Doktorlar, Hastalık Kasaları ile Anlaşamadı - Son Dakika
Güncel

Doktorlar, Hastalık Kasaları ile Anlaşamadı

Doktorlar, Hastalık Kasaları ile Anlaşamadı

Almanya'da Tabipler Odası, Sosyal Güvenlik Kurumu ile yaptıkları görüşmelerde doktor ücretlerinde istedikleri artışın sağlanamaması halinde greve gideceklerini açıkladı.

05.09.2012 12:18  Güncelleme: 14:13

Almanya'da Tabipler Odası Başkanı Frank Ulrich Montgomery, hastalık kasaları olarak bilinen Sosyal Güvenlik Kurumu ile yaptıkları görüşmelerde doktor ücretlerinde istedikleri artışın sağlanamaması halinde iş yavaşlatarak, greve gideceklerini açıkladı.

Muayenehane ruhsatına sahip 150 bin hekim ve psikoterapi uzmanı, muayene bedeline yüzde 11 artış istedi. Bu artışın maliyeti yılda 3.5 milyar euro olarak hesaplandı. Buna karşılık hastalık kasaları ise, doktorlara binde 9 oranında artış önerdi. Bu artış maliyetinin 270 milyon euro'ya ulaştığı ifade edildi. Hastalık kasalarının gelecek yıl hekim başına ortalama 1800 euro daha az ücret ödeyerek, 2,2 milyar euro tasarruf etmeyi planladığı belirtildi.

Radyo Kassel, ülke genelindeki 14 tabip odası başkanının bir araya gelerek mevcut durumu değerlendirdiklerini ardından basın açıklaması yaptıklarını aktardı. Tabip odası, kendilerine önerilen teklifin kabul edilemez olduğunu, doktorların muayenehane başına yüzde 10 gelir kaybına uğrayacağını, mevcut şartlarda yeterli tıbbi hizmet verilemeyeceğini açıkladı.

Tabipler Odası Başkanı Frank Ulrich Montgomery, 'Ruhr Nachrichten' gazetesine yaptığı açıklamada ücret pazarlıklarına devam edeceklerini bildirdi. Alman doktorların bu aşamada istekleri kabul edilinceye kadar muayenehanelerinde verecekleri tıbbi hizmetleri düşüreceği belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doktorlar, Hastalık Kasaları ile Anlaşamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement