Dolu Mağduru Üretici Borç Ertelemesi İstiyor - Son Dakika
Güncel

Dolu Mağduru Üretici Borç Ertelemesi İstiyor

Adana'nın Karataş İlçesi'ne bağlı Tuzla Beldesi'nde etkili olan dolu yağışı, turfanda karpuz ekili tarlalar başta olmak üzere ekili tarım alanlarını vurdu.

06.04.2014 11:49

Adana'nın Karataş İlçesi'ne bağlı Tuzla Beldesi'nde etkili olan dolu yağışı, turfanda karpuz ekili tarlalar başta olmak üzere ekili tarım alanlarını vurdu. Karataş Ziraat Odası Başkanı Mustafa Yeşilyaprak, Tuzla'da önceki günkü dolu yağışında 48 bin dönüm arazide ekili karpuz, kavun, buğday, domates ve mısır gibi ürünlerin büyük zarar gördüğünü belirterek, üreticilerin kredi borçlarının ertelenmesini istedi.

Tuzla Beldesi sınırlarındaki arazilerde genellikle buğday, pamuk, mısır, karpuz, kavun, domates, soğan ve narenciye üretimi yapıldığını belirten Karataş Ziraat Odası Başkanı Mustafa Yeşilyaprak, "Dolu yağışı ile birlikte belde sınırlarındaki 10 köyde 11 bin dönüm alanda ekili karpuz, 5 bin dönümde kavun, 18 bin dönümde buğday, 5 bin 600 dönümde domates, 4 bin dönümde mısır, 4 bin 600 dönümde narenciye ürünü heba oldu. Dolu vuran tarlalarda ürün kaybı yüzde 100 oranına yaklaştı. Artık o ürünler para etmeyecek" dedi.

Bazı arazilerin tarım sigortası kapsamında olduğunu, bazılarının da sigortasının bulunmadığını kaydeden Yeşilyaprak, "Borçla üretim yapan, sigortası olmayan ve özellikle tarla kiralayarak çiftçilik yapanlar mağdur oldu. Üreticiler olarak acilen dolu yağışının olduğu alanın afet bölgesi ilan edilmesini istiyoruz. Üreticilerin Tarım Kredi Kooperatifi ve Ziraat Bankası'na olan kredi borçlarının ertelenip acil tedbir alınmasını istiyoruz. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan yardım bekliyoruz" diye konuştu. - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dolu Mağduru Üretici Borç Ertelemesi İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement