Doktor Belediye Başkanı Artvin'i Pırıl Pırıl Yaptı - Son Dakika
Güncel

Doktor Belediye Başkanı Artvin'i Pırıl Pırıl Yaptı

Doktor Belediye Başkanı Artvin\'i Pırıl Pırıl Yaptı

Temizlik konusunda Türkiye'nin örnek illeri arasında yer alan Artvin'de belediye yeni bir atak daha yaptı.

05.10.2013 10:12

Yeni bir temizlik ekibi kuran Artvin Belediyesi faaliyetlerini gecede devam ettirecek.

Diş hekimi olan Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, göreve başladığı günden bugüne çevre temizliğine ciddi önem veriyor. Diğer illere örnek olacak şekilde temiz bir kent yaratan Başkan adeta 14 yıldır ilde temizlik seferberliği başlattı. Diş hekimi olmasının bunda etkili olduğu düşünülen temizlik çalışmalarında yeni bir atak yapan Başkan Özgün, gece temizlik ekibi kurdurarak temizlik faaliyetlerini 24 saate yaydı.

Artvin Belediyesi il merkezinin daha temiz bir görüntüye sahip olması için bundan böyle gecede çalışacak. Merkezdeki en işlek caddelere görevlendirilen personel akşam saat 16.00'dan, gece yarısına kadar temizlik çalışması yapacak. Dün başlatılan uygulamada Temizlik İşleri Çavuşu Turgay Gümüşgöz denetimindeki temizlik personeli Cumhuriyet Caddesi ve İnönü Caddesi'nde çalışma yaptı. Yoğun yağmura rağmen yapılan çalışmalarda kaldırımlar ve kaldırım kenarlarındaki çöpler toplanırken ana hatlardaki küçük çöp kutuları ve cadde küllükleri boşaltıldı.

Başlatılan uygulamayla ilgili konuşan Artvin Belediye Başkanı Dr. Emin Özgün, kente özellikle eğitim öğretimin başlamasıyla birlikte nüfusta artış olduğuna dikkat çekerek, caddelerin çok kısa sürede kirlendiğini söyledi. Buna tedbir olarak gece temizlik ekibi kurduklarını kaydeden Başkan Özgün; "Amacımız yaşanılabilir temiz bir çevre oluşturmak. Artvin biliyorsunuz bir eğitim kenti. Bu vesileyle artan nüfusla birlikte doğal olarak bazı gereksinimler ortaya çıkıyor. Gündüz her bir caddesi, sokağı pırıl pırıl olan Artvin'imizin gece de aynı olması için bir çalışma başlattık. Görevlendirdiğimiz personel saat 16.00'da, gündüz ekibinden görevi devralıp ana caddeler üzerinde gece boyunca temizlik faaliyetinde bulunacak.

Ben bir hekimim ve temizliğe önem veriyorum. Sağlıklı çevre sağlıklı insan demektir" dedi.

BAŞKAN ÖZGÜN'DEN ARTVİNLİLERE MESAJ

Açıklamasında Artvinlilere çevre konusundaki duyarlılıkları için teşekkür etmeyi ihmal etmeyen Özgün şöyle devam etti; "Artvin insanı çevre konusunda çok duyarlı. Biz Artvin'de bir şeyi başardık. Vatandaşımız gündüz çöp atmıyor. Şehrin genelinde çöp konteynırlarına bakınız gündüz çöp göremezsiniz, bunu Artvinlilerle birlikte başardık. Vatandaşımız çöplerini akşam 18.00'dan sonra ağzı bağlı poşetle çöp kutusuna götürüp atıyor. 14 yıllık görev süresince çalışmalarımızda bizlere destek olan kurallara uyan Artvinli hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum. Bugün Artvin temiz ise bunu birlikte başardık. Bundan sonra da aynı hassasiyetle daha güzel bir Artvin için elele verip birlikte çalışacağız" dedi. (abbb)

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Doktor Belediye Başkanı Artvin'i Pırıl Pırıl Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement