Doğa Harikası Taşyaran Vadisi Kışın Ayrı Bir Güzel - Son Dakika
Güncel

Doğa Harikası Taşyaran Vadisi Kışın Ayrı Bir Güzel

Doğa Harikası Taşyaran Vadisi Kışın Ayrı Bir Güzel

Uşak ili coğrafyasında bulunan doğa harikası Taşyaran Vadisi'si kış aylarındaki güzelliğini ziyaretçilerine sundu.

26.12.2013 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak ili coğrafyasında bulunan doğa harikası Taşyaran Vadisi'si kış aylarındaki güzelliğini ziyaretçilerine sundu.

Uşak'ın İzmir karayolu üzerinde bulunan Yenişehir köyüne yakın bir mecrada bulunan doğa harikası Taşyaran Vadisi bir çok fotoğraf sanatçısı ve doğa tutkunlarının uğrak mekanı olmaya başladı. Yaz aylarında tüm mütevaziliği ile ziyaretçilerini kucaklayan Taşyaran Vadisi, şimdilerde ise kış aylarının soğuk geçmesi nedeniyle tabanında bulunan akarsunun donmasıyla şeffaf buz kütlesi hale dönüştü. Şeffaf buz kütlesi üzerinde dolaşan ziyaretçiler suyun tabanında gezinen balıkları izlemekten kendilerini alıkoyamıyorlar.

Uşak adına faydalı girişimlerde bulunan, Uşak Kent Konseyi Başkanı Zafer Aydın ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi İsmail Atalay' ın, bu alanın Uşak turizmine kazandırılması için hazırladıkları proje kapsamında, kente davet ettikleri İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yıldırım Güngör ile bölgeye giderek incelemelerde bulundular.

Gördüğü manzara karşısında hayranlığını gizlemeyen Yıldırım Güngör, uzun süre bölgede gözlem yaptı. Bölgenin jeolojik açıdan çok özel bir alan olduğuna dikkat çeken Güngör vadinin yaklaşık 350 milyon yıl önce oluştuğunu belirtti. Güngör, "Aralık ayında Ege Bölgesi'nde buz tutan bir akarsuyun üzerinde yürüyorum ve alttaki doğal yaşamı izliyorum. Yurtdışında Moğolistan'da benzer bir manzaraya rastlamıştım. Doğa tutkunları ve kendisine hobi arayanlar için eşsiz bir ortam burası" dedi.

Bir çok Uşaklının dahi bilmediği Taşyaran Vadisi'ni gündeme taşıyarak görsellerini ilk olarak kamuoyuna yansıtan Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi ve Olta Balıkçılığı Federasyonu (OBAF) Başkanı İsmail Atalay ise bölgenin çok yönlü olarak turizm planının hazırlanması gerektiğini belirtti. Kışın vadi tabanındaki akarsuyun buzdan akvaryuma dönüştüğünü belirten Atalay, "Vadi güneş almıyor ve bu nedenle akarsu çok daha çabuk buz tutuyor. Buzun kalınlığı yer yer 30-40 santimetreyi buluyor. Su çok temiz olduğu için saydam buz kütlesinin altındaki doğal yaşamı rahatlıkla izleyebiliyorsunuz. İnanılmaz bir duygu. Sanki suyun üstünde yürüyüp aşağıya bakıyorsunuz" diye konuştu.

Uşak Kent Konseyi Başkanı Zafer Aydın da Taşyaran Vadisi'nin turizme kazandırılması için proje geliştirdiklerini, bölgenin ekoturizme kazandırılmasını istediklerini vurguladı. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Doğa Harikası Taşyaran Vadisi Kışın Ayrı Bir Güzel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement