Dink Davası(2) - Son Dakika
Güncel

Dink Davası(2)

Dink Davası(2)

Dink'in öldürülmesine ilişkin davayı Hrant Dink'in kızı Delal Dink'le geçen hafta evlenen Rober Koptaş izledi.

26.12.2011 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dink'in öldürülmesine ilişkin davayı Hrant Dink'in kızı Delal Dink'le geçen hafta evlenen Rober Koptaş izledi. Daha önceki duruşmalarda sık sık tartışan Erhan Tuncel ve Yasin Hayal ayrı sıralarda oturtuldu. Yasin Hayal'in uzamış sakalları dikkat çekti. Esas hakkındaki görüşlerini açıklayan Dink Ailesi avukatları, 'Cinayetten sonraki süreç ve kamu görevlilerinin ihmaline' ilişkin değerlendirmeler yapıyor. Dink ailesi avukatları, sanıklardan Çoşkun İğci'nin jandarma komutanı Ali Öz'e ve Metin Yıldız'a cinayetten 6 ay önce 'bir gazetecinin öldürüleceği' bilgisini verdiğini fakat Öz ve Yıldız tarafından bunu kimseye söylememesi gerektiği konusunda uyarıldığını iddia etti.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davanın 23. duruşması devam ediyor.

DİNK'İN DAMADI DURUŞMADA

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Erhan Tuncel ile Yasin Hayal getirildi. Hrant Dink'in ailesinin gelmediği duruşmayı Hrant Dink'in kızı Delal Dink'le geçen hafta evlenen Rober Koptaş izledi. Daha önceki duruşmalarda sık sık tartışan Erhan Tuncel ve Yasin Hayal ayrı sıralarda oturtuldu.

Yasin Hayal'in uzamış sakalları dikkat çekti. Mahkeme Başkanı Rüstem Eryılmaz, bir önceki duruşmada savcılık mütalaasına karşı görüşlerini okuyan Dink ailesinin avukatlarına söz verdi.

KAMU GÖREVLİLERİNİN İHMALİ

Dink ailesinin avukatlarından Bahri Belen, esas hakkındaki görüşlerinin ilk bölümünü bir önceki duruşmada okuduklarını hatırlatarak "Bu duruşmada görüşlerimizin ikinci kısmını okuyacağız. Bu bölümde 'Cinayetten sonraki süreç ve kamu görevlilerinin ihmali' başlıklı bölümü okuyacağız. Savunmamızın bu bölümünde, soruşturma sürecini, dosyadaki delilleri, tanıkların ifadelerini ve Dink öldürülmesi sürecindeki somut detayları anlatacağız. Bu bölümde ayrıca Trabzon Emniyeti ve askeri birimleri, İstanbul'daki sivil ve askeri güvenlik görevlileri ile istihbarat birimlerinin rollerini değerlendireceğiz" dedi.

"SADECE GÖREVİ İHMAL DEĞİL"

Trabzon davasındaki sanıkların sadece görevi ihmal suçundan yargılandıklarını vurgulayan Belen "Bu adamlar sadece görevi ihmalden yargılandılar. Oysaki yaptıkları görevi ihmal değil, ihmalli davranışla adam öldürmeye iştiraktir" dedi.

"ÇOŞKUN İĞCİ'NİN CİNAYETTEKİ ROLÜ"

Daha sonra söz alan Dink ailesi avukatlarından Esra Salmanlı, Yasin Hayal'in eniştesi Çoşkun İğci'nin rolüne değinen avukat Salmanlı, İğci'nin McDonalds bombalamasının ardından jandarma görevlileri tarafından istihbarat elemanı olarak görevlendirildiğini ifade etti. Sonraki süreçte İğci'nin jandarma komutanı Ali Öz'e ve Metin Yıldız'a cinayetten 6 ay önce 'bir gazetecinin öldürüleceği' bilgisini verdiğini fakat Öz ve Yıldız tarafından bunu kimseye söylememesi gerektiği konusunda uyarıldığını belirten Salmanlı, Temmuz ayında Dink'in öldürüleceği bilgisini alan jandarma görevlilerinin bir şey yapmadıkları halde Dink'in öldürülmesinin ardından 20 Ocak 2007 tarihinde ise görev sonuç raporu düzenlediklerini anlattı. Raporun, Coşkun İğci'nin verdiği bilgiler sanki cinayetten sonra verilmiş gibi hazırlandığına dikkat çeken Salmanlı, "Ve İğci bu süreç içerisinde bildiklerini kimseye anlatmaması için tehdit ediliyor" dedi. - İstanbul/ Beşiktas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dink Davası(2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement