Donör Kaya'nın Kızı, Babasının Yüzünün Naklediği Hastayı İlk Kez Gördü - Son Dakika
Güncel

Donör Kaya'nın Kızı, Babasının Yüzünün Naklediği Hastayı İlk Kez Gördü

Donör Kaya\'nın Kızı, Babasının Yüzünün Naklediği Hastayı İlk Kez Gördü

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan 19 yaşındaki Uğur Acar'ın yeni yüzü kamuoyuna gösterildi.

13.02.2012 19:33

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan 19 yaşındaki Uğur Acar'ın yeni yüzü kamuoyuna gösterildi. İnternetten babasının yüzünü Uğur Acar'da ilk kez bugün gören Emine Kaya, "Bakışları beni çok etkiliyor. İlk görünce şok oldum. Bakışları aynı Ahmet Kaya bakışı" dedi.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan Türkiye'nin ilk tam yüz nakli ameliyatı ile tıp tarihine geçen Uğur Acar, ilk tıraşını oldu ve ilk kez aynada yeni yüzünü gördü. Acar'a yüzü nakledilen Uşaklı donör Ahmet Kaya'nın kızı Emine Kaya ile ablası Fadime Çil, yaşadıkları duyguyu anlattı. Kaya'nın kızı ve ablası, Uğur Acar'ın görüntülerini internetten ilk kez gördüklerinde duygulu anlar yaşadı. Gazetecilere duygularını anlatan Emine Kaya, "Kaşı burnu, dudakları çok benziyor. Biz babamıza paldım dudaklı

derdik. Aynen Ahmet Kaya gibi bakıyor. Babam bize kızdığında sert bir bakış atardı. Biz o bakışa Ahmet Kaya bakışı derdik. Babamın yüzü nakledilen Acar da aynı şekilde bakıyor" dedi.

Ahmet Kaya'nın ablası Fadime Çil ise, yaşadığı mutluluğu ifade ederek, "Kardeşim hayatını kaybetti, takdiri ilahi böyleymiş. Bu görüntüleri görünce kardeşim sanki temizleniyor, tıraş oluyor zannettik. Artık Uğur da bizim bir kardeşimiz. Ben bu kadar duygulanacağımı mutlu olacağımı düşünmüyordum. Herkesi organ bağışında bulunmaya davet ediyoruz" dedi.

Yüz nakli olan Uğur Acar'ın tedavisi tamamlandıktan sonra kendilerini ziyaret etmesini istediklerini de belirten Ahmet Kaya'nın Kızı Emine Kaya, "İnsan bu kadar benzer. Babamın organlarını bağışlamakta ne kadar doğru bir karar verdiğimizi bugün daha iyi anlıyoruz. Babam hayattayken hastanede bir ameliyat geçirmişti. Uğur Acar'ın bakışları ve görüntüsü beni o güne götürdü. Babamda o dönem hastanede aynen bu şekilde bakıyordu. Acar karşıma gelip hiç konuşmadan yıllarca yüzüme baksa ayırt edemem.

Konuştuğunda karşımdaki insanın babam olmadığını ancak anlarım. Karşımdaki insanın babam olmayacağını biliyorum ama babam asla unutulmayacak. Uğur Acar'ın tedavisi bitince bizi ziyaret etmesini çok istiyoruz. Babam hayattayken bir gün sesinin güzel olması nedeniyle meşhur olacağını söylerdi. Ama bu şekilde meşhur oldu" dedi. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Donör Kaya'nın Kızı, Babasının Yüzünün Naklediği Hastayı İlk Kez Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement