Diyarbakır'daki Nevruz İlk Kez Havadan Görüntülendi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Diyarbakır'daki Nevruz İlk Kez Havadan Görüntülendi

Diyarbakır\'daki Nevruz İlk Kez Havadan Görüntülendi
22.03.2015 10:57  Güncelleme: 12:10

Diyarbakır'da, dün yüzbinlerce kişinin katıldığı tarihi Nevruz kutlaması ilk kez havadan izleme aracı 'Dron'la görüntülendi.

Diyarbakır'da, dün yüzbinlerce kişinin katıldığı tarihi Nevruz kutlamasında ilk kez havadan görüntüleme aracı 'Dron' da kullanıldı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) tarafından alınan ve 900 metre yükseklikte kutlama alanının havadan görüntü ve fotoğraflarını çeken 'Dron', kutlamanın kuş bakışı görüntülerini kaydetti.

İLK KEZ KULLANILDI

Daha önce yalnızca sadece araştırmalar ve askeri amaçlarla kullanılan havadan görüntüleme aracı 'Dron', dün Diyarbakır'daki Nevruz kutlamasında ilk kez kullanıldı.

CEP TELEFONUNA İLETTİ

DTK tarafından alınan ve 'Dron' adı verilen insansız hava aracı kutlamanın yapıldığı Nevruz parkının arkasından uçurtularak 900 metrne yükseklikte elde ettiği görüntü ve fotoğrafları bağlı bulunduğu cep telefonuna gönderdi.

25 DAKİKA HAVADA KALDI

Nevruz kutlama alanının kuş bakışı görüntü ve fotoğraflarını kayıt altına alan Dron havada yaklaşık 25 dakika kaldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'daki Nevruz İlk Kez Havadan Görüntülendi - Son Dakika


Advertisement