Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-9

Dha Yurt Bülteni-9

KARABURUN AÇIKLARINDA 6.2 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM KORKUTTUTÜM BATI İLLERİNDE HİSSEDİLDİİZMİR'in Karaburun ilçesi açıklarında, Ege Denizi'nde 6.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

12.06.2017 16:02

KARABURUN AÇIKLARINDA 6.2 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM KORKUTTU

TÜM BATI İLLERİNDE HİSSEDİLDİ

İZMİR'in Karaburun ilçesi açıklarında, Ege Denizi'nde 6.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, merkez üssü Ege Denizi Karaburun İlçesi olan, saat 15.28'de, yerin 6.9 kilometre derinliğinde şiddetli bir deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) ise depremin büyüklüğünü 6.3 olarak duyurdu.

deprem, İzmir başta olmak üzere Ege Bölgesi ve Marmara Bölgesi'ndeki illerde de hissedildi. Depremde herhangi bir can ve mal kaybı yaşanıp yaşanmadığıyla ilgili arıştarmaların sürdüğü belirtildi.

Karaburun Kaymakamı Muhammed Özyüksel, "Şu ana kadar bize ulaşan can ve mal kaybı yok. Araştırma yapıyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Sokağa çıkan vatandaşlardan görüntü

İzmir Adliyesi önünde dışarı çıkanlardan görüntü

BURSA, ÇANAKKALE, TEKİRDAĞ MANİSA VE İZMİR' DEN GÖRÜNTÜLER GEÇİLDİ

DHA

======================================================

KAÇIRILAN 10 YAŞINDAKİ CEYLİN ÖLÜ BULUNDU

ÖFKELİ KALABALIK BİNAYI TAŞ YAĞMURUNA TUTTU

İZMİR'in Ödemiş ilçesinde, evlerinin önündeki parkta iki gün önce ortadan kaybolan ve dedesinin cep telefonuna gelen "Polise haber vermeyin. Torununu öldürürüz" yazılı mesajdan kaçırıldığı belirlenen 10 yaşındaki Ceylin Atik, en son su içerken görüldüğü karşı apartmandaki bir komşularının evinde polisin yaptığı aramada ölü bulundu. Olay yerinde toplanan öfkeli kalabalık, önlem alan polislere rağmen Ceylin'in ölü bulunduğu binayı taş yağmuruna tutup, camlarını kırdı, içeri girmek istedi. Yaşanan arbedede 3'ü polis 8 kişi yaralandı.Ödemiş 50. Yıl Ortaokulu öğrencisi Ceylin Atik, 10 Haziran Cumartesi günü, arkadaşlarıyla oynamak için Cumhuriyet Mahallesi'ndeki evlerinin önündeki Kazım Karabekir Parkı'na gitti. Atik'in uzun süre ortalıklarda görünmemesi ve eve de dönmemesi üzerine merak eden dedesi Mustafa Atik ve babaannesi Ülkü Atik, arkadaşlarına sormalarına ve gidebileceği yerlere bakmalarına rağmen kendisine ulaşamadı. Bunun üzerine Atik'in yakınları soluğu Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde alıp, kayıp başvurusunda bulundu. Yakınları sosyal medyadan da Ceylin'in fotoğraflarını paylaşıp, bulunması için yardım istedi. Ancak, Mustafa Atik'in telefonuna, "Polise haber vermeyin. Torununu öldürürüz" yazılı mesaj gelmesiyle, anne ve babası ayrı yaşadığı için dedesi ve babaannesi ile kalan Ceylin Atik'in kaçırıldığı anlaşıldı. Polis, dede Atik'e gelen mesajdan yola çıkarak şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Polis, istihbarat çalışmasıyla Ceylin'in en son parkın yanındaki Şengül Sokak'taki bir apartmanın dördüncü katındaki komşuları oto tamircisi S.T.(Serkan Türkmen) (33) ve evhanımı Ş.T. (Şükrüye Türkmen) (30) çiftinin evinde su içerken görüldüğünü belirledi. Bunun üzerine, bugün saat 10.30 sıralarında çiftin evlerinde parmak izi incelemesi ve arama yapıldı. Olayın duyulmasıyla birlikte çok sayıda vatandaş ve minik Ceylin'in ailesi de olay yerine geldi. Gergin bekleyiş ise dakikalar içerisinde devam etti. Polis, bekleyiş sırasında bölgeyi geniş bir şeride aldı ve kimseyi yaklaştırmadı. Yaşanabilecek bir olaya karşı da ekipler takviye kuvvetlerle evin önünde önlem aldı. Yapılan incelemede minik Ceylin'in cansız bedeni evin içerisinde bulundu. Komşusu bir çocuk annesi Ş.T'nin ilk ifadesinde, "Ceylin yere düştü, öldü. Ben de korktum sandığa sakladım" dediği öğrenildi.

ÖFKELİ KALABALIK BİNAYI TAŞ YAĞMURUNA TUTTU

Ceylin'in ölü buluduğunun duyulmasıyla birlikte olay yerindeki öfkeli kalabalık binaya girmek istedi. Kapıda önlem alan polis ekipleri, içeri girmek isteyen kalabalığa engel olmak isteyince arbede yaşandı. Kalabalık, binayı taş yağmuruna tutup, camlarını kırdı. Ardından da polis barikatını aşanlar, içeri girmeye çalıştı. Jandarma ve çevik kuvvetten takviye istendi. Polis, biber gazı sıkarak öfkeli kalabalığı dağıttı. Yaşanan arbedede 3'ü polis 8 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Ödemiş Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis ve binadan uzaklaşıp, çevrede dağılan kalabalığın bekleyişi sürüyor.

Görüntü Dökümü

----------------------------

-Ceylin Atik'in fotoğrafı

-Ceylin Atik'in ölü bulunduğu evden görüntü

-Evin önündeki polislerden ve ambulanstan görüntü

-Öfkeli kalabalığın binayı taş yağmuruna tutup camları kırması

-Öfkeli kalabalığın binaya girmeye çalışması

-Yaşanan arbedede yaralanan polisleren ve vatandaşlardan görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber: Taylan YILDIRIM - Kamera: Mücahit BEKTAŞ/ ÖDEMİŞ (İzmir),

============================================

KONYA'DA 1,5 SAAT İÇİNDE 5 AKRABASINI ÖLDÜRDÜ (EK)

5 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ, GÜLÜMSEYEREK "HAK ETTİLER" DEDİ

Konya'nın Cihanbeyli İlçesi'nde akrabası 5 kişiyi öldürdükten sonra jandarma tarafından gözaltına alınan Atılgan Kömür'ün, ilk ifadesinde "Gittim vurdum. Bunlar Amerikan ajanı"dediği öğrenildi.

Sağlık kontrolünden geçirilmek için Cihanbeyli Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada "Bütün Ermenilerin canı cehenneme" diye bağıran Kömür, gazetecilerin 'Niçin öldürdünüz?' sorusu üzerine gülümseyerek, "Hak ettiler"dedi.

ÇOBAN ARKADAŞINA, KATLİAM YAPACAĞININ MESAJINI VERMİŞ

5 akrabasını başına ateş ederek öldüren Atılgan Kömür'ün, saldırının ardından evine gidip 28 fişek daha alıp, saldırılara devam etmek için evinden çıktıktan sonra evin yakınlarında jandarma tarafından gözaltına alındığı ortaya çıktı. Kömür'ün evinde yapılan aramada 10 cep telefonu, 3 bilgisayar ve çok sayıda çoğunlu cinayet romanı ve siyasi kitaplarının bulunduğu öğrenildi.

Kömür'ün, dün koyunları otlatırken, öldürdüğü akrabalarının ekili tarlalarına sürdüğü ve yanında bulunan bir çoban arkadaşının da "Yazık değil mi, adamların tarlasına mahvediyorsun" uyarısında bulunduğu, uyarı üzerine, "Ne yazık olacak. Nasıl olsa yarın hepsini temizleyeceğim" dediği ileri sürüldü.

Saldırada evlerinde ölen Meryem Tokat ve oğlu Hamit Tokat ile aynı evde bulunan bir kızın da masanın altına girerek canını kurtardığı öğrenildi.

Bulduk Mahallesi Muhtarı Kemal Gülen, saldırıyı gerçekleştiren Atılgan Kömür'ün, sessiz, çevresine zarar olmayan işinde gücünde birisi olarak bildiklerini belirterek, "Sabah birisini kapıda öldürmüş, birisini namaz kılarken, anne ve oğlu kahvaltı yaparken öldürmüş. Mehmet Tokat'ı öldürdükten sonra da kardeşi Harun Tokat'ı öldürmek için eve gitmiş. Ancak Harun'a, haber verildiği için Harun kapıyı açmamış ve kurtulmuş. Atılgan'ın bir sıkıntısı yoktu. Bir hafta önce öldürdüğü kişilerin araçlarının lastiğini kesmişler. Onlarda bir daha rahatsız eder diye şikayetçi olmamışlar. Şu an bu olayın bir nedeni yok. Sorsan bana çocuk (Atılgan) nasıl biri diye, sessiz, çevresine zararı olmayan işinde, gücünde biri derdim. Çünkü yaklaşık 150 koyunu var onları otlatırdı. Çalışkan biriydi. Parası vardı, çalışma hırsı vardı. Köylüye zararı yoktu. "dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Şüphelinin sağlık kontrolüne getirilmesi

Sağlık kontrolünden çıkartılması

Konuşması

-Genel ve detay

Görüntü Dökümü

------------------------

Muhtar Gülen röp.

Genel ve detay

Haber- Kamera: Hasan DÖNMEZ KONYA DHA))

====================================================

ŞEMDİNLİ'DE PKK'NIN TACİZ ATEŞİNDEN 5 KORUCU YARALANDI

HAKKARİ'nin Şemdinli ilçesi'nde PKK'lı teröristlerin sınır ötesinden yaptığı taciz ateşi sonucu 5 güvenik korucusu yaralandı.

Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada, "12.06.2017 günü İlimiz Şemdinli İlçesi Derecik Umurlu Tepe Üs Bölgesinde bulunan görevlilerimize bölücü terör örgütü mensuplarınca Kuzey Irak bölgesinden taciz ateşi yapılmıştır. Yapılan saldırı neticesinde 5 güvenlik korucusu hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmış, sevk edildikleri Yüksekova Devlet Hastanesi'nde tedavilerine başlanılmıştır. Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir" denildi.

BİLGİ İÇİN

Haber: HAKKARİ,

============================================

24 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ O KAZADA YARALANAN SİMGE SAĞLIĞINA KAVUŞTU

MUĞLA- Marmaris karayolundaki Sakar Geçidi rampalarında 24 kişinin öldüğü midibüs kazasında yaralanan lise öğrencisi 17 yaşındaki Simge Sinur, sağlığına kavuştu. Her gün Allah'a şükrettiğini belirten Sinur, "Sevinmeli miyim, ağlamalı mıyım, üzülmeli miyim hiç bilmiyorum çok değişik duygular yaşıyorum" dedi.

Anneler Günü gezisi için İzmir'in Buca İlçesi'nden Marmaris'e doğru yola çıkan Armağan Sertbaş yönetimindeki tur midibüsü, geçen 13 Mayıs'ta, Muğla-Marmaris karayolundaki Sakar Geçidi rampalarından inerken, kontrolden çıkıp, 30 metre aşağıdaki alt yola düştü. Kazada şoför Sertbaş'ın da aralarında yer aldığı 2'si erkek, 1'i çocuk, 21'i kadın olmak üzere toplam 24 kişi yaşamını yitirdi. Yasemin Namlı Arkan, Nazime Çiçek, Duygu Sertbaş, Bircan Kıran, Fatma Ökten, 10 aylık Nehir Sertbaş, Beyzanur Hano, Cahide Güler, Bahar Sinur ve kızı Simge Sinur ise yaralı kurtuldu.

SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Yaralılardan Simge Sinur, tedaviye alındığı Özel Yücelen Hastanesi'nde sağlığına kavuştu. Doktorları, hastaneye getirildiğinde, omurga ve kaburgalarında çok sayıda kırık olduğunu, omuriliğindeki hasar yüzünden belden aşağısının tutmadığını tespit ettiklerini belirttiği Simge Sinur'un sağlık durumunun iyi olduğunu, hafta içerisinde taburcu olacağını açıkladı. En yakın arkadaşı ve iki teyzesini kaybettiği kazadan sonra tekrar sağlığına kavuşan Simge Sinur ise o acı günde yaşananlarla ilgili olarak, "Annem, iki teyzem ve en yakın arkadaşım Melisa ile ben aynı araçtaydık. Amcamın kızı ve yengem ise arkamızdan gelen araçtaydı. Ben, dalmış, uyumak üzereydim. Yakın arkadaşım Melisa ile yan yana oturuyorduk. 'Simge kalk öleceğiz. Fren patlamış uçurumdan düşeceğiz' dedi, bana. Gözlerimi açtığımda herkes panik içindeydi" dedi.

"HER GÜN ŞÜKREDİYORUM ALLAH'A"

Olay anında hiç korkmadığını söyleyen Simge Sinur, "Ben hiç korkmadım, çok yavaş gidiyorduk, sağa çarpar durur diye düşünüyordum. Sonra araç birden hızlanmaya başladı. Şoför de soldan gitti. Birden virajı dönerken düştük. Yuvarlanmaya başlamıştık, taklalar attım, kapattım gözlerimi, durmasını bekledim. Durduğumuzda ayağa kalmak istedim, kalkamadım. Bacaklarımı hissetmiyordum. Herkes yerdeydi. 'Annem nerede' diye çığlıklar attım. Sonra hastaneye getirilmişim, kendime ilk geldiğimde doktor beye 'Bacaklarım felç kalacak mı' diye sormuşum. Annemle ikimizin yaşaması mucize. Sevinmeli miyim, ağlamalı mıyım, üzülmeli miyim hiç bilmiyorum, çok değişik duygular yaşıyorum. Her gün şükrediyorum Allah'a" dedi.

Anne Bahar Sinur'un hastanedeki tedavisinin de sürdüğü belirtildi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Simge Sinur hasta yatağında görüntü

Simge Sinur ile hasta yatağında röp.

Doktorlarının açıklaması

Ayağa kalkıp yürümesi görüntü

Haber- Kamera: Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS (Muğla),

==================================================

Eski milletvekili Aytekin'e son görev

İŞ VE SİYASET DÜNYASINI BİR ARAYA GETİRDİ

ANKARA'da böbrek yetmezliği sonucu yaşamını yitiren Balıkesir eski milletvekili 76 yaşındaki İlhan Aytekin, son yolculuğuna uğurlandı.

Adalet Partisi'nden (AP) 15 ve 16. dönemde, Doğru Yol Partisi'nden (DYP) 21. dönemde Balıkesir milletvekili olarak görev yapan İlhan Aytekin'in Türk bayrağına sarılı naaşı, Balıkesir il merkezindeki Bağlar Sokağı'nda, babaevinden Zağnospaşa Camii'ne getirildi.

Altıeylül Belediye Başkanı AK Partili Zekai Kafaoğlu'nun başsağlığı dileğinde bulunduğu Aytekin'in eşi Meral Aytekin, "O Balıkesir'in bir çınarıydı. Herkes gölgesinde dinlenir, güçsüz kaldığında da arkasını dayardı" dedi. Aytekin'in kızı Emine ve oğlu Melik Mustafa Aytekin de gözyaşları arasında başsağlığı dileklerini kabul etti. Aytekin'in cenazesi, siyaset ve iş dünyasının tanınmış isimlerini de bir araya getirdi. Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Ahmet Edip Uğur, Balıkesir eski milletvekilleri İsmail Özgün, İlyas Yılmazyıldız, Recep Çetin, ilçe belediye başkanları, AK Parti, CHP, DP ve MHP il başkanları da cenazeye katılıp, Aytekin ailesinin acısını paylaştı. TBMM Başkanı İsmail Kahraman da çelenk gönderdi. Aytekin, öğlende kılınan namazın ardından Başçeşme Mezarlığı'nda aile kabristanına toprağa verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------

Zağnospaşa Camii

İlhan Aytekin'in Türk bayrağına sarılı tabutu

Ailesi başsağlığı dileklerini kabul ediyor

Eşi Meral Aytekin konuşuyor

Eski Bakan Hüseyin Çelik de cenazeye geliyor

Cenaze namazı kılınıyor

Haber- Kamera: Hilmi DUYAR- Coşkun YAMAN/ BALIKESİR,

===================================================

EMEKLİ ZABITANIN BARAKASI İKİNCİ KEZ YANDI

SİVAS'ta 2 ay önce oturduğu barakası yanan 69 Yaşındaki Baki İltaş'ın harap haldeki barakasında yeniden yangın çıktı.

Olay öğlen saatlerinde Kaleardı Mahallesi 33'üncü sokakta meydana geldi. 2 ay önce iddiaya göre gazetelerin tutuşması sonucu 4 yıldır eşinden ayrı yaşayan emekli zabıta Baki İltaş'ın oturduğu 2 göz baraka yandı. İltaş, olaydan sonra döndüğü harabe haldeki barakada yaşamaya devam etti. Bugün İltaş'ın barakasında yeniden yangın çıktı. Yangını gören mahalle sakinleri itfaiye ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Yangın sırasında barakada kimse olmadığı, İltaş'ın da içeride bulunmadığı öğrenildi. İkinci kez yanan baraka kullanılamaz hale geldi. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

-Olay yerinden görnütü

-İtfaiyenin müdahalesi

-Barakanın son hali

Haber-Kamera:  Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

==============================================

EŞİNİ TABANCAYLA VURUP HASTANEYE GÖTÜRDÜ

MANİSA'nın Yunusemre İlçesi'nde, FETÖ'den cezaevinde yatarken adli kontrol şartıyla serbest bırakılan müteahhit işadamı 45 yaşındaki K.M. (Kenan Miroğlu), bilinmeyen bir nedenle tartıştığı eşi 35 yaşındaki T.M.'yi (Tuğba Miroğlu) tabancayla göğsünden yaraladı. Eşini hastaneye götüren K.M. gözaltına alınırken; yaralı T.M.'nin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Olay, bugün saat 01.30 sıralarında, Güzelyurt Mahallesi Elit 1 Evleri Sitesi'nde meydana geldi. FETÖ/PYD soruşturması kapsamında 4 ay cezaevinde yattıktan sonra bu yılın ilk ayında adli kontrol şartıyla serbest bırakılan müteahhit işadamı 45 yaşındaki K.M., gece bilinmeyen bir nedenle tartıştığı eşi 35 yaşındaki T.M.'yi tabancayla 2 el ateş edip göğsünden yaraladı. Kanlar içinde yere düşen T.M.'yi, eşi K.M., otomobille Özel Grand Medical Hastanesi'ne götürdü. K.M., durumdan haberdar edilen polis tarafından hastanede gözaltına alındı. Özel hastanede ilk müdahalesi yapılan T.M. ise Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'ne ambulansla sevk edildi. Yoğun bakıma alınan T.M.'nin hayati tehlikesinin olduğu belirtildi. K.M., ifadesi alınmak üzere Manisa İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. K.M.'nin, FETÖ soruşturması kapsamında tüm mal varlığına el konulduğu iddia edildi.  Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

Olayın gerçekleştiği siteden dış görüntü

Kadının kaldırıldığı hastaneden dışarıdan görüntü

Haber- Kamera: İlker KILIÇASLAN/ MANİSA,

==========================================

3 KEZ YENİLENEN MADEN ŞEHİTLERİ ANITI TAŞINACAK

ZONGULDAK'ta, maden kazalarında ölen işçilerin anısına limanın kıyısında 2003'te yaptırılan, ancak tuzlu su, rutubet ve güneşin etkisiyle zarar gördüğü için 3 kez yenilenen Maden Şehitleri Anıtı, yeni yapılan Maden Müzesi'nin yanındaki alana taşınacak.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) ve Zonguldak Belediyesi işbirliğinde, taşkömürü havzasındaki iş yerlerinde kaza sonucu yaşamını yitiren maden işçilerinin adlarını ölümsüzleştirmek için Yayla Mahallesi Liman Caddesi'nde yaptırılan Maden Şehitleri Anıtı, 25 Mayıs 2003'te dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı. 1875'ten günümüze kadar Zonguldak havzasındaki maden ocaklarında ölen 4 bin 500'e yakın madencinin adlarının yer aldığı prinç levhaların büyük bölümü, anıtın denize yakın olması nedeniyle tuzlu su, rutubet ve güneşin etkisiyle dökülerek tahrip oldu. Levhalar, anıt açıldığından itibaren 3 kez yenilendi. En son 6 yıl önce 40 bin lira harcanarak yenilenen anıttaki levhalar yine döküldü, bir çoğunda isimler silindi.

Bunun üzerine Maden Şehitleri Anıtı'nın, Baştarla Mahallesi'nde yeni yaptırılan ve ziyarete açılan Maden Müzesi'nin yanındaki alana taşınması kararlaştırıldı. GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Maden Şehitleri Anıtı'nın zamanında maden şehitlerine bir vefa borcu olarak yapıldığını söyleyerek şöyle konuştu:

"GMİS olarak maden şehitlerimizin bu şehirdeki ve bu ülkedeki önemini, değerini bilen bir kurumuz. Bu manada anıtın daha önce bakımı birkaç defa yapılmış olmasına rağmen yine atıl durumda olduğunu görüyoruz. Buna istinaden daha iyi daha sağlıklı daha korunabilir bir alana taşıma kararı aldık. Yeni yapılan Maden Müzesi'nin yan tarafındaki boşluk alana inşaatını yaptırdık. 2 hafta önce isimlerin yazılması ve panoların oraya yerleştirilmesi ihalesini alan firma çalışmaya başladı. 35 gün içerisinde bitirme şartı koyduk. İşi alan firmamız inşallah 35 gün içerisinde bir aksilik olmazsa teslim edecek. Anıt, 1.5 ay içerisinde Maden Müzesi'nin yanında yerini alacak. Böylece, Maden Müzesi'ni ziyaret eden insanlar Maden Şehitleri Anıtı'nı da görebilecek."

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Yerdeki levhalar

-Yazılar

-Silinmiş levhalar

-Anıtın kırık taşları

-Detaylar

-GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu ile röp.

Süre: (05.38) Boyut: (378 MB)

Haber-Kamera: Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-9 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement