Diyarbakırarşiv54 Belediye Başkanı Öcalan Açıklamasından Beraat Etti - Son Dakika
Güncel

Diyarbakırarşiv54 Belediye Başkanı Öcalan Açıklamasından Beraat Etti

Diyarbakırarşiv54 Belediye Başkanı Öcalan Açıklamasından Beraat Etti

İmralı Adası'nda Çarptırıldığı Ömürboyu Hapis Cezasını Çeken Abdullah Öcalan'ın Zehirlendiği İddiaları Üzerine Açıklama Yapan ve 'terör Örgütünün Propagandasını' Yaptıkları Gerekçesiyle 3 Yıla Kadar Hapis Cezasıyla Yargılanan Kapatılan DTP'li 54 Belediye Başkanı Beraat Etti.

14.09.2010 18:45

İmralı Adası'nda çarptırıldığı ömürboyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın zehirlendiği iddiaları üzerine açıklama yapan ve 'terör örgütünün propagandasını' yaptıkları gerekçesiyle 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanan kapatılan DTP'li 54 belediye başkanı beraat etti.

Abdullah Öcalan'ın zehirlendiği iddialarına ilişkin 2007 yılında Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen ve halen bazılarının görevde olduğu kapatılan DTP'li belediye başkanları hakkında açılan dava karara bağlandı. Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına 'terör örgütünün propagandasını' yapmakla suçlanan belediye başkanları katılmadı. Duruşmada, haklarında 3 yıla kadar hapis cezası istenen sanık belediye başkanlarının avukatı Meral Danış Beştaş hazır bulundu.

SAVCI BERAAT İSTEDİ

Duruşma savcısı, beraat talebinin yer aldığı, esas hakkındaki görüşünü mahkemeye sundu. Sanıkların okuduğu basın açıklaması metninde yer alan sözlerin suçu ve suçluyu övmek ile örgüt propagandasını içermediğini bilerten Savcı mütalaasında beraat talebini şöyle gerekçelendirdi:

"Her ne kadar Diyarbakır 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nce sanıklar hakkında olay tarihinde yapılan basın açıklamasında 'Kürt muhalefeti' sözünden dolayı eylemlerinin örgüt propagandası yaptıklarından bahisle görevsizlik kararı verilmiş ise de basın açıklaması metni bir bütün olarak ele alındığında söz konusu açıklama içerisinde yer alan '2007 yılının bu ağır gündeminin aşılması için Kürt muhalefeti ile demokratik kamuoyunun silahların susmasına yönelik harcadığı çabalar herkes tarafından bilinmektedir' şeklindeki sözlerin örgüt propagandası içermediği ayrıca suçu ve suçluyu övmek cürmünü de oluşturmadığından sanıkların ayrı ayrı beraatlarına karar verilmesi talep olunur."

BERAAT ETTİLER

Mehkeme, sanıkların avukatı Meral Danış Beştaş'tan son kez savunma yapmasını istedi. Beştaş'ta, savcının verdiği mütalaaya katıldığını bildirdi.Kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık belediye başkanları hakkında ayrı ayrı beraat karar verdi.

ORTAK METNİ BAYDEMİR OKUMUŞTU

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde 4 Mart 2007 günü DTP'li 54 belediye başkanı adına hazırlanan ortak açıklamayı okuyan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Öcalan'ın zehirlendiği yönündeki iddialarla ilgili olarak, "İvedilikle Türk Tabipler Birliği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı gibi bağımsız kurumlardan oluşan bir kurulun mevcut iddialar hakkında acilen bir araştırma yapıp sonuçlarını kamuoyuna açıklamasını düşünüyoruz. Biz 54 belediye başkanı olarak bunun için sağduyulu, barışçıl çaba ve girişimlerimizi sürdüreceğiz" demişti. Bu açıklama üzerine belediye başkanları hakkında 3 yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakırarşiv54 Belediye Başkanı Öcalan Açıklamasından Beraat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement