Dört Cana 5 Yıl Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

Dört Cana 5 Yıl Hapis Cezası

Dört Cana 5 Yıl Hapis Cezası

Konya'da dört işçinin çalıştıkları inşaatan düşerek ölmesiyle ilgili yargılanan 4 sanıktan 3'üne 5'er yıl hapis cezası verildi.

06.02.2014 12:31  Güncelleme: 16:13

Konya'da bir inşaat firması için çalışan işçilerin, inşaattan düşmesi sonucu ölmesiyle yargılanan inşaat yetkilileri  Mustafa Sinan Koca ve Mustafa Dolmacı'ya 5'er yıl hapis cezası verildi.

İYİ HALLERİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULDU

Sanıklardan Dolmacı, olayın üzüntüsü içerisinde olduklarını, böyle bir olayın yaşanmasını hiç kimsenin istemeyeceğini ifade etti. Mahkeme heyeti, hazırlanan bilirkişi raporunu incelediklerini ve ona göre karar vereceklerini belirtti. Çevik, Dolmacı ve duruşmaya katılmayan çalışanlardan Mustafa Sinan Koca'ya verilen 6'şar yıl hapis cezası, mahkemedeki iyi halleri göz önünde bulundurularak 5'er yıla düşürüldü.

Ünal Baysal'a verilen 2 yıl hapis cezası ise 24 bin lira para cezasına çevrildi. Şirketin genel müdürü H.D. hakkında da suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi. Müşteki avukatları, 2 ile 15 yıl arasında yargılanan sanıklarla ilgili verilen kararı  Yargıtay'a taşıyacaklarını söyledi. 

OLAYIN GEÇMİŞİ

Merkez Selçuklu ilçesi Feritpaşa Mahallesi'ndeki inşaat halinde bulunan binanın 17. katında 10 Kasım 2010'da asansör boşluğunda kaynak işiyle uğraşırken, iskelenin halatlarının kopması sonucu beton zemine düşen işçilerden Rasim Yılmaz (29), Abdülkadir Ceylani Özçelik (37) ve Adem Aykaç (30) olay yerinde, Mehmet Omaş (23) da kaldırıldığı Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybetmişti.

 

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dört Cana 5 Yıl Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement