Türkiye, Irak'taki Bombalı Saldırıyı Kınadı - Son Dakika
Güncel

Türkiye, Irak'taki Bombalı Saldırıyı Kınadı

Türkiye, Irak\'taki Bombalı Saldırıyı Kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi ile Atheel Nuceyfi'nin konvoyuna düzenlenen bombalı saldırıyı kınadı.

10.02.2014 21:38  Güncelleme: 22:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanlığı, Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi ile Atheel Nuceyfi'nin konvoyuna ve Irak Türkmen Cephesi Selahaddin İl Başkanı Heytem Muhtaroğlu'nun aracına düzenlenen bombalı saldırıyı kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Irak'ta bugün Musul'dan Erbil'e karayoluyla seyahat etmekte olan Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi ile Atheel Nuceyfi'nin konvoyuna öğlen saatlerinde, ayrıca Irak Türkmen Cephesi Selahaddin İl Başkanı Heytem Muhtaroğlu'nun aracına Selahaddin'de bombalı saldırı düzenlendiği üzüntüyle öğrenilmiştir. Usame Nuceyfi, Atheel Nuceyfi ve Heytem Muhtaroğlu'nun bu saldırılardan yara almadan kurtulmaları teselli kaynağıdır. Öte yandan dün (9 Şubat), Selahaddin'in Tuzhurmatu ilçesinde 6 Şii Türkmen polisin uğradıkları silahlı saldırı sonucunda hayatlarını kaybettikleri öğrenilmiştir.

Irak'ın etnik, dini ve mezhep grupları arasında çatışma yaratarak Irak halkının birliğine zarar vermeyi hedefleyen bu saldırıları kınıyor, saldırılarda hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına, Irak halkına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Irak'taki istikrarsızlığın sona ermesi, ülkede barış, istikrar ve uzlaşının hakim olması en samimi temennimizdir. Bu çerçevede, Türkiye Irak'ta uzun bir süredir arzu edilen güvenlik, huzur ve istikrar ortamının teminine yönelik çabaları tüm imkanlarıyla desteklemeyi ve Irak'ın terörizmle mücadelesinde Irak halkıyla dayanışma içinde olmayı sürdürecektir" denildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Türkiye, Irak'taki Bombalı Saldırıyı Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement