.b. elektronik malzemeler ile inşaat malzemelerini (bakır kablo ve teller, Fiber obtik kablolar, demir, hurda v.b. malzemeler) Tedaş ve Telekom gibi kurumlara ait kabloları çaldıkları ve bu malzemeleri ikinci el eşya alım satımı yapan işyerlerine ve hurdacılara sattıkları tespit edilmiştir. Gaziantep il sınırları içerisinde huzur ve güvenin, kişi dokunulmazlığının, kamu esenliğinin sağlanması amacıyla ilimiz dahilin de ikinci el eşya alım satımı yapan işyeri ile hurdacıların aldıkları malzemeleri kendilerine kimin sattığı, ne zaman sattığı, nereden temin ettiği gibi hususlar ile ilgili kayıt tutmalarının sağlanarak, kendilerine satılan eşyaların çalıntı olması durumunda meydana gelen hırsızlık olaylarının aydınlatılması ve benzeri işyerlerinin denetim altına alınarak suçların önlenmesi amaçlanmaktadır. Bu kapsamda; ikinci el eşya alım satımı yapan işyeri ile hurdacıların satın aldıkları malzemeleri, kendilerine satan şahıs veya şahıslarla ilgili kimlik bilgilerini içeren nüfus cüzdanı sureti alınacaktır. Şayet satın aldıkları malzemeyi bir başka şahsa satmışlarsa sattıkları şahıs veya şahısların da kimlik bilgilerini içeren nüfus cüzdanı sureti alınacaktır. Alım satımı yapılan eşyanın özelliklerinin belirtildiği "İkinci El Eşya Alım Satım Formuö çizelgesi tutulacaktır. Bahse konu işyerleri istenildiğinde ibraz edilmek üzere bu belgeyi muhafaza altında tutacaktır ve istenildiğinde ibraz etmek üzere bu belgeleri saklamak zorunda oldukları hükme bağlanmıştır. 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 11'inci maddesi gereğince alınan bu kararlara uymayanlar hakkında fiil ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde 5326 sayılı Kabahatler Kanunun 32'nci maddesine muhalefetten işlem yapılacaktır."
Haber: Hasan KIRMIZITAŞ/ GAZİANTEP,
====================================================
Protesto için dikilen sembolik ağaçlar da kesildi
MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'ndeki 9 kilometrelik Kayaköy yolunda, 506 kızılçamın kesilmesini protesto etmek amacıyla Fethiye Belediyesi ve çevreciler tarafından dikilen sembolik ağaçlar, gece kimliği belirsiz kişiler tarafından kesildi. Parçalanarak ormanlık alana atılan ağaçların üzerinde 'Oksijeninizi sağlamak mıydı suçum', 'Kesmek kolay olandı' gibi mesajlar yer alıyordu.
Fethiye'nin Kesikkapı Mahallesi ile Kayaköy Mahallesi arasında yer alan 4 metre genişliğinde ve 9 kilometre uzunluğundaki asfalt yolun 3 metre daha genişletilmesi için geçen aralık ayının başında ağaç kesimine başlandı. Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nden talebi üzerine, yol kıyısında kalan asırlık 506 kızılçam, Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü tarafından köklerinden kesildi. 5 bin yıllık geçmişe sahip Rum yapılarının bulunduğu, UNESCO tarafından 'Dünya dostluk ve barış köyü' köyü ilan edilen Kayaköy yolunda ağaçların kesilmesi tepkiye neden oldu.
SEMBOLİK AĞAÇLAR DİKİLDİ
Çalışmalar sırasında ağaç kesimini durdurmak için çaba gösteren Fethiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğayı Koruma Derneği başkanı Okyay Tirli, kesimin tamamlanmasının ardından Fethiye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ile işbirliği yaparak, ilginç bir protestoya imza attı. Dün (pazartesi) sabah saatlerinde bölgeye giden belediye ekipleri ve çevreciler, ahşap malzemeden hazırlanan 3 metre boyundaki 10 sembolik ağacı, kesilen ağaçların yerine dikti. Kesilmiş ağaç köklerine çivi ile tutturulan tabela şeklindeki sembolik ağaçların üzerinde 'Oksijeninizi ağlamak mıydı suçum', 'Kesmek kolay olandı', 'Ağaçtan değerli ne dikeceksiniz şimdi', 'Ağaçlar eğilmezken insanlar neden eğilir ki' şeklinde mesajlar yer aldı. Sembolik ağaçların dikilmesinin ardından açıklamalarda bulunan dernek başkanı Okyay Tirli ve Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur, kesilen ağaçlar nedeniyle Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne tepki gösterdi. Açıklamalarından ardından belediye ekipleri ve çevreciler bölgeden ayrıldı.
SEMBOLİK AĞAÇLARI DA KESTİLER
Bu sabah otomobilleriyle yoldan geçen vatandaşlar, dikilen sembolik ağaçların yerlerinden söküldüğünü gördü. Haber verilmesi üzerine bölgede inceleme yapan Fethiye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, çiviyle tutturululan ağaç köklerinden kimliği belirsiz kişilerce çıkarılan sembolik ağaçların, parçalandıktan sonra ormanlık alana atıldığını tespit etti. Sembolik ağaçların yol yapımına destek veren Kayaköy sakinleri tarafından sökülerek ormanlık alana atıldığı öne sürüldü. Sembolik ağaçları kesenlerin tespit edilmesi için inceleme başlatıldı.
"YOL YAPIMINA DEĞİL, AĞAÇ KESİMİNE KARŞIYIZ"
Fethiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Okyay Tirli, sembolik ağaçların kesilmesini büyük üzüntüyle karşıladıklarını söyledi. Protesto amacıyla dikilen ve çevre duyarlılığı yaratmayı amaçladıkları sembolik ağaçların kesilmesine bir anlam veremediklerini kaydeden Tirli, "Biz protesto sırasında da özellikle belirttik. Yol yapımına kesinlikle karşı değiliz. Biz ağaç kesimine karşıyız. Tepkimizi de bu şekilde dile getirmek istemiştik. Büyük üzüntü içindeyiz" dedi.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
------------------------------
Kesilerek parçalanan sembolik ağaçların görüntüsü
Yoldan geçen bir vatandaşın duruma tepki göstermesi
Kayaköy'den genel görüntü
Haber- Kamera: Ergün TOS/ FETHİYE (Muğla),
Son Dakika › Güncel › Dha Yurt Bülteni - 14 - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.