Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ankara'da cuma namazı kıldırdı - Son Dakika
Güncel

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ankara'da cuma namazı kıldırdı

DİYANET İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ankara'daki Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde cuma namazını kıldırdı.

07.04.2023 16:24  Güncelleme: 16:31

DİYANET İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ankara'daki Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde cuma namazını kıldırdı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde 'İhsan Bilinci: Kulluğun Zirvesi' başlıklı hutbe irat etti. Erbaş, mümini mümin yapan hasletlerden birinin de ihsan bilinci olduğunu belirterek, "İhsanın özü, kamil bir imana sahip olmaktır. Cenab-ı Hakk'ın kainatı yoktan var ettiğine ve yönettiğine iman etmek, kullarına karşı cömert olduğuna gönülden inanmaktır. Rabb'imizi herkesten ve her şeyden daha çok sevmektir. Rehber olarak Kur'an'ı, örnek olarak sevgili Peygamber'imiz Hz. Muhammed Mustafa'yı, ölçü olarak İslam'ın hayat veren ilkelerini samimiyetle kabul etmektir" dedi.

'İHSAN SAHİBİ OLMAK, STOK VE KARABORSACILIK YAPMAMAKTIR'

İhsanın, aynı zamanda güzel ahlak, doğruluk ve dürüstlük olduğunu vurgulayan Erbaş, "Nihayetinde ihsan, müminin yaptığı işi, mesleğini en güzel şekilde yapması, işini hakkıyla yerine getirmesi, görevine sadakatle bağlı kalmasıdır. İhsan bilinciyle yaşayan mümin, namazını kendine miraç kılar. Zekatıyla kazancını manevi kirlerden arındırır, malını bereketlendirir, kardeşliğini pekiştirir. Orucuyla kendisini kötülüklerden korur, bedenini ve ruhunu şifaya kavuşturur. İhsan bilicini kuşanan mümin nezaket sahibidir, kimseyi incitmez. Güvenilirdir, emanete ihanet etmez, kul ve kamu hakkına tevessül etmez. Takva sahibidir, yalan ve iftiraya, gıybet ve dedikoduya, kin ve hasede hayatında asla yer vermez. Evet, ihsan sahibi olmak, halk içinde Hak ile beraber olmaktır. Akrabayı gözetmek, mazluma el uzatmak, yetime kol kanat germektir. İhsan sahibi olmak, huzurun ve kardeşliğin teminatıdır. Herkesin canını, malını ve onurunu dokunulmaz bilmek, şiddete asla meyletmemektir. İhsan sahibi olmak, ticarette kimseyi aldatmamaktır, stok ve karaborsacılık yapmamaktır. Bir malı insafsızca, vicdansızca değerinden fazlaya satarak veya kiraya vererek insanları mağdur etmemek, fırsatçılık yapmamaktır. Rızkı helalinden kazanıp helal olana harcamaktır" diye konuştu.

'KUDÜS, İSLAM YURDUDUR'

Erbaş, İsrail'in Gazze şeridine yönelik saldırılarına ilişkin de "Ne hazindir ki, yine bir ramazan ayında selam ve barış yurdu Kudüs bir çatışma yeri haline getirilmek isteniyor. Miracın ilk durağı Mescid-i Aksa'nın kutsiyeti ve dokunulmazlığı hiçe sayılıyor. Müslümanların öz vatanlarında, kendi camilerinde ibadet etmeleri engelleniyor. Ancak bilinmelidir ki Kudüs, herhangi bir toprak parçası değildir. Kudüs, İslam yurdudur, darü's-selam'dır. Tarih boyunca tüm dinlerin varlığını özgürce devam ettirdiği insanlığın ortak mirasıdır. Mescid-i Aksa, sadece Filistinlilerin değil, bütün Müslümanların harimiismetidir" ifadelerini kullandı.

Erbaş, hutbenin ardından cuma namazını kıldırdı. (DHA)

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR ANKARA, (DHA)-

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ankara\'da cuma namazı kıldırdı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Ankara'da cuma namazı kıldırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement