'dilek Ağacı' Mardinli Çocukları Sevindirdi - Son Dakika
Güncel

'dilek Ağacı' Mardinli Çocukları Sevindirdi

\'dilek Ağacı\' Mardinli Çocukları Sevindirdi

İstanbul'da faaliyet gösteren bir alışveriş merkezinin üçüncüsünü gerçekleştirdiği 'Dilek Ağacı' projesi kapsamında Mardin'de bu yıl bin 500 öğrenci, hayalindeki hediyelere kavuştu.

04.10.2011 17:06

İstanbul'da faaliyet gösteren bir alışveriş merkezinin üçüncüsünü gerçekleştirdiği 'Dilek Ağacı' projesi kapsamında Mardin'de bu yıl bin 500 öğrenci, hayalindeki hediyelere kavuştu.

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde Yüceli, Sürekli, Yukarıazıklı ve Sancarlı köylerindeki ilköğretim okullarını geçen haziran ayında ziyaret ederek öğrencilerin dileklerini yazılı alan Capitol Alışveriş Merkezi'nin proje yetkilileri, bu defa dilek kağıtlarının sahibi olan çocuklara TI'lar dolusu hediyeler getirdi. Hediye dolu TIR'ları okul bahçesinde gören öğrenciler, sevinç çığlıkları attı. Çocukların, proje yetkililerinden ağırlıklı olarak bisiklet, Fenerbahçe futbol takımının resmi forması, top, gitar, bilgisayar, müzik çalar ve fotoğraf makinesi istedikleri belirtildi.

Hediyelerin dağıtımı nedeniyle Sancarlı Köyü İlköğretim Okulu'nun bahçesinde düzenlenen törene Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı, Capitol Alışveriş Merkezi'nin yetkilileri, öğrenciler ve velileri katıldı. Kaymakam Erkaya Yırık, alışveriş merkezi yetkililerini, çocukların hayallerini gerçeğe dönüştüren bir projeye imza attıkları için tebrik etti. Yırık, "Çocukluğumda yaşadığım köyde ilk bisikleti olan bir çocuk olarak çocukların hayallerinin gerçeğe dönüşmesinin ne derece güzel bir duygu olduğunu biliyorum. Bugün burada bu etkinliğin ilk adımında dileklerini dilek ağacı misali içlerinden geçtiği şekilde yazarak, o dileklerin gerçeğe dönüştüğünün heyecanını gözlerinde okuduğum çocuklarımızın bu güzel duygularını görmek beni fazlasıyla mutlu etmiştir" dedi.

Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı ise küçükken o günün şartlarında imkansızlıklar içerisinde yaptıkları oyuncaklarla çocukluk yıllarının tadını çıkarmaya çalıştıklarını ifade ederek şöyle dedi:

"Her çocuk gibi bizim de çocukken hayallerimiz vardı, dileklerimiz vardı. O hayal ve dileklerin çok küçük bir kısmını gerçekleştiren biri olarak, yaşamımda yarım kalan o zamana ait dileklerin bugün Capitol Alışveriş Merkezi yetkililerinin hazırladığı bir projeyle 40 yıl sonra Sancarlı Köyü öğrencilerinde cevap bulması beni duygulandırdığı gibi o güne dair dileklerimin gerçekleşmesine de vesile olmuştur. Projede emeği geçen herkesi eğitim camiamız adına kutluyorum."

Konuşmaların ardından öğrencilere hediyeleri dağıtıldı.

HAYALİNE KAVUŞTU

Dilek Ağacı Projesi ile hayalindeki araba şeklindeki yatağa kavuşan Keje Yalçınkaya adlı 2'nci sınıf öğrencisi, hediyesini Kaymakam Erkaya Yırık'ın elinden aldı. Böyle bir yatağın hayalini yaşadığını belirten Keje Yalçınkaya, "Bir televizyon dizisinde gördüğüm yatağın aynısından bir tane de benim olsun istedim. Hayalimi gerçekleştirdiği için Capitol Dilek Ağacı Ekibi'ne teşekkür ediyorum" dedi.

ANNESİNE ÇAMAŞIR MAKİNESİ İSTEDİ

Annesinin çamaşır makinesi olmadığı için çamaşırları ellerinde yıkadığını belirten 5'inci sınıf öğrencisi Yasemin Aslan ise "Çamaşırlarda yardım etmek istememe rağmen annem istemiyordu. Hep annemin bir çamaşır makinesinin olmasını isterdim. Bugün bu dileğimi gerçekleştirdiğim için mutluyum" diye konuştu. - Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'dilek Ağacı' Mardinli Çocukları Sevindirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement