Diyarbakır Işid Operasyonunda 1 Tutuklama Daha - Son Dakika
Son Dakika Logo

Diyarbakır Işid Operasyonunda 1 Tutuklama Daha

02.11.2015 14:45

Diyarbakır'da 26 Ekim günü gerçekleştirilen ve IŞİD mensubu 7 teröristin öldürüldüğü, 2 polis memurunun şehit olduğu ve 8 IŞİD'çinin tutuklandığı operasyonda mahkemeye çıkarılan 2 kişiden 1'i daha tutuklandı.

Diyarbakır'da 26 Ekim günü gerçekleştirilen ve IŞİD mensubu 7 teröristin öldürüldüğü, 2 polis memurunun şehit olduğu ve 8 IŞİD'çinin tutuklandığı operasyonda mahkemeye çıkarılan 2 kişiden 1'i daha tutuklandı.

Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan açıklamada, IŞİD operasyonu kapsamında gözaltına alınan M.K. ve A.S.'nin sorgularının  ardından adliyeye sevk edildikleri belirtilerek şöyle denildi:

"Başsavcılığımızca alınan ifadelerinin ardından M.K. isimli şüpheli serbest bırakılmış, A.S. isimli şüpheli ise, Türk Ceza Kanunu'nun 309/1 'Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya teşebbüs Etme' eylemi iddiasından tutuklanması talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmiştir. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce sorgusu tamamlanan şüpheli M.K.   tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir."

Başsavcı Ramazan Solmaz imzası ile yapılan açıklamada, Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmanın devam ettiği ve soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verileceği belirtildi.

Aynı operasyonla ilgili olarak geçen ay sonunda adliyeye sevkedilen 17 zanlıdan 8'i tutuklanırken, 2'si adli kontrol şartıyla olmak üzere 9'u ise serbest bırakılmıştı. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Işid Operasyonunda 1 Tutuklama Daha - Son Dakika


Advertisement