Dha Yurt Bülteni - 18 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 18

Dha Yurt Bülteni - 18

İmam nikahlı eşinin eski kocası tarafından öldürüldüKAHRAMANMARAŞ'ta 40 yaşındaki Osman Özen, imam nikahlı eşi A.A.'nın eski kocası M.K. tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

10.05.2017 02:45

İmam nikahlı eşinin eski kocası tarafından öldürüldü

KAHRAMANMARAŞ'ta 40 yaşındaki Osman Özen, imam nikahlı eşi A.A.'nın eski kocası M.K. tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Olay, akşam saatlerinde Namık Kemal Mahallesi'nde meydana geldi. Osman Özen ile imam nikahlı eşi A.A., tatil için geldikleri Kahramanmaraş'tan yaşadıkları İzmir'e gitmek için 35 LR 644 plakalı otomobile binmek üzereyken, yanlarına M.K. geldi. Özen ve A.A.'nın eski eşi M.K. arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine M.K., yanındaki bıçağı çekip Özen'i bıçaklayarak kaçtı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Necip Fazıl Şehir Hastanesi'ne götürülen Osman Özen, doktorların tüm müdahalesine karşın kurtarılamadı.

Özen'in cesedi otopsi için morga konulurken, M.K.'nın yakalanması için çalışma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Olay yeri

Polis otosu

Ölen kişinin otomobili

Otomobilin patlayan lastiği

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

===================================

Kemer Belediye Başkanı Gül, CHP'ye geçti (2)

HAVALİMANINDA KARŞILAMA

Ankara'daki CHP grup toplantısında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun parti rozeti takmasının ardından Kemer'e dönen Belediye Başkanı Mustafa Gül, Antalya Havalimanı'nda kalabalık bir grup tarafından karşılandı. Eşi Neşe Gül ve çocukları İsmail ile Lavin de Başkan Gül'ü karşılamak için havalimanına geldi. Başkan Gül daha sonra konvoy eşliğinde Kemer'e geçti.

'HER ŞEY ÇOK TESADÜF DEĞİL'

İlçede 9 Mayıs Rus Zafer Bayramı'nın kutlandığı Cumhuriyet Meydanı'ndaki programa katılan Mustafa Gül, burada açıklama yaptı. Başkan Gül, "Rus pilotun eşine ev verdik diye MHP'den ihracımız istendi. Rusların Zafer Günü'nü kutladığımız bu günde CHP'ye kaydımız yapıldı. Tabi ki Rusya bizim için çok önemli turizm merkezlerinden bir tanesi, özellikle Kemer için önemli merkezlerden bir tanesi. Demek ki her şey çok tesadüf değil. Bir taraftan Rusların özel bir şeyi için ihracınız isteniyor ve bir taraftan da Rusların özel bir gününü kutladığımızda partiye üyeliğimiz yapılıyor" dedi.

'ÖNEMLİ GÜNÜMÜZDE MUTLU ETTİLER'

Kendisine bu onuru yaşattığı için Kemal Kılıçdaroğlu'na teşekkür eden Başkan Gül, "Bu konuma beni getirdiği için önce Kemer halkına teşekkür ediyorum. Bize bu günü yaşatan Kemer ilçe örgütümüze, ilçe başkanımıza, yöneticilerine, Antalya il başkanlığına, yönetimine, özellikle Muratpaşa belediye başkanımıza, milletvekillerimize, genel başkan yardımcılarımıza ve genel başkanımızla zaten perşembe günü görüşmüştük, önemli günümüzde bizi böyle mutlu ettiler. Biz de Kemerlilerimizi mutlu etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Konvoy kısa detay

Alanda karşılama Ruslarla fotoğraf

RÖP: Mustafa Gül

Masadan genel detay

Mustafa Gül'ün gidişi

HABER-KAMERA: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya),

==========================================

Yazıcı ve Aksu'dan Mersin'de müzik şöleni

MERSİN Uluslararası Müzik Festivali kapsamında uluslararası ödüllere sahip keman sanatçısı Berfin Aksu ile sahne alan usta orkestra şefi ve piyanist İbrahim Yazıcı, sanatseverlere müzik şöleni yaşattı.

Mersin Üniversitesi Nevit Kodallı Konser Salonu'nda gerçekleşen konser iki bölümden oluştu. Konserin ilk bölümünde Musorgsky'in Bir Sergiden Tablolar eseri, ikinci bölümde ise Fazıl Say'ın Keman ve Piyano için Sonat'ı ile Alman romantik dönemin en önemli bestecilerinden J. Brahms'ın Keman ve Piyano için Sonat Op 108 eseri seslendirildi. Piyanosu ile dinleyenleri etkileyen Yazıcı'ya kemanı ile eşlik eden Aksu, hem müziği hem de güzelliği ile göz doldurdu. Evrensel notaların yükseldiği konserin sonunda ikili, alkış yağmuru eşliğinde sahneden ayrıldı.

Görüntü Dökümü

------------------------

Salondan görüntü

İzleyenlerden görüntür

Piyanist İbrahim Yazıcı'nin davetlilerle konuşması

Yazıcı'nın sahnedene piyano çalması

Yazıcı ve Berfin Aksu'nun birlikte sahne performansı

Aksu'nun sahnede keman çalması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: İbrahim MAŞE/ MERSİN,

======================================

Kamyonetin çarptığı yaya öldü

BURSA'nın merkez Osmangazi İlçesi'nde yolun karşısına geçmek isterken kamyonetin çarptığı 37 yaşındaki Bülent Yıldırım yaşamını yitirdi.

Kaza, saat 22.00 sıralarında Altınova Mahallesi İstanbul Caddesi'nde meydana geldi. Terminal yönüne giden henüz plakası ve sürücüsü belirlenemeyen kamyonet, yolun karşısına geçmeye çalışan Bülent Yıldırım'a çarpıp kaçtı. Kazada, Yıldımım yaşamını yitirdi.

Polis ekiplerinin olay yerinde yaptığı incelemede Bülent Yıldırım'ın üzerinden düştüğü tahmin edilen runsatsız tabanca bulundu.

Yıldırım'ın cesedi, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, kaçan sürücünün yakalanması için çalışma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------

Kaza yerinden görüntü

Polisin inceleme yapması

Ölen Bülent Yıldırım'ın resmi

SÜRE: 1 dakika 6 saniye ( 66.8 MB )

Haber-Kamera: Hüseyin TÜCCAR, BURSA,

======================================

İmam nikahlı eşinin eski kocası tarafından öldürüldü (2)

Kahramanmaraş'ta boşandığı A.A.'nın imam nikahlı eşi Osman Özen'i bıçaklayarak öldürüp kaçan M.K., Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından Ahırdağı Caddesi'nde yakalanarak gözaltına alındı. Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen M.K., sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Zanlının hastaneye getirilişi

Hastaneden çıkarılması

Polis otosuna bindirilmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer KOÇ/ KAHRAMANMARAŞ,

===========================================

Dondurma yerken bacağından vuruldu

KONYA'da 17 yaşındaki Çağlar E., dondurma yediği sırada tanımadığı kişi yada kişilerce bir otomobilin içerisinden açılan ateş sonucu bacağından yaralandı.

Olay, saat 00.20 sıralarında merkez Karatay ilçesi Yeni Mahalle Bakraç sokak üzerindeki boş arazide meydana geldi. İddiaya göre, Çağlar E., aynı yaştaki arkadaşı Emre G. ile birlikte sokak girişinde dondurma yediği sırada yanlarına gelen bir otomobilden üzerlerine ateş açıldı. Açılan ateş sonucu Çağlar E. bacağından yaralanırken, Emre G. olayı yara almadan atlattı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Gözyaşlarına hakim olamayan Çağlar E., sağlık ekiplerine, 'Abla ne olur çabuk olun. Götürün' beni dedi. Ambulansa alınan Çağlar E., Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Çağlar E.'nin hayati tehlikesinin olmadığını belirtildi. Olay yerinden inceleme yapan polis, bir adet sallama olarak tabir edilen bıçak buldu. Olayın uyuşturucu ticareti nedeniyle çıkmış olabileceği ihtimali üzerinde duran polis, kaçan şüpheli yada şüphelileri yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Yaralının yerde yatması

Yaralının konuşmaları

Yaralının ambulansa alınması

Polis ekiplerinin çalışması

Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK-KONYA,

=================================

Tavşanlı'da mevlit yemeğinden zehirlenen 48 kişi hastaneye kaldırıldı

KÜTAHYA'nın Tavşanlı İlçesinde verilen mevlit yemeğini yiyenlerden 48 kişi rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgilere göre Akşemsettin Mahallesi'nde bir evde, 40 günlük olan bir bebek için öğleden sonra verilen mevlitte ikram edilen yoğurtlu çorba ve etli pilav yiyenler akşam saatlerinde rahatsızlandı. Tavşanlı Doç.Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 15'i çocuk olan toplam 48 kişi tedaviye alındı.

Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara ile Belediye Başkanı Mustafa Güler tedavi altına alınanları hastanede ziyaret etti. Kaymakam Yüksel Kara gazetecilere yaptığı açıklamada yaklaşık 250 kişinin mevlit yemeği yediğini, bunlardan 48'inin hastaneye kaldırıldığını söyleyerek şöyle konuştu:

"Tavşanlı'da bir vatandaşımızın tertiplediği mevlit programında 250 kişinin yediği yemeklerden bir gıda zehirlenmesi yaşadık. Bu yemekten yiyen 48 kişi düzenli aralıklarla hastaneye geldi. Doktorlarımız görevlerinin başında ve gerekli müdahaleleri yaptı. Sevindirici tarafı ise herhangi bir ağır vaka olarak nitelendireceğimiz bir vaka olmamasıdır. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

-Zehirlenenlerin özel araçlarla hastaneye getirilmeleri,

-Zehirlenenin bir yakının konuşması,

-Belediye Başkanı Mustafa Güler'in hastaneye gelişi,

-Kaymakam Yüksel Kara'nın hastaneye gelişi,

-Kaymakam ve beraberindekiler odalarda zehirlenen kişileri ziyaret etmesi,

-Kaymakamın gazetecilere açıklamada bulunması

Haber-Kamara: Tuna İŞLEYEN-TAVŞANLI(Kütahya),

===========================================

Hayat kadınlarına operasyon: 10 gözaltı

KONYA'da gece yol kenarlarında bekleyip para karşılığı erkeklerle cinsel ilişkiye girdiği öne sürülen 10 kadın, polisin operasyonu sonucu yakalandı. Kadınların erkeklerin tipine göre fiyat belirledikleri öğrenildi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği ekipleri, merkez Karatay İlçesi Piri Esad Caddesi ve Meram İlçesi Furkan Dede Caddesi üzerinde, kadınların gece caddelere çıkıp, yol kenarlarında durarak sürücülerle para karşılığı otopark, boş arsalar, otel ve evlerde cinsel ilişkiye girdikleri bilgisine ulaştı. Yapılan fiziki takibin ardından polis, operasyon için harekete geçti. Polis, her iki cadde üzerine çıkan 10 kadını yakalayarak gözaltına aldı. 50 ile 100 lira arasında değişen fiyatlarla cinsel ilişkiye giren kadınların erkeklerin tipine göre fiyat belirlediği öğrenildi. Uyuşturucu madde bağımlısı oldukları nedeniyle fuhuş yaptıklarını belirten 10 kadından bazılarının evli ve çocuk sahibi oldukları belirtildi. Kadınlar polisteki işlemlerinin ardından Kabahatler Kanunu'na göre para cezası kesilmesinin ardından serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Gözaltına alınan kadınların Ahlak Büro Amirliğine getirilmesi

Haber-Kamera: Tolga YANIK-KONYA,

==================================

İzmir'de boş araziye EYP atıldı

İZMİR'in Buca İlçesi'nde, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce boş araziye iki adet cam şişeye yerleştirilen el yapımı patlayıcı (EYP) atıldı. Olayın terörle bağlantısı araştırılırken, polis şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Çamlıkule Mahallesi 220/48 Sokak'ta saat 00.30 sıralarında boş araziden patlama sesi duyan vatandaşlar durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele şubeleri ekipleri, çevrede incelemelerde bulundu. Yapılan incelemede, patlamanın cam şişelere koyulmuş el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle meydana geldiği tespit edildi. Bir EYP ise patlamamış halde bulundu. Polis çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye alırken, EYP'yi atan kişi ya da kişileri yakalamak için çalışma başlattı. Mahalle sakinlerinden 25 yaşındaki Rıza Aslan, "Aracımı park ettim ve tam aracımdan indiğim sırada bombanın patladığını duydum. Müthiş bir sesti. Koşturarak ileriye doğru gittim bir sis ve duman bulutu gördüm. Daha sonra hemen polisi aradım. Ekipler kısa sürede gelerek olaya müdahil oldular" dedi.

Ölen ya da yaralananın olmadığı olayın terörle bağlantılı olup olmadığı araştırılıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

--------------------------------

Olay yerinden görüntü

Ekiplerin çalışmasından görüntü

Görgü tanığı Rıza Aslan ile röportaj

Genel ve detay görüntü

Haber: Mehmet CANDAN - Kamera: Mehmet GÜNEY/ İZMİR,

===========================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 18 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement