Diyarbakır'da Olaylar Çıktı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'da Olaylar Çıktı

Diyarbakır\'da Olaylar Çıktı

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde geçtiğimiz yıl Öcalan’ın Türkiye getirilişinin protesto edildiği olayda ölen Şahin Öner’in ölüm yıl dönümünde Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından düzenlenen yürüyüşte göstericiler polise el yapımı bomba, taş ve havai fişeklerle saldırdı.

10.02.2014 15:35

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Şehitlik semtinde geçtiğimiz yıl Öcalan'ın Türkiye getirilişinin protesto edildiği olayda ölen Şahin Öner'in ölüm yıl dönümünde Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından düzenlenen yürüyüşte göstericiler polise el yapımı bomba, taş ve havai fişeklerle saldırdı.

10 Şubat 2013 günü Şehitlik semtinde Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümünün protesto edildiği olayda hayatını kaybeden Şahin Öner, bugün BDP'nin düzenlediği yürüyüşle mezarı başında anıldı. Benusen Mahallesi'nde bir araya gelen BDP'liler Öner'in öldürüldüğü yere ve ardından mezarı başına gitti. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Fırat Anlı'ın ve yaklaşık 300 kişinin katıldığı yürüyüş Öner'in mezarında son buldu. Duaların okunmasıyla anılan Öner'in anma programının ardından Şehitlik Mezarlığı bitişiğinde bulunan Emniyet Müdürlüğü binasına göstericiler tarafından saldırı yapıldı. Yaşanan gerginlikte bir polis göstericiler tarafından darp edildi. Panzer ve TOMA'lara el yapımı bomba, taş ve havai fişekli saldırı yapan göstericilere polis bir süre müdahale etmedi. Yapılan çok sayıda uyarının ardından saldırılarını sürdüren göstericilere polis müdahale etti. Tazyikli su ve biber gazıyla yapılan müdahalenin ardından göstericiler ara sokaklara kaçtı.

Öte yandan BDP'nin düzenlediği yürüyüş güzergahlarında esnafın kepenk kapattığı dikkat çekildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Olaylar Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement