DNA’nın Okulu İstanbul Kültür Üniversitesi’nde - Son Dakika
Son Dakika Logo

DNA’nın Okulu İstanbul Kültür Üniversitesi’nde

DNA’nın Okulu İstanbul Kültür Üniversitesi’nde
30.07.2010 14:36  Güncelleme: 15:23

DNA Konusunda Uzmanlaşmak İsteyenler İçin Her Yıl Düzenlenen DNA Okuluna Başvurular Başladı.

Türkiye'de her geçen gün önemi artan ve üzerine yatırımlar yapılan DNA çalışmalarındaki son gelişmeler; İstanbul Kültür Üniversitesi Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından organize edilen ve Fen- Edebiyat Fakültesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü (MOBİGEN) tarafından hazırlanan "Genomik Uygulamalar" konulu sertifika programı 15-17 Eylül 2010 tarihlerinde düzenlenecek kursta ele alınacak.

İstanbul Kültür Üniversitesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan DNA okulunda bu yıl; Türkiye'de "Genomik Uygulamalar" alanında araştırma yapanlara genomik uygulama teknikleri ve destekleyici temel bilgileri sunulacak.

Üç gün sürecek DNA okulu eğitimlerine biyolog, tıp doktoru, eczacı, veteriner ve ilgili dallardaki mühendisler ve alanla ilgili lisans öğrencileri katılabilecek. Eğitimlerde; genom analizleri, genom projesi, DNA ve polimorfizm, mikroarray teknolojisi ve uygulama alanları, PCR tipleri ve kantitatif PCR teknikleri alanlarında son gelişmeler uygulamalı olarak anlatılacak.

Eğitim dilinin Türkçe olacağı sertifika programında alanlarında uzman akademisyenler katılımcılara genomik uygulamalar hakkında hem teorik hem de uygulamalı eğitimler verecek. Yüzde 70 oranında devam zorunluğunun bulunduğu sertifika programında başarılı olanlara sertifika, başarılı olamayanlara ise katılım belgesi verilecek. Sertifika programında öğle yemekleri ile teorik ders ve uygulamaların yer aldığı kurs kitabı, 400 TL.lik kurs ücretine dahil olacak.

15-17 Eylül 2010 tarihleri arasında İstanbul Kültür Üniversitesi'nde gerçekleşecek sertifika programı için başvurular www.iku.edu.tr adresinde yer alan başvuru formu doldurulup e-posta olarak gönderilerek yapılacak. 2 Ağustos 2010 Pazartesi günü sona erecek başvuruların sonuçları ise 4 Ağustos 2010 Çarşamba günü açıklanacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel DNA’nın Okulu İstanbul Kültür Üniversitesi’nde - Son Dakika


Advertisement