Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

Dha Yurt Bülteni-4

1)FETÖ OPERASYONLARINI YÖNETEN POLİS MÜDÜRÜ, FETÖ'DEN ADLİYEDEZONGULDAK'ta FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Müdürü Barış P.'nin de aralarında bulunduğu 10 kişi adliyeye sevk edildi.

09.11.2016 12:44

1)FETÖ OPERASYONLARINI YÖNETEN POLİS MÜDÜRÜ, FETÖ'DEN ADLİYEDE

ZONGULDAK'ta FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Müdürü Barış P.'nin de aralarında bulunduğu 10 kişi adliyeye sevk edildi. Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 9 polis, 1 öğretmenin emniyette işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Şüpheliler arasında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Müdürü 4'üncü Sınıf Emniyet Müdürü Barış P. de yer aldı.

FETÖ OPERASYONLARINI YÖNETMİŞTİ

Barış P., 15 Temmuz darbe girişimi ardından kentte yürütülen FETÖ operasyonlarını yönetmişti. 11 Ağustos'ta açığa alınan Barış P., 17 Ekim'de gözaltına alındı. 'FETÖ'ye üye olmak' suçlamasıyla adliyeye sevk edilen Barış P.'nin, örgütün şifreli haberleşme sistemi 'ByLock' uygulaması kullandığı iddia edildi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Şüphelilerin adliyeye götürümesi

-Barış P.'nin(en son çıkan) adliyeye çıkarılışı

Süre: (1.10) Boyut: (68 MB)

Haber-Kamera: Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK,

================================================

2)KIZIYLA SOHBET EDEN ORTA OKUL ÖĞRENCİSİNİN BURNUNU KIRDI

ADANA'da Cebrail B. 14 yaşındaki kızı Aylin B. ile konuyan okuldan samimi arkadaşı Nazmi C.'ye saldırarak burnunu kırdı. Merkez Çukurova İlçesi'ndeki AGİAD Ortaokulu 7'inci sınıf öğrencisi Nazmi C., aralarında Aylin B.'nin de olduğu arkadaşlarıyla okuldan çıkıp yaya evlerine gitti. Nazmi C., evlerine girip balkona çıkan kız arkadaşı ile sohbet etmeye devam etti. Aylin'in babası Cebrail B., bu sırada Nazmi C.'nin yanına gelerek yüzüne yumruk attı. Kanlar içinde kalan Nazmi C., güçlükle kaçtı. Burnu kırılan Nazmi C., hastanede tedavisinin ardından annesi Sebiha C., karakola giderek şikayetçi oldu. Nazmi C., "Aylin, okuldan kardeşim gibi sevdiğim arkadaşım. Babası gelip, 'Kızımla niye konuşuyorsun?' diyerek başımı koltuğunun altına alıp yüzümü yumrukladı. Kendisinden şikayetçiyim" dedi. İddia üzerine soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Nazmi C.'nin konuşması

Burnundan detay görüntü

Annesi Sebiha C.'nin konuşması

Nazmi C. ve annesi Sebiha C.'nin detay görüntüsü

Nazmi C.'nin görüntüsü

SÜRE: 01'35" BOYUT: 178 MB

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI ADANA,

=====================================================

3) PKK TARAFINDAN KAÇIRILAN MUHTAR ÖLÜ BULUNDU

BİTLİS'in Hizan ilçesinde geçen 26 Eylül'de PKK'lı teröristler tarafından evinden alınarak kaçırılan Bölüklü Köyü Muhtarı Salih Güven, yol kenarında ölü olarak bulundu. Hizan ilçesine bağlı Bölüklü köyündeki evinden 26 Eylül tarihinde gece saatlerinde PKK'lı teröristlerce kaçırılan Muhtar Salih Güven'in, Akşar köyü yakınlarında yol kenarında cesedi bulundu. Yaklaşık 2 aydır haber alınamayan köy muhtarının cesedinin Akşar Köyü yakınlarında yol kenarında bulan köylüler, durumu jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri cesedin Muhtar Salih Güven'e ait olduğunu belirledi. Vücudunda darp izleri bulunan Güven'in cesedi, otopsi yapılmak üzere Van'a gönderildi.

BİTLİS/DHA

==================================================

4)5 YILDIR ARANAN FİRARİ, POLİSİ GÖRÜNCE ATEŞ EDİP İNTİHARA KALKIŞTI

GAZİANTEP'te polis, cinayet ve hırsızlıktan hakkında 15 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve 5 yıldır aranan 27 yaşındaki Ahmet Kaya'nın gizlendiği eve operasyon yaptı. Polisleri görünce elindeki tabancayla ateş açıp çıktığı 2 katlı binanın çatısında intihar girişiminde bulunan Kaya, ikna edilerek gözaltına alındı.İnfaz Büro Amirliği, cinayet ve hırsızlık suçlarından hakkında kesinleşmiş 15 yıl hapis cezası bulunan ve 5 yıldır aranan Ahmet Kaya'nın gizlendiği Dumlupınar Mahallesi'ndeki eve, sabah saatlerinde operasyon yaptı. Ahmet Kaya, kendisini gözaltına almaya gelen polisleri görünce yanındaki tabancayla ateş açtı ve kaçmaya başladı. Polisleri peşinden koşturan Kaya, yakındaki 2 katlı binanın çatısına çıkarak intihar girişiminde bulundu. Polisler, "Bana 1 gün müsaade edin, infazım yanacak" diyen Kaya'yı ikna etmek için uzun süre çaba sarf etti. Çevrede paniğe neden olan operasyon sırasında bölge sakinleri tedirginlik yaşadı.

Evli ve 2 çocuk babası Ahmet Kaya, polislerin 1 saat süren çabasının ardından ikna olup aşağıya indi ve gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Olay yeri

Polis ekipleri

Çelik yelekli polisler

Polislerin ellerindeki silahlarla konuşlanması

Polislerin zanlıyı çatıdan indirmeye çalışması

Şüphelinin çatıya çıkması

Polisin şüpheliyi ikna çabası

Şüphelinin intihar girişiminde bulunması

Şüphelinin ikna edilmesi

-Şüphelinin inmesi ve gözaltına alınması

Olayın yaşandığı sokak ve polis araçları

Genel ve detay görüntüler

Haber: Metin Faruk TAMER - Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 190 MB

===========================================================

5)SERACILIK VE NAR ÜRETİMİ TERSİNE GÖÇ BAŞLATTI

ANTALYA'nın Kaş İlçesi Dirgenler Mahallesi'nde seracılık ve nar üretimindeki artış, tersine göç başlattı. Başka bölgelere bu işi yapmak için göç edenler doğup- büyüdükleri topraklara dönüp tarıma başlayınca nüfus da 3 kat arttı.

Kaş'a yaklaşık 35 kilometre uzaklıktaki Dirgenler Mahallesi, Kasaba Ovası'nda yer alıyor. Geçmişte ilçenin en büyük köylerinden biri olan mahallede, geçim kaynağı olan buğday, susam ve pamuk para etmeyince yaklaşık 25 yıl önce bölge halkı yakın ilçelerde seracılık için göç etmeye başladı. O dönem köy olan yerleşim yerinde nüfus 500 kişiye kadar düşerken, öğrenci azlığı nedeniyle okul da kapandı.

NÜFUSU 3 KATINA ÇIKTI

Aradan geçen sürede Dirgenler Mahallesi'nde nar üretimi ve seracılık yaygınlaştı. Yıllar önce bölgeden ayrılan nüfusun da dönmesiyle mahalledeki sera alanı 5 bin dekara, nar bahçesi de 2 bin 500 dekara yükseldi. Seralarda ağırlıklı kapya biber ve domates üretilirken, tarımdaki gelişmeler arazi fiyatlarını da yükseltti. Son dönemde mahalleye göçle nüfus 1400 kişi oldu. Mahalledeki anasınıfı ve 4 sınıflı ilkokulda yeniden eğitim öğretime başlandı.

"YILIN 12 AYI ÜRETİM"

Mahalleye dönüş yapan Turgut Dedemoğlu, geçim sıkıntısından dolayı Demre'ye seracılık yapmaya gittiklerini anlatırken, "20 yıl Demre'de seracılık yaptık. Mahallemizde seracılık başlayınca döndük. Mutluyuz Allah'a şükür. Seracılık muhteşem. Yılın 12 ayı üretim oluyor" dedi.

"TEK SORUNUMUZ SU"

Doğup büyüdüğü mahalleye dönüp sera ve nar bahçesi kuran Bekir Önal, şöyle devam etti:

"Yüksek okul için İstanbul'a gittim. Köyümle irtibatımı hiçbir zaman kaybetmedim. Sadece geçim kaynağı buğday olduğu için buğday da para kazanmıyordu. Son yıllarda Dirgenler'e 5 bin dönüm kapalı sera kuruldu. Yılın 12 ayı üretim yapılıyor. Köyüme geri döndüm. Sera kurdum. Nar bahçem var. Onlarla uğraşıyorum. Tek sorunumuz su. Kemer'e bir baraj planı yapıldı. İnşallah onu bekliyoruz."

"GÖÇ ALIYORUZ"

Mahallede iki dönemden bu yana muhtarlık Muammer Çetiner de şöyle dedi:

"Mahallemiz daha önce ekonomik sıkıntılar nedeniyle boşalmıştı. Halk Demre, Kumluca, Kınık gibi sebze yapılan yerlere göçmüştü. Sera ve nar üretimi artınca geri dönüş başladı. Şu anda mahallemizin nüfusu fevkalade arttı. Hatta dışardan göç alıyoruz. Kapanan okulumuz açıldı. Ekonomik düzeyimiz yükseldi. Köy halkımız şu anda rahat, huzurlu. Refah düzeyi iyi."

Görüntü Dökümü

-------------------------

Mahalleden genel görünüm

Seralardan genel görüntü

Serada biber toplayan kişi

Okuldan ve öğrencilerden görüntü

Mahalledeki hayvanlardan

Röportajlar

248 MB/// 07.47"

Haber-Kamera Ahmet ACAR/KAŞ (Antalya),

==========================================================

6)VALİ YILMAZ LİSİNİA'YI GEZDİ

BURDUR Valisi Şerif Yılmaz, Lisinia Doğa Proje Alanı'nı gezerek proje sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca'dan bilgi aldı.

Burdur Valisi Şerif Yılmaz, Karakent Köyü'ndeki Lisinia Doğa Proje Alanı'nı gezdi. Proje sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca'dan proje hakkında bilgi alan Vali Yılmaz, Lisinia'nın Burdur ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan aromatik bitkilerin yaygınlaşmasına öncülük ettiğini söyledi.

Bölgede tıbbi ve aromatik bitkilere öncelik verilmesi gerektiğini aktaran Vali Yılmaz, "Şu an itibariyle gerek ilaç sanayiinde gerek parfüm sanayiinde ithalatımız çok yüksek. Bunun önüne geçilmesi için de bu alanda çalışan arkadaşlarımızın desteklenmesi gerekiyor. Belli bitkiler değil, tıbbi ve aromatik bitkiler ve diğer alanlarda da bölge iklimine uygun hangi ürünler varsa yaygınlaşması gerekiyor" dedi.

Burdur için tıbbi ve aromatik bitkilerin ayrı bir özelliği ve önemi olduğunu vurgulayan Vali Yılmaz, "Sadece Burdur'da değil Türkiye'nin diğer illerinde de yeraltı sularında meydana gelen azalmadan dolayı ki bizim mevcut göllerimiz var ve yeraltı sularının azalması ile beraber göllerimizdeki su miktarında da düşüşler meydana geliyor, bunun kurtarılması ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Göl sularının korunması için çalışmalar yapılıyor, bu çalışmalara alternatiflerden bir tanesi de tıbbi ve aromatik bitkilerdir. Tıbbi aromatik bitkiler özellikle su kullanılmadan üretim yapılan bitki türleri olması, erozyonu önleyecek olan çalışmalardan bir tanesi olması nedeniyle de ilimiz için büyük önemi var, o açıdan da önemsememiz gerekiyor" diye konuştu.Öztürk Sarıca da Lisinia Doğa Projesi'nin devlet ve gelecek için hayata geçirildiğini belirtti. Sarıca, şöyle dedi:

"Özellikle bölgemizde son yıllarda suların azalmaya başlaması nedeniyle geliştirdiğimiz projeler kapsamında, birlikte çalışabilmek ve bu konuda çözümlere ulaşmak, insanları aromatik bitkiler ve küçükbaş hayvancılığa yönlendirebilmek bölgemiz için çok önemli. Önümüzdeki yıllarda ve önümüzdeki süreçte insanların büyükbaş hayvancılıktan vazgeçerek küçükbaş hayvancılığa ve katma değeri daha yüksek olan tıbbi aromatik bitkilere yönlendirilmesi Burdur'umuzun daha zenginleşmesi demek."

Görüntü Dökümü

--------------

Vali yılmaz'ın Lisinia yı gezmesi,

Valinin açıklaması,

Öztürk Sarıcnaın açıklaması

242 MB/// 07.37"

Haber-Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

==========================================================

7)KAŞ'TA SUALTINDAN YÜZLERCE ATIK ÇIKARILDI

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde yapılan deniz temizliğinde dalgıçlar sualtından sandalye, kilim, bisiklet, mutfak eşyaları ve çok sayıda lastik tekerlek çıkardı. Bir alanda toplanan yüzlerce atık, bölge halkı ve turistlerin görmesi için sergilendi.

Kaş'ta bir haftadır devam eden 'Akdeniz'de Başka Kaş Yok' etkinliği kapsamında, Kaş Sualtı Temizliği ve Bilinçlendirme Hareketi Derneği, Kaş Kaymakamlığı, Kaş Belediyesi, Kaş'ta faaliyet gösteren dalış okulları ve sivil toplum kuruluşlarının katkılarıyla Balıkçı Barınağı ve Liman Ağzı bölgesinde gönüllü dalgıçlar tarafından deniz dibi temizliği yapıldı. Dalışlarda caretta caretta kaplumbağasının da dalgıçlara eşlik ettiği görüldü. Toplanan atıklar çuvallara dolduruldu ve sualtında belirli bölgelerde toplandı. Dalışlar sırasında teknelerde öğrencilere deniz temizliği eğitimi de verildi.

Etkinlik sonunda atıklar kıyıya çıkarıldı. El arabalarıyla Balıkçı Barınağı'ndaki boş alana taşınan atıklar ayrıştırıldı. Aralarında cam şişe, bardak, plastik sandalye, ip, hortum, kilim, mutfak eşyası, bisiklet, plastik kap, teneke kutu, Türk bayrağının da bulunduğu yüzlerce atığın yanı sıra iş makinesi ve kamyon lastiğiyle 26 otomobil lastiği sergilenmeye başladı. Atıkların, bölge halkı ve turistlerin görmesi için bir süre sergileneceği belirtildi.

Kaş Sualtı Temizliği ve Bilinçlendirme Hareketi Derneği Başkanı Hakan Tiryaki, "Kaş tarih boyunca denizle var olmuş bir deniz kenti aslında. Özellikle son yıllarda deniz turizmiyle özdeşmiş bir halde. Yapmaya çalıştığımız şey Kaş halkı başta olmak üzere en başta da ilkokul öğrencilerine deniz kirliliği konusunda her şeyden önce farkındalık yaratmak, bilinçlendirmek ve deniz turizmi, deniz kirliliği ve ekonomi arasındaki ilişkiyi ön plana çıkarmak. Ancak korursak bundan faydalanabileceğimizi göstermek. Burada yapılan çalışmalar buna hizmet etmeye çalışıyor" dedi.

Kaymakam Bilgihan Bayar da "Projemizin amacı, çocuklarımıza, yeni gelen neslin çevreyi sadece sualtında değil, su üstünde de korunması gerektiğini bilinçlendirme. Ayrıca Kaş'ın gerçekten bu sahillerde başka bir memleket olduğunu, gerçekten çok farklı olduğunu bütün Türkiye'ye ve dünyaya göstermek istedik. Bunu vurgulamak istedik" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

---------------

Dalgıçların suya atlaması

Sualtında atık toplama çalışmaları (sualtı görüntüleri)

Sualtındaki atıklardan

Bir caretta carettanın kameraya yaklaşma anı

Atıkların su dışına alınması

Toplanan atıkların ayrıştırılması

Atıklardan görüntüler

RÖP 1: Hakan Tiryaki

RÖP 2: Bilgihan Bayar (Kaymakam)

242 MB/// 07.37"

HABER- KAMERA: Ahmet ACAR/KAŞ (Antalya),

==========================================================

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement