Dha Yurt Bülteni - 16 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 16

Dha Yurt Bülteni - 16

İçişleri Bakanı Soylu Van'da: Bu işi kökünden temizleyeceğiz (2)'NİSAN'DA BÜYÜK BİR YOK OLUŞLA KARŞI KARŞIYA KALACAKLAR'İçişleri Bakanı Süleylan Soylu, Valilikteki temaslarının ardından Ak Parti İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi.

09.12.2016 02:03

İçişleri Bakanı Soylu Van'da: Bu işi kökünden temizleyeceğiz (2)

'NİSAN'DA BÜYÜK BİR YOK OLUŞLA KARŞI KARŞIYA KALACAKLAR'

İçişleri Bakanı Süleylan Soylu, Valilikteki temaslarının ardından Ak Parti İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi. Terörle mücadele konusunda kararlı bir mücadele yürütüldüğünü ve bunun aynı şekilde devam edeceğini belirten Soylu, "Sayın Cumhurbaşkanımızdan en alt güvenlik görevlisine kadar, sınırda nöbet bekleyen evladımıza kadar herkes kararlıdır. Bugün iyi günleri, çok net söylüyorum. Nisandan sonra başlarına geleceklerin ne olacağını tahmin edemeyecekleri kadar büyük bir yok oluşla karşı karşıya kalacaklar. Kışın mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Bugün Diyarbakır'dan Hakkari'ye kadar birçok operasyonu başarıyla yöneten, 'bize güvenin, biz bunların hakkından geleceğiz' diyen güvenlik güçlerimiz büyük bir mücadele ortaya koymaktadır. Bütün planlamamızı yaptık. Bu çerçevede onların kış üslenmelerine müsaade etmeyeceğiz. Saklandıkları yerler, mağaralar, sığınaklar bırakmayacağız. Bingöl'de bir çıkışta 53 sığınaklarını imha ettik. Öyle kolay değil artık. Geleceksiniz vatandaşları, esnafları tehdit edeceksiniz, belediyelerden milleti haraca bağlayacaksınız, çalışanların parasını alacak, dağa göndereceksiniz, millete imar karşılığında şunu vereceksin diyeceksiniz, demokrasiden söz edeceksiniz" dedi.

'AHMET TÜRK, ŞEHİT OLAN KAYMAKAM İÇİN BİR TEK SÖZ SÖYLEMEDİ'

Mardin'in Derik İlçesi'nde Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün şehit edilmesine de değinen Bakan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"O iyi dediğiniz Ahmet Türk. Orada bir kaymakam şehit oldu. 'Ben burada devletime hizmet edeceğim, onlara zeytin fabrikası kuracağım' diyen o evlat orada şehit oldu. Nerelerden antrenörler getirip, takım kurup çocuklara forma giydirip, 'siz terör değil, şiddet değil, sporun sevgisiyle büyüyeceksiniz' diyen evlat orada şehit oldu. O iyi dedikleri adam, 18 yaşındaki bir PKK sorumlusunun emrinde olan adam, bir tek söz söyledi mi? Başın sağ olsun dedi mi? Güya büyükşehir belediye başkanı olacaksınız. Yıllarca o maskenizle milleti aldatlaya çalıştınız. Bu iş düzelecek şimdi. Bütün teröristleri yok edeceğiz. Bugün en rahat olan Ahmet Türk'tür. O da zavallı ne yapsın? 18 yaşındaki biri geliyor, cebinden sigara çıkarıyor, ağzına koyuyor o terörist bozuntusu, 'Ahmet efendi yak diyor çakmağımı', sonra talimatlarımız şunlardır deyip gidiyor. Yazıklar olsun. Sonra da büyükşehir belediye başkanı diye orada oturacaksın öyle mi? Bu ülkede demokrasiden söz etmek en son onların hakkıdır. Bu ülkede köyleri tehdit etmediler mi? Van'da kan akan musluklarla milletimizi ürkütmediler mi? Belediyelere neden el koyuyorsunuz diyorlar. Hendekleri ben mi kazdım? Bu milletin beraberliğine ben mi kurşun sıktım? Orada teröristlere cephaneleri ben bi gönderdim? 1.5 milyar dolar uyuşturucudan para kazanacaklar. Avrupa'daki büyük devletlerin hiçbirinin haberi olmadan uyuşturucu ticaretinin yapılma şansına sahip mi?"

Bakan Soylu, daha sonra Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı ve Gürpınar İlçesi'ndeki Jandarma Komando Taburu'nu ziyaret ederek askerler ile bir araya geldi.

Haber: Murat ÇAĞLAR-Orhan AŞAN/ VAN,

===============================

Hamile kadın spor yaparken saldırıya uğradı (EK)

OLAYLA İLGİLİ 1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde, parkta spor yapan 4 aylık hamile Ebru Tireli'ye saldırıp ayakkabıyla dövdüğü öne sürülen bir kişi, polisin kurduğu özel ekip tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli, sorgulanmak üzere Emniyet'e götürüldü.

TURGUTLU (Manisa),

====================

CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke, "Geleceğin siyaseti sadece oy kullanmakla sınırlı olmayacak"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili Selin Sayek Böke, geleceğin siyasetinin sadece sandıkta oy kullanmakla sınırlı olmayacağını, demokrasiyi kendi günlük hayatında verdiği mücadeleyle yaşattığını anımsayan bir toplumun inşaa olacağını söyledi. Böke, Bakanlar Kurulu'nda tek kadın bakan bulunmasını da eleştirdi.

Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin yıldönümü nedeniyle Rotary Kulüpleri Dernekleri'nin İzmir Hilton Oteli'nde düzenlediği etkinliğe CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili Selin Sayek Böke konuk oldu. Böke, "Cumhuriyet ve kadın" konulu konuşma yaptı. Selin Sayek Böke, erkek egemen bir dünyada yaşandığını, kadınları buna itiraz etmeleri gerektiğini söyledi. Dünyayı kadıların kurutacağını belirten Böke, "Kadınların dayatılan erkek egemen dile itiraz etmeleri gereklidir. Erkek egemen kültüre karşı verilen mücadele sadece kadın mücadelesi değil bir özgürlük mücadelesidir. Kadını ve erkeğiyle Türkiye yeniden özgürleşecekse, özgürlüğü elinden alınan kadının itirazı ile mücadele başlamalıdır. Eşitlik, özgürlük ve demokrasiyi günlük hayatımızın merkezine, özellikle kadınlar talep ettiği için yerleştirdiğimizde Türkiye yeniden ayağa kalkmış olacak" dedi.

"SİYASETTE BİR MÜCADELE VERMEMİZ GEREKİYOR"

Türkiye'de kadınların siyasetteki rolüyle ilgili konuşan Böke, kadın bakanların olup olmaması üzerinden yapılan uluslararası bir endekste Türkiye'nin 139. ülke olduğunu, Bakanlar Kurulu'nda sadece bir kadın bakan bulunduğuna dikkat çekti. Böke, "Bu kadar bakandan sadece Aile Bakanlığı'nın başında kadın var. Çünkü mevcut anlayışa göre kadın başka bir şeyden anlamıyor. Bakan olmaya aday çok kadın milletvekili var. Mesele kadınların orada olup olmaması meselesi değil. Mesele siyasi tercihle oraya gelmiş olan kadınları bakan yapmama seçimidir. Parlamentoda kadınların sayısına göre yapılan sıralamada 86. sıradayız. Önce yapmamız gereken hiç olmazsa seçilmiş olan kadınların erkeklerle birlikte çalışmasına izin veren, bu izni lütuf olarak değil kadın ve erkeği eşit olarak gören yeni bir siyasi anlayıştır. Siyasette bir mücadele vermemiz gerekiyor. Evimizde, otobüste, parkta, siyasi mücadelede kadın ve erkeğin eşit olmasını istiyoruz. Siyaseti yeniden tarif etmeye ihtiyacımız var. TBMM'nin dört duvarı arasına sıkışmış iş, yerel yönetimlerde belediyecilik yapmak olarak gören değil, siyaseti bireysel günlük taleplerimizi karşılamanın aracı olarak gören, her birimizin siyasetçi olduğumuzu anımsayan yeni bir siyasete ihtiyacımız var. Geleceğin siyaseti sandıkta oy kullanmakla sınırlı olmayan, demokrasiyi kendi günlük hayatında verdiği mücadeleyle yaşattığını anımsayan bir toplumla inşaa olacak" dedi.

Herkesin birer siyasetçi olduğunu belirten Böke, otobüste giyimi nedeniyle gördüğü fiziksel şiddete karşı ayağa kalkan ve yüksek sesle itiraz eden kadını (Ayşegül Terzi) örnek gösterdi. Böke, "Göz yummadı. Mücadelesini hukuka ve topluma taşıdı. O gün Türkiye'nin en önemli siyaseti Ayşegül Terzi'ydi. Tek başına mücadeleyi kazanamayacağı gerçeğiyle toplumsal sesin oluşması için cesaretini ortaya koydu. Kendi hayatı için verdiği mücadeleyi çok büyük siyaset yaptı. TBMM'ye bir gece getirilen cinsel tacizle ilgili önergede ise muhalefet kanunlaşmaması için siyasi mücadele verdi. Türkiye'ye dört gün kazandırdı. Bu süreçte kadınlar, gençler, yaşlılar sokaklara çıktı. Toplumsal muhalefet gerçekleşti. O gün her biri siyaset yaptı. Her biriniz siyaset yaptı. Herkes bireysel olarak gücünü fark ederse bambaşka bir Türkiye olur" dedi.

"BU MÜCADELE HERKESİN MÜCADELESİ OLMALIDIR"

Böke, Türkiye'de son dönemde kadının uğradığı şiddete dair istatistikler resmi kurumlar tarafından yayınlanmadığını söyledi. Son yedi yıl içindeki artışın yüzde 1400 olduğunu gösteren istatistikler olduğunu belirten Böke, "Kadına şiddeti doğuran siyaset olduğu için değişmelidir. Bu siyaset sadece yasa çıkartarak bu şiddeti engel olamaz. En iyi yasalar çıkar ama şiddet gösterin taktığı kravat yüzünden affedilirse, cinsel tacizde bulunduğu kız çocuğuyla evlenerek suçtan muaf olma gerçeğindeki yasalarla ortaya konursa bu halledilebilir bir sorun olmaktan çıkıyor. Mesele bu şiddeti doğuruyor olan toplumsal bir rol haline getiriyor olan siyaset dili, siyaset yapımı biçimi ve hayat anlayışını değiştirmekten geçiyor.

Bu mücadeleyi bir siyasi partinin tek başına kazanması mümkün değil. Bu mücadele herkesin mücadelesi olmalıdır. Bu sadece kadınların mücadelesi değil bir cumhuriyet mücadelesidir" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Selin Sayek Böke'nin konuşmasından görüntü

Salından görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber: Utku BOLULU - Kamera: Mücahit Bektaş/ İZMİR,

=======================================

Bakan Müezzinoğlu: 600 bin istihdama destek vereceğiz

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ekonomi Koordinasyon Kurulu kararları gereği önümüzdeki yıl 600 bin istihdama destek vereceklerini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Isparta'da partisinin Halıkent Mahallesi'nde düzenlediği 'Merkez İlçe Mahalle Forumu' toplantısına katıldı. Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı Ekonomi Koordinasyon Kurulu kararları gereği bakanlığını ilgilendiren istihdam ve destek paketini açıklayan Müezzinoğlu, "Özellikle bakanlığımı ilgilendiren yaklaşık 600 bin istihdama önümüzdeki yıl destek vereceğiz. Burada üniversitedeki öğrencilerimize, 600 bin gence istihdam alanlarını genişletiyor, desteklerini veriyoruz. 1 milyon 200 bin lise ve üniversite öğrencisine staj dönemlerinde ve çıraklık başı eğitimlerinde asgari 130 lira ile 250 lira arasında aylık harçlıklarını vererek milyonlarca gencimizin mesleğini kazanmasına destek vereceğiz" dedi.

'ONLARI KAZDIKLARI ÇUKURLARA GÖMDÜK'

Türkiye'de hiçbir şeyin eskisi gibi olmaması için ellerinden geleni yaptıklarını aktaran Müezzinoğlu, "Milletin ensesinde boza pişirenlere 'hayır' dedik. 'Ak Parti olduğu sürece milletin ümüğüne dokunamazsın' dedik. Bu anlamda çok tuzaklar kurdular, çok oyunlar, tezgahlar şekillendirdiler, çukurlar kazdılar. Allah'a şükürler olsun ki milletle beraber onları kazdıkları çukurlara gömdük, gömmeye de devam edeceğiz. Gezi olaylarından başlayan, 17- 25 Aralık hain tuzakları aşarak sonra da 15 Temmuz gecesinde milletimin her ferdiyle 'vatanım, bayrağım' diyen, 'ülkem, kaderim' diyen milletin o dik duruşuyla elhamdülillah o hainlere de her türlü dersi verdik. O dersi almamış olanlar da bilsin ki daha ağır dersleri vermeye de hazırız" diye konuştu.

'HİÇBİR HEDEFTEN UZAKLAŞMADIK'

Türkiye'nin son 1 yılda terörle mücadele, Rusya krizi ve 15 Temmuz darbe girişimini yaşamasına rağmen dimdik ayakta olduğunu kaydeden Müezzinoğlu, "Daha dinamizm kazandık ve hiçbir hedeften uzaklaşmadık. Bütün hedeflere adım adım yürüyecek ve bizim o hedeflere gitmemizden rahatsız olanlar bir gün 'yok ya artık rahatsız olmuyoruz, sizsiz bu dünyada biz de huzurlu olamayız' diyecekler" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Bakanın gelişi

Karşılama görüntüleri

Bakanın konuşmaları

Detaylar

HABER: Mehmet ERÇAKIR- KAMERA: Ali ÇEVİKBAŞ/ ISPARTA,

==========================================

İzmir'de yakalanan kadın teröristler adliyeye sevk edildi (EK)

İKİ ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

İzmir'de polis tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen MKLP'li kadın terörist S.B. ile ona yardım ve yataklık yaptığı öne sürülen N.M., tutuklandı.

İZMİR,

===========

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 16 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement