Diyarbakır'da Cenaze Sonrası Olaylar Çıktı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Diyarbakır'da Cenaze Sonrası Olaylar Çıktı

Diyarbakır\'da Cenaze Sonrası Olaylar Çıktı
08.06.2014 15:36

Diyarbakır’da, önceki gün Lice’de çıkan çatışmada hayatını kaybeden Ramazan Baran’ın cenazesinin defnedilmesinin ardından olaylar çıktı.

Yürüyüş düzenleyen grup, 2 Taktik Hava Kuvvetleri Komutanlığı nöbet kulübesine saldırarak Göçmenler Caddesi’ni trafiğe kapattı. Ateş yakarak polise taş ve molotofkokteyleri ile saldıran grubu güvenlik güçleri biber gazı ve tazyikli su kullanarak dağıttı.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde dün akşam çıkan çatışmada vurularak hayatını kaybeden Ramazan Baran’ın cenazesi bugün çok sayıda kişinin katılımı ile Yeniköy Mezarlığı’nda defnedildi. Defin işlemlerinin ardından grup kepenklerin kapalı olduğu Göçmenler Caddesi’ne yürüdü. Grup, güzergahta bulunan 2 Taktik Hava Kuvvetleri Komutanlığı önüne geldiğinde buradaki nöbet kulübesine taşla saldırdı. Göçmenler Caddesi’ne gelen grup caddeyi barikat kurup ateş yakarak trafiğe kapattı. Göstericiler polislere molotofkokteyli, havai fişek ve taşlarla saldırdı. Polis, göstericilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti.

Bölgede olaylar devam ediyor.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Cenaze Sonrası Olaylar Çıktı - Son Dakika


Advertisement