Dışişleri Bakanı Davutoğlu'ndan Sürpriz Kerkük Ziyareti (5) - Son Dakika
Güncel

Dışişleri Bakanı Davutoğlu'ndan Sürpriz Kerkük Ziyareti (5)

Dışişleri Bakanı Davutoğlu\'ndan Sürpriz Kerkük Ziyareti (5)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, beraberinde heyetle birlikte Erbil'de Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanlık konutunda Suriyeli muhaliflerle bir toplantı yaptı.

02.08.2012 18:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri BAKANI DAVUTOĞLU'NDAN SÜRPRİZ KERKÜK ZİYARETİ (5)

ERBİL'DE SURİYELİ MUHALİFLERLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, beraberinde heyetle birlikte Erbil'de Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanlık konutunda Suriyeli muhaliflerle bir toplantı yaptı. Toplantıya Bölgesel Kürt Yönetimi İçişleri Bakanı Kerim Sincari, Kürdistan Yurtseverler Birliği Politbüro üyesi Sadi Ahmed, Suriye Ulusal Konseyi üyeleri ve Suriye Ulusal Kürt Konseyi üyeleri katıldı. Toplantı öncesinde gazeteciler kısa süre görüntü aldıktan sonra konuttan dışarı çıkarıldı.

Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Türkiye'nin Suriye'de silahlı terörist gruplara karşı net görüşünü Kürt gruplara ifade edeceğini bildirdi. Suriye'nin kuzeyinde bulunan PYD'nin Kandil'de bulunan PKK yönetimi ile irtibatı olduğunu değerlendirdiklerini belirten yetkililer, PYD'nin Suriye'deki silahlı gücünün PKK kaynaklı olduğunu belirtti. Suriye'deki yönetim sistemine Suriye halkının karar vermesini Türkiye'nin net olarak ifade ettiğini belirten yetkililer, orada yaşayan Kürtlerin statü sahibi olup olmayacaklarının Türkiye açısından önemli olmadığını vurguladı. Türkiye için önemli olanın Suriye'de tehdit unsuru olarak değerlendirilen PKK varlığı olduğunu belirten yetkililer, Türkiye'nin elindeki net verilere göre Afrin ve Kobani'de PKK varlığının tespit edildiğini söyledi. Irak'ın kuzeyinde eğitim verilen Suriyeli Kürtlerin Suriye'ye geçtikten sonra PYD dolayısıyla PKK kontrolüne girebileceklerini belirten yetkililer, bunun da taraflara net olarak bildirildiğini söyledi.

FB,BB(GG/AAA) - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dışişleri Bakanı Davutoğlu'ndan Sürpriz Kerkük Ziyareti (5) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement