Doğu ve Güneydoğu Baro Başkanlarından Şiddete Son Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Doğu ve Güneydoğu Baro Başkanlarından Şiddete Son Çağrısı

Doğu ve Güneydoğu Baro Başkanlarından Şiddete Son Çağrısı

Mardin'de toplanan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Baro başkanları ortak bir açıklama yaparak son günlerde bölgede artan şiddetin sona ermesi için çağrıda bulundu.

01.10.2012 14:51

Mardin'de toplanan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölge Baro başkanları ortak bir açıklama yaparak son günlerde bölgede artan şiddetin sona ermesi için çağrıda bulundu.

Mardin Erdoba Elegans Otel'de bir araya gelen 13 ilin baro başkanları, artan şiddetin sona erdirilmesi için açıklama yaptı. Bölge Baroları Dönem Sözcüsü ve Mardin Barosu Başkanı Azat Yıldırım, Kürt sorununa güvenlik ve asayiş bakış açısının ülkeyi kan gölüne çevirdiğini belirterek, çatışma sürecinin derhal sonlandırılması için bir kez daha herkesi sağduyulu davranmaya çağırdığını söyledi. Yıldırım, "Başta tutuklu meslektaşlarımızın ve tutuklu binlerce Kürt siyasetçinin serbest bırakılmasına yönelik adımlar atılmalıdır. Çatışan tarafların çatışma alanlarından uzak durmasını, birbirleriyle temas koşullarını ortadan kaldıracak tedbirlerin derhal hayata geçirilmesini, toplumsal barışa giden yolun ilk adımı olarak görmekteyiz. Sivil toplum örgütlerinin yürütmüş olduğu barış faaliyetlerine olanak sağlanmalı, bu çalışmalardan yararlanılmalıdır" dedi.

Müzakere sürecinin yeniden başlatılmasını isteyen Yıldırım, bu sürece katkı sağlayacak tüm aktörlerin katılımının sağlanması gerektiğini dile getirdi. Yıldırım, "Son dönemlerde çok sayıda güvenlik görevlisi ve sivil yurttaş da PKK tarafından alıkonulmaktadır. Nitekim Hakkari Barosu'na bağlı olarak faaliyet gösteren meslektaşımız Abdülmecit Tarhan Yaklaşık 1 aydan bu yana örgüt tarafından alıkonulmuş ve akıbetinden haber alınamamaktadır. Bizler hukuk örgütleri olarak, her ne koşulda olursa olsun, her türlü yaşam hakkı ihlali ve kişi güvenliği ve özgürlüğünü tehdit eden her türlü eylemlere karşıyız. Bu çerçevede başta meslektaşımız Abdülmecit Tarhan olmak üzere örgüt tarafından alıkonulan tüm yurttaşların derhal serbest bırakılmasını talep etmekteyiz" şeklinde konuştu. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Doğu ve Güneydoğu Baro Başkanlarından Şiddete Son Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement