Didim'de Katı Atık Alanında Yangın - Son Dakika
Güncel

Didim'de Katı Atık Alanında Yangın

Didim\'de Katı Atık Alanında Yangın

Didim'de katı atık alanında yangınAydın'ın Didim İlçesi'ndeki katı atık depolama tesisinde, dün (pazar) akşam yangın başladı.

11.07.2016 14:11

Didim'de katı atık alanında yangın

Aydın'ın Didim İlçesi'ndeki katı atık depolama tesisinde, dün (pazar) akşam yangın başladı. Ekiplerin müdahalelerine rağmen yangın, halen söndürülemedi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ait Didim Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi'nde dün saat 19.00'da yangın çıktı. Didim- Söke Karayolu Taşburun Mevkii'nde yer alan tesisteki yangını söndürmek için Aydın Büyükşehir Belediyesi Didim İtfaiye Grup Amirliği ekipleri ile Aydın Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait arazözler çalışma başlattı. Toplam alanı 280 bin metrekare olan ve 3 bölümden oluşan tesisin yaklaşık 55 bin metrekarelik 3'üncü bölümünde yangın nedeniyle çöp boşaltımı da durduruldu. Ekipler söndürme çalışmalarını sürdürürken zaman zaman patlamaların meydana gelmesi, müdahaleyi zorlaştırdı. Ekipler, alevlerin çevreye yayılmaması için tedbir aldı.

ÇÖPLER 2'İNCİ BÖLÜME BOŞALTILDI

Öte yandan; Didim Belediyesi ile Aydın Büyükşehir Belediyesi yetkilileri arasında yapılan görüşmeler sonucunda ilçede biriken çöplerin Didim Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi'nde bulunan, sızdırmaz tabakalı 2'nci bölüme boşaltılmasına karar verildi. Gece boyunca yaklaşık 65 tonluk çöpün 2'nci lota boşaltıldığı belirtildi. Tesiste söndürme çalışmaları aralıksız sürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Didim'de Katı Atık Alanında Yangın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement