Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 15

Dha Yurt Bülteni - 15

Heyelan faciası ile ilgili 6 kişi gözaltına alındı, 1 kişi aranıyor (3)ALBAYRAK: DEVLETİMİZ HER TÜRLÜ İMKANI SEFERBER ETMİŞTİREnerji Bakanı Berat Albayrak, Şirvan'daki facianın yaşandığı özel bakır madeni sahasında inceleme yaptıktan sonra basına açıklamalarda bulundu.

20.11.2016 01:04

Heyelan faciası ile ilgili 6 kişi gözaltına alındı, 1 kişi aranıyor (3)

ALBAYRAK: DEVLETİMİZ HER TÜRLÜ İMKANI SEFERBER ETMİŞTİR

Enerji Bakanı Berat Albayrak, Şirvan'daki facianın yaşandığı özel bakır madeni sahasında inceleme yaptıktan sonra basına açıklamalarda bulundu. Yaşamını yitiren madencilere rahmet, yakınlarına ise başsağlığı dileyen Bakan Albayrak, "Bugün yaptığımız çalışmalar noktasında, yoğun bir toplantı ve saha çalışması gerçekleştirdik. Devletimizin tüm kurumlarıyla bu afet vesilesiyle yerinde de denetleyerek, gerekli tüm çalışmaların yapıldığını gözlemledik. Arama ve kurtarma çalışmalarıyla ilgili olarak, gerekli tüm eksiklikler çerçevesi içerisinde çok net bir şey ortaya koyuyoruz ki; bunu tüm Siirtli hemşerilerimiz başta olmak üzere Türkiye'nin bilmesi gerekir. O da devletimizin tüm kurumlarıyla, başta AFAD olmak üzere, tüm Türkiye'nin dört bir tarafından makina, ekipman noktasında teknolojinin son imkanları noktasında yeterli insan kaynağı noktasında devletimiz, her türlü imkanlarını seferber etmiştir. Son sürat, güvenlik kaygılarını da göz önünde bulundurarak çalışmalarımızı yoğun bir şekilde devam ettiriyoruz. Şunu bilmemizde fayda var, özellikle AFAD başta olmak üzere dünyaca meşhur çalışmalarıyla afet konularına müdahale noktasında çok ama çok yetkin ve yetenekli bir ekip olduğunun birçok konunun uzmanı, işin üzerinde olduğunun, tüm milletimiz farkında olması gerekir" diye konuştu.

'TOPRAK KAYMALARININ DEVAM ETTİĞİNİ BİLMEMİZ LAZIM'

Bakan Berat Albayrak, facianın yaşandığı maden sahasında toprak kaymasının devam ettiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Toprak kaymalarının devam ettiğini bilmemiz lazım. O kadar hassas bir zeminde, tehlike ihtimalinin halihazırda devam ettiği bir bölgede bu çalışmalar yürütülüyor ki, hem bu çalışmaları toprak altındaki vatandaşlarımızın en hızlı sağlıklı bir şekilde bulunabilmesi için, kurtarılabilmesi için yapılırken, aynı zamanda da olabilecek, ihtimal dahilinde olan, yeni bir toprak kayması, heyelan riskini de göz önünde bulundurarak, çok dikkatli ve hassas bir şekilde yürütülüyor. Hem bizim için burada hız ve zaman, hem de aynı şekilde iş güvenliği ortamının tesisi önemli. Bugün tabi, ailelerin temsilcileri ile birlikte sahaya da inerek, çalışmaları yerinde, mühendis arkadaşlarımızla da tüm paydaşların müdahil olduğu bu çalışmanın içerisinde yaklaşık, 80'den fazla mühendisimiz sahadalar. Gece gündüz demeden çalışıyorlar. Halkımız müsterih olsun ki sonuna kadar bu vatandaşlarımızın çıkarılması ile ilgili, durmadan mesai arası vermeden, bu vatandaşlarımızı toprağın altından çıkaracağız. İnceleme ve soruşturma noktasında bir sonraki adımımız bu alayın altındaki, teknik mühendislik, alt yapı işletme konularındaki, son süratle değerlendirmeyi, araştırmayı da göz ardı etmeyeceğiz. Bu olayın esas sebebini, ki kuvvetle muhtemel yoğun yağış gibi görünse de işin işletmeye dayalı veya herhangi bir doğal olmayan sürece dayalı noktalarını da takip edip bu çerçevede hayata geçireceğiz."

Aliye ULUSOY/İSTANBUL,

======================

Bakan Avcı: Biz bu numarayı yüz sene önce de yaşadık

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Nabi Avcı bazı yabancı basın kuruluşlarının tarafsız olmadıklarını söyleyerek, "Sanki problem Türkiye ile batı arasında değil de dünya ile sayın Erdoğan arasındaymış gibi takdim ederlerse, daha başarılı olacağını zannediyorlar. Biz numarayı yüz sene önce de yaşadık" dedi.

Bakan Nabi Avcı Eskişehir Anemon Otel'de düzenlenen Ak Parti İl Danışma Kurulu Toplantısı'na katıldı. Toplantıda 15 Temmuz gecesi yaşanan olayların video gösterimi sunuldu.

'15 YILDAN BERİ TÜRKİYE BU SALDIRILARLA KARŞI KARŞIYAYDI'

Bakan Avcı yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi Türkiye'de milyonlarca kişinin sokağa çıktığını söyleyerek şöyle devam etti:

"O gecenin görüntüleri, aslında o gece birden bire ortaya çıkmadı, 15 yıldan beri Ak Parti iktidarı ve Ak Parti iktidarı üzerinden Türkiye bu saldırılarla karşı karşıyaydı. Değişik kılıklarda, değişik senaryolarla 2002'den beri bu saldırılar masanın altından, kenardan, sağdan soldan örtülü operasyonlarla sürdürülüyordu. Ama başta sayın cumhurbaşkanımız, başbakanımız olmak üzere Ak Parti kadroları bu süreçle hani bizde bir deyim vardır, kan tükürürüz kızılcık şerbeti içtim deriz. Millete bu oynanan oyunları hissettirmemek için, milletin moralini bozmamak için, milletin bütün bu tezgahlar karşısında demoralize olmaması için, olabildiğince bunları kendi içine atarak ve gerekli tedbirleri alarak sürdürdük. Ama 15 Temmuz gecesi her şeyleri ile ortaya döküldüler. Hem içerideki, hem dışarıdaki tüm bağlantılarıyla, maskesiz bir biçimde ortalığa döküldüler ve milletten gereken cevabı aldılar. Allah milletimizden razı olsun. Gerçekten o gece bütün şehirlerimizde binlerce, on binlerce, yüz binlerce ve milyonlarca insan sokaklardaydı."

'TANKLARIN ÖNÜNDE DURMADILAR,ÜZERLERİNE ÇIKTILAR'

Yıllar önce Çin'de bir gencin tankın önünde durduğunu ve çekilen bu fotoğrafın demokrasi mücadelesinin bir sembolü olarak medyada yıllarca servis edildiğini söyleyen bakan Avcı, "15 Temmuz gecesi Türkiye'de öyle bir kişi, beş kişi on kişi, yüz kişi değil, on binler, yüz binler tankların önünde durmadılar, tankların önlerine uzandılar, tankların üzerlerine çıktılar. ve batı medyası Çinli gence gösterdiği alakanın 10 binde birini bile bu milyonlara göstermedi" dedi.

'ERDOĞAN ÜZERİNDEN BİRTAKIM SÖYLEMLER GELİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR'

Bazı yabancı basın yayın kuruluşlarının tarafsız olmadıklarını söyleyen bakan Nabi Avcı şöyle konuştu:

"Öyle bağımsız habercilik yapıyoruz, bağımsız yayıncılık yapıyoruz hikayelerini bize anlatmasınlar. Biz kimin, kiminle nasıl iş tuttuğunu da çok iyi biliyoruz. ve bunun yeni bir şey olmadığını da biliyoruz. Bizim tarihi tecrübemiz bunun yeni bir şey olmadığını da bize gösteriyor. Bakın yüz sene önce de benzer şeyler Türkiye üzerinde oynanıyordu. Şimdi doğrudan Türkiye diyemedikleri için, doğrudan bütün Türkiye'yi karşılarına almamak için akıllarınca ince bir numara yaparak cumhurbaşkanı üzerinden, sayın Recep Tayyip Erdoğan üzerinden bir takım söylemler geliştirmeye çalışıyorlar. İşte 'diktatör' vesaire gibi birtakım söylemlerle sanki problem Türkiye ile batı arasında değil de dünya ile sayın Erdoğan arasındaymış gibi takdim ederlerse daha başarılı olacağını zannediyorlar. Biz numarayı biliyoruz, biz bu numarayı yüz sene önce de yaşadık. Meselenin o zaman nasıl Sultan Abdulhamit olmadığı Türkiye olduğu gerçeğini bugün artık daha iyi görüyorsak, bugün de meselenin Recep Tayyip Erdoğan meselesi olmadığını, meselenin Türkiye meselesi olduğunu, meselenin Türkiye'nin iddialarını artık pervasızca kimseye boyun bükmeden gür bir sesle dile getirebiliyor olması olduğunu biz biliyoruz. Onlar da biliyorlar. Onun için ellerinden geleni yapıyorlar. Ama burada atladıkları bir şey var. Milleti yanlış tanıdılar. 15 Temmuz gecesi olduğu gibi bir millet var. Bunlar içerideki ve dışarıdaki uzantıların son çırpınışları."

Bakan Avcı, Cumhuriyet öncesi yayınlanmış bir karikatür kitabını da kürsüden kalabalığa göstererek, geçmişte de Türkiye üzerinde oyunlar oynandığını söyledi.

Görüntü dökümü:

-----------

-Bakan Avcı'nın konuşması

-Toplantıya katılanların görüntüsü

Haber-Kamera: Eyüp KELEBEK/ ESKİŞEHİR,

==============================

Başbakan Yardımcısı Şimşek, yeğeninin nikah şahitliğini yaptı

BAŞBAKAN Yardımcısı Mehmet Şimşek, Adıyaman'da, yeğeninin nikah şahitliğini yaptı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in Adıyaman'da yaşayan ağabeyi Bekir Şimşek'in kızı Zeynep Şimşek ile Mehmet Akif Sevindi, düzenlenen törende hayatlarını birleştirdi. Düğüne eşi Esra Şimşek ile birlikte katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'i Adıyaman Valisi Abdullah Erin, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ve Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Dimez karşıladı. Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu'nun kıydığı genç çiftin şahitliğini Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve eşi Esra Şimşek yaptı.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, evlilik cüzdanını yeğenine verip çiftlere, Türkçe ve Kürtçe mutluluklar diledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------

Düğün salonu

Bakan Şimşek'in gelişi ve karşılanması

Nikah şahitliği yapması

Türkçe ve Kürtçe kutlaması

Hatıra fotoğrafı çektirmesi

Salondan ayrılması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mahir ALAN/ ADIYAMAN-

===========================

Şehit ateşi Gebze'ye düştü

FIRAT Kalkanı Harekatı'nda DEAŞ'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan topçu er 21 yaşındaki Oğuzhan Demir'in memleketi Kocaeli'nin Gebze İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü.

Şehit topçu er Oğuzhan Demir'in Kocaeli'nin Gebze İlçesi Gaziler Mahallesi'nde oturan ailesine acı haber, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan tarafından verildi. Ailenin 4 çocuğundan biri olan Oğuzhan Demir'in babası Satılmış ile annesi Fadime Demir, gözyaşlarına boğuldu, sinir krizleri geçirdi. Gebze Müftüsü Şaban Apaydın şehidin evinde dualar okudu. Şehit evine Türk bayrakları asılırken, acı haberi alan yakınları ve komşuları eve akın etti.

Oğuzhan Demir'in terhisine 66 gün kaldığı, 15 gün önce Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında bölgeye gittiği belirtildi.

Şehidin cenazesi, yarın Gebze'de Çoban Mustafapaşa Camii'nde ikindi namazının ardından toprağa verilecek.

Görüntü Dökümü:

-------------

-Şehit evinin önünden görüntüler

-Genel ve detay görüntüler

HABER-KAMERA: Mesut IŞIK-Büşra KAYA/ KOCAELİ,

======================================

Otomobil, kamyona çarptı: 1 ölü, 1 yaralı

KOCAELİ'nin Körfez İlçesi'nde, TEM Otoyolu'nda kamyona arkadan çarpan otomobilin sürücüsü Rafet Uyar öldü.

Kaza, TEM Otoyolu Körfez Şirinyalı Mevkii'nde meydana geldi. İstanbul yönüne giden Rafet Uyar yönetimindeki 39 SR 020 plakalı otomobil, önünde giden İbrahim A. yönetimindeki 41 TA 205 plakalı kamyona arkadan çarptı. Kazada, hasar gören araçta sıkışan Rafet Uyar ile yanındaki ismi henüz öğrenilemeyen kadın yaralandı.

Ambulanslarla Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Rafet Uyar, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Haber: Nabi YAZICI/ KÖRFEZ-KOCAELİ,

==========================================

İzmir'de 300 polisle narkotik uygulaması

İZMİR'de uyuşturucuyla mücadele kapsamında 300 polisle, asayiş uygulaması yapıldı, aranan 20 kişi gözaltına alındı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin öncülüğünde, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı 300 polisle, kentin birçok noktasında narkotik uygulaması yapıldı. Özel eğitimli narkotik köpeği 'Nero'nun da kullanıldığı uygulama sırasında sürücülerin 'Dur' ihtarına uymama ihtimaline karşın motorize Yunus ekipleri hazırda bekledi.

Özellikle Güney, Emir Sultan, Boğaziçi, Levent ve Zeytinlik mahallerinde yapılan uygulama kapsamında 735 kişinin kimlik kontrolü yapıldı, 70 araçta arama yapıldı, 10 araç trafikten men edildi.

Yapılan kontrollerde haklarında arama kararı bulunan 20 kişi gözaltına alındı. Ekipler 5 alkollü sürücüye de idari işlem yaparken, 200 paket kaçak sigara, satışa hazır halde çok sayıda bonzai, uyuşturucu hap ve esrar maddesi ele geçirildi.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, uyuşturucuyla mücadele kapsamında ve halkın güvenliği için uygulamaların kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------

Narkotik uygulamasından görüntü

Narkotik köpeği 'Nero'dan görüntü

Ekiplerin çalışmasından görüntü

Araçlarda yapılan aramalardan görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mehmet CANDAN/ İZMİR,

====================

İzmit'te cinayet

İZMİT'te, 35 yaşındaki Mustafa Temel tartıştığı kişi tarafından silahla vurularak öldürüldü.

Olay, akşam saatlerinde, İzmit Kadıköy Mahallesi Kenan Hulusi Sokak'ta meydana geldi. Mustafa Temel ile M.Ö. ve Y.Ö arasında bilinmeyen bir nedenle çıkan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavgada, Mustafa Temel silahla vurularak ağır yaralandı.

Çağırılan ambulansla yakındaki Kocaeli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Mustafa Temel, doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Polis, olayla ilgili M.Ö. ve Y.Ö.'yü gözaltına aldı. Şüphelilerin üzerinden, olayda kullanılan tabanca çıktı.

Haber: Selda Hatun TAN/ KOCAELİ,

===========================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 15 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement