Dha Yurt Bülteni - 21 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 21

Dha Yurt Bülteni - 21

Milli takım Kick boks şampiyonu pompalı tüfek ile vurulduBURSA'da oturan Kick boks milli takım sporcusu 21 yaşındaki Mehmet Muhittin Saltık, kimliği belirsiz bir kişi tarafından pompalı av tüfeğiyle vuruldu.

16.03.2017 04:14

Milli takım Kick boks şampiyonu pompalı tüfek ile vuruldu

BURSA'da oturan Kick boks milli takım sporcusu 21 yaşındaki Mehmet Muhittin Saltık, kimliği belirsiz bir kişi tarafından pompalı av tüfeğiyle vuruldu. Ağır yaralanan Saltık'ın hayati tehlikesi devam ediyor.

Olay, Merkez Yıldırım ilçesi Yediselviler Mahallesi Gelincik Sokak üzerinde meydana geldi. Yeğeninin doğum günü için yaş pasta alıp eve gelen Kick boks milli takım sporcusu 21 yaşındaki Mehmet Muhittin Saltık, düzenlenen parti esnasında kimliği belirsiz bir kişinin cep telefonuyla araması üzerine evden dışarıya çıktı. Kapı önüne geldiği esnada kimliği belirsiz kişi Mehmet Muhittin Saltık'a elinde bulunan pompalı av tüfeğiyle ateş ettikten sonra olay yerinden kaçtı. Göğüs bölgesine isabet eden saçmalar nedeniyle kanlar içinde yere yığılan Mehmet Muhittin Saltık yakınlarının haber vermesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından yapılan ilk müdahalesinin ardından Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Mehmet Muhittin Saltık'ın yakınları polise "Mehmet doğum günü pastası aldı eve geldi. Pastayı kestik daha sonra bir kişi telefonla aradı 5 dakika aşağıya inip geleceğim dedi hemen ardından silah sesleri duyunca aşağıya indiğimizde vurulduğunu gördük" dedi.

Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından polis ekipleri kimliği belirsiz kişinin yakalanması için çalışma başlatılırken Mehmet Muhittin Saltık'ın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Olay yerinden görüntü

-Polis ekiplerinin incelemesi

-Yakınlarının polise olayı anlatması

-Mehmet Muhittin Saltık'ın karşılaşmaya katıldığı görüntüler

-Mehmet Muhittin Saltık'ın fotoğrafları

Haber-Kamera: Hüseyin TÜCCAR/BURSA,

==============================

Hollanda'ya kangal köpekli protesto

KONYA'nın Ereğli İlçesi'nde Kangal köpeği sahipleri, köpekleriyle birlikte Hollanda'yı, polis köpekleriyle Türk vatandaşlarına saldırmasını proteste etti.

Hollanda'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik yapılan davranışların ardından durumu protesto eden Türklere, Hollanda polisi köpeklerle saldırmıştı. Ereğli İlçesi'nde Kangal köpekleri sahiplerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 150 kişilik grup, 30 kangal köpeğiyle 15 Temmuz Meydanı'nda bir araya gelip, Hollanda'yı protesto etti. Grup, Hollanda aleyhine sloganlar attı. Protesto gösterisinin ardından da sessizce dağıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

-Protesto gösterisinden görüntüler

Haber-Kamera: tilla ATMACA/EREĞLİ,

===========================

Kız öğrenci yurdunda yangın paniği

ADANA'da lise çağındaki kız çocuklarının kaldığı yurdun bacasından çıkan duman, yangın sanılınca paniğe neden oldu.

Olay, saat 21.30 sıralarında merkez Seyhan ilçesi İstiklal Mahallesi 40046 Sokak'ta bulunan İhsan Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kız Yurdu'nda meydana geldi. Yurdun çatısından dumanların yükseldiğini gören bazı öğrenciler, panikle kendilerini dışarı attı. Kendini dışarı atan bazı kız öğrencilerin 'Yangın var' diye bağrışması üzerine, yurt yöneticileri binayı tahliye etti. Öğrencilerin panikle yurttan çıktığını gören mahalle sakinleri de olay yerine akın ederek çocukları sakinleştirmeye çalıştı. İhbar üzerine yurda sevk edilen itfaiye ekiplerinin yaptığı incelmede çatıda yangın olmadığı, dumanın da kalorifer yakıldığı için bacadan çıktığını belirledi. Bunun üzerine hem öğrenciler, hem yurt yöneticileri, hem de mahalle sakinleri rahat bir nefes aldı. Öğrencilerin sakinleştirildikten sonra yeniden yurda alındı.

29 Kasım 2016 tarihinde Aladağ İlçesi'ndeki bir kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 12 kişi hayatını kaybetmişti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Yurt binasının önündeki itfaiye araçları

Yurt önündeki endişeli öğrenciler ve yurt yöneticileri

Panikten dolayı bağrışan öğrenciler

Yurdun bulunduğu sokaktaki CANKUR aracı

Dışardaki bazı öğrencilerin yurda girişi

Yurdun çevresindeki mahalle sakinleri

Yurdun bulunduğu sokakta bekleyen ambulanslar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Gökhan KESKİNCİ/ADANA,

===============================

Bakan Kılıç: Avrupa için büyük tehlike çanları çalıyor (2)

'ÖRNEK ALDIKLARI BİRÇOK AVRUPA ÜLKESİNDE SEÇİLME YAŞI 18'

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Yalova'da partisi tarafından düzenlenen 'Genç Kürsü' programına katıldı. Muhalefetin, referandumda oylanacak olan yeni anayasa metninde seçilme yaşının 18'e indirilmesine getirdiği eleştirilerin anlamsız olduğun söyleyen Bakan Kılıç, şöyle konuştu:

"Muhalefet diyor ya, 'Biz bu hakkın verilmesini istemiyoruz.' Bir de böyle bir şey var. Bu bir hak değil, zaten elinizde, çünkü Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre 18 yaşını dolduran herkes reşittir. Reşit ne demek, tüm verdiği kararlarda sorumlu demek. Evlenebilir, iş kurabilir. Evini açabilir, belediye çalışanı olabilir, şirket kurup özel şirkete girebilir. Bu sorumlulukları, 18 yaşından sonra zaten yüklenme hakkını var. Bu sorumluluğunuz var, cezai müeyyideleri tam. Seçmek konusunda hakkınız var. Yani, sizin önünüze 2-3-4 tane, her neyse milletvekili adayı geldiği zaman hangisinin daha iyi olacağını seçeceğinize güveniyoruz. Peki, aranızdan bir tanesi kalkıp dese ki, 'Ben bundan daha iyi yaparım'. O zaman diyorlar ki, 'Yasak hemşehrim'. Niye, 25'i doldurmadın. Bu mantıklı değil. Sen seçeceğine inanıyorsun, ama seçilebilecek yetkiye sahip olduğuna inanmıyorsun. Bu nasıl güvensizlik? Kendilerine örnek aldıkları birçok Avrupa ülkesinde seçilme yaşı 18" dedi.

MUHARREM İNCE ÜZERİNDEN ELEŞTİRİ

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin CHP lideri Kılıçdaroğlu ile ilgili sözlerini hatırlatan Bakan Kılıç, "Hemşehriniz ne dedi, '6-7 tane seçim kaybettin, sen o koltukta neden oturuyorsun' dedi. Ben söylemedim. Muharrem İnce'nin kendisi söyledi ve ne dedi; 'Eğer biz bu yönetimle, Kılıçdaroğlu yönetimiyle CHP'ye, Ak Parti'nin herhangi bir şekilde, referandumda, halk oylamasında karşısına çıkarsa kaybeder' dedi. Adam geleceği görmüş ya. 7 seçim kaybedip de koltuğunda oturan adam mı tek adamdır, 11 tane seçimi kazanıp halkın gönlünde taht kurup halkından doğrudan yetki alan kişi midir?" şeklinde konuştu.

Hollanda ile yaşanan krize de değinen Kılıç, Rotterdam Belediye Başkanının silah kullanma izni verdiğini hatırlatarak istifa etmesi gerektiğini söyledi. Bakan Kılıç, "Bir an önce istifa et. Hollanda'nın iç işlerine karışmaksa karışıyorum. İstifa etmek zorunda. Ülkende bunları yabancı bir bakana, vatandaşa da yapmaman lazım, bir ülkenin yöneticisine bir de marifetmiş gibi söylüyor, silah kullanma yetkisi vermiş. Sen seçildiğin millete hizmet etmek için bulunmuyorsun" dedi.

Bakan Kılıç daha sonra Çiftlikköy'de sivil toplum kuruluşları ve muhtarlarla da buluştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------

-Bakandan detay görüntüler

-Bakanın konuşması

Haber-Kamera: Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,

===================================

Uşak'ta, işadamı kazada yaşamını yitirdi

UŞAK'ta, TIR ile çarpışan otomobilin sürücüsü işadamı 62 yaşındaki Rıfat Daloğlu hayatını kaybetti.

Kaza, bugün saat 18.00 sıralarında Uşak Organize Sanayi Bölgesi Gediz Kavşağı'nda meydana geldi. Uşak'tan İzmir yönüne giden işadamı Rıfat Daloğlu yönetimindeki 64 RL 157 plakalı otomobil, yola kırımızı ışıkta çıktığı iddia edilen Mesut Ergun yönetimindeki 42 S 8917 plakalı TIR ile çarpıştı. Kazada, araçta sıkışan Rıfat Daloğlu, olay yerinde hayatını kaybetti.

AKS ekibinin uzun uğraşları sonucu çıkarılan Daloğlu'nun cesedi, yapılan incelemenin ardından Uşak Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı.

TIR şoförü Mesut Ergun gözaltına alındı.

Haber: Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK,

========================

Feyzioğlu'ndan Cumhurbaşkanı'na: O kapı 80 milyona açıktır (2)

'HABUR'DA ÇADIR MAHKEMESİNİ BİZ KURMADIK'

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu ve Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Çorum Barosu'nun ev sahipliğinde Anitta Otel'de düzenlenen 'Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz' adlı konferansa katıldı. Konferansta konuşan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, "15 Temmuz darbeci teröristlerinin bizim bu anayasa değişikliğiyle ilgili kampanyamıza destek verdiğini söyleyenlere sükunetle vereceğimiz cevap şudur, '15 Temmuz darbecilerini sizin destek verdiğiniz kumpas davaları oraya getirdi, biz getirmedik' diyeceğiz. O savcı kılıklı teröristin altına zırhlı aracı biz çekmedik. Habur'da çadır mahkemesini biz kurmadık. O çadır mahkemesinin içine hakim cübbesi giymiş ve önlerine gelen 'pişman değiliz' diye kafa tutan teröristleri 'pişmansındır' diyerek geçiren hakimleri de biz oraya getirmedik. Oslo'da, İmralı'da olmadık, pazarlıklara da biz girmedik. Şehirlerimiz tuzaklanırken, yer altlarına patlayıcılar yerleştirilirken bunları görmezden gelen de biz değiliz. Bölücü terör örgütü liderine İmralı'dan bir mektup yazdırıp onu 21 Mart 2013'te barış mektubu diye okutan da biz değiliz. O mektubun evrensel adı da Büyük Ortadoğu Projesi'dir. Yerli adı da yeni Osmanlı olan projenin yol haritasını ilan ettiren de biz değiliz" diye konuştu.

'BAŞBAKAN YANILTILIYOR'

Hükümetin sürekli yeni anayasayla birlikte 'prangaları kıracağızö dediğini hatırlatan Feyzioğlu, yeni anayasayla birlikte başbakanlığın kaldırılacağını söyledi. Bu şartlarda tek pranganın Başbakan Binali Yıldırım olduğunu ifade eden Feyzioğlu, "Ben gerçekten Binali Yıldırım'ı çok severim, sayarım, özel hukukum vardır. Yanlışına yanlış derim ama insan olarak iyiliğine, yüreğine toz konsun istemem. Ama yanıltılıyor" şeklinde konuştu.

Yeni anayasadaki 123 ve 124. maddelerden bahseden Feyzioğlu, "Yeni anayasadaki 123 ve 124. maddeleri cumhurbaşkanına istediği yetkilerle, istediği görevle bir kamu tüzel kişiliği kurma yetkisi veriyor. Yani cumhurbaşkanı, Türkiye'nin şu bölgesinde, şu vilayetleri çerçeveleyen ve görevi şehir güvenliği ile eğitim olan bir kamu tüzel kişiliği kurdum derse buna hiçbir engel yok" ifadelerini kullandı.

Programda daha sonra MHP'den ihraç edilen Milletvekili Yusuf Halaçoğlu da bir konuşma yaptı. Halaçoğlu, yeni anayasayla birlikte değiştirilmesi planlanan maddeleri katılımcıların bilgisine sundu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------

Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun konuşması

Milletvekili Yusuf Halaçoğlu'ndan detay

Salondan görüntü

Detaylar

Haber-Kamera: Yusuf ÇINAR/ÇORUM,

============================

Sığındığı çorbacıda defalarca bıçaklandı

KONYA'da 20 yaşındaki Mehmet Öksüz, iddiaya göre tanımadığı iki kişi tarafından darp edilip, 5 yerinden bıçalandı.

Olay, saat 23.45 sıralarında merkez Karatay ilçesi Piri Esad Cadde üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, Mehmet Öksüz cadde üzerinde yürüdüğü sırada tanımadığı iki kişi yanına geldi. Şüpheliler bir süre tartıştığı Öksüz'ü henüz belirlenemeyen nedenle kovalamaya başladı. Şüpheliler sığındığı çorbacıda yakaladığı Öksüz'ü darp edip, bacağından ve başından defalarca bıçaklayarak olay yerinden kaçtı. Kanlar içinde yerde kalan Öksüz için olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Öksüz'ün hayati tehlikeyi atlattığı belirtildi.

Polis olayı gerçekleştiren şüphelileri yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------

Yaralının ambulansla hasteneye getirilişi

Hastane genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK/KONYA,

===========================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement