Dink Töreninde Biber Gazı - Son Dakika
Güncel

Dink Töreninde Biber Gazı

Hrant Dink için düzenlenen anma töreni sonrasında olaylar çıktı.

19.01.2013 17:03  Güncelleme: 17:36

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'i anmak için toplanan kalabalık dağılırken olay çıktı. Kalabalık içinde bir grup ile polis arasında arbede yaşandı. Polis, gruba biber gazıyla müdahale etti.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, suikast sonucu ölümünün altıncı yılında sevenleri tarafından anıldı. Dink'i anmak için Şişli'de toplanan grup, Agos Gazetesi önüne doğru yürüdü. Yürüyüş sırasında "Hepimiz Hrant'ız, Hepimiz Ermeniyiz", "Biz bitti demeden bu dava bitmez" sloganları atıldı.

Katılımın oldukça yoğun olduğu yürüyüş esnasında Hrant Dink'in eşi Rakel Dink grubun önünde yer aldı. Agos'un önüne gelindiğinde kalabalık daha da artarken, Dink'in öldürüldüğü yerde sevenleri mumlar yaktı ve karanfiller bıraktı. Saat 15.00'da başlayan ve yaklaşık bir saat süren anma töreninin ardından, Hrant Dink'i anmak için toplanan kalabalık dağılmaya başladı. Bu sırada bir grup ile polis arasında gerginlik yaşandı. Polis ile grup arasında arbede çıkarken, polis gruba biber gazı ile müdahale etti. Biber gazından etkilenenler ise apartmanlara sığındı.

Dink Töreninde Biber Gazı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dink Töreninde Biber Gazı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement