Dp Genel Başkanı Uysal: İktidar Kurtla Yiyor, Kuzuyla Ağlıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Dp Genel Başkanı Uysal: İktidar Kurtla Yiyor, Kuzuyla Ağlıyor

10.03.2013 12:11

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Hiçbirimizin hiçbir şekilde kabul edemeyeceği, Yassıada'yı İmralı'yı başka bir düşünceyle özdeş hale getirenlere karşı hakkımızı helal etmiyoruz" dedi Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal,...

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Hiçbirimizin hiçbir şekilde kabul edemeyeceği, Yassıada'yı İmralı'yı başka bir düşünceyle özdeş hale getirenlere karşı hakkımızı helal etmiyoruz" dedi Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İmralı'yı başka düşüncelerle özdeş hale getirenlere haklarını helal etmediklerini söyledi. Uysal üç aylık zindan mazileri olanların demokrat kesildiği ortamda önce siyasetin demokratikleştirilmesi gerektiğini belirterek, "Bunlar kurtla yiyen kuzuyla ağlayan iktidardır. Hala 4. yargı paketi meclise sunuluyorsa bu ülkede adalet sorunu, demokrasi açığı vardır. Bu büyük milletin büyüklüğüne hizmet eden bir partiyiz. Partimiz her daim milletin hizmetinde olmuştur" dedi.

Kayseri Kültür ve Turizm Müdürlüğü Kültür Merkezi'nde düzenlenen İl Kongresi'nde konuşan Genel Başkan Gültekin Uysal, "İmralı süreci diye milletin önüne getirilen bu süreci Demokrat Parti olarak kabul etmemiz mümkün değil" dedi. Uysal, "Hiçbirimizin hiçbir şekilde kabul edemeyeceği, Yassıada'yı İmralı'yı başka bir düşünceyle özdeş hale getirenlere karşı hakkımızı helal etmiyoruz" şeklinde konuştu.

-"3 AY ZİNDAN GEÇMİŞİ OLANLAR DEMOKRAT KESİLDİ"-

Türkiye'yi bölen ve parçalayan anlayışa karşı, aklı selimin temsilcisi olarak dimdik ayakta duruyoruz" diyen Gültekin Uysal şöyle devam etti:

"Parlamenter demokrasinin bütün imkanlarından yararlandınız, bu gücünüze rağmen Türkiye'nin hangi meselesini çözemediniz de Türkiye'nin önüne başkanlık sistemini koyuyorsunuz? dediğimizde, sadece "Tayyip beyin üzerine bu elbise iyi duruyor' diyorlar. Türkiye böyle bir değişikliği bu amaçla yapabilir mi? Buna biz cevaz verebilir miyiz?

Milletvekillerini özgürleştirerek, milletin hür ve gür sesi haline getiremediğiniz taktirde bu millet meclisinden bir şey bekleyebilme imkanımız yoktur. Çünkü bu meclis çatısı altında bulunan bütün partiler halinden memnundur. Ama bu millet halinden memnun değildir. Siyaset önce kendisini demokratikleştirmelidir.

3 aylık zindan mazileri olanların demokrat kesildiği ortamda önce gelin bu siyaseti demokratikleştirelim. Bunlar kurtla yiyen kuzuyla ağlayan iktidardır. Hala 4. yargı paketi meclise sunuluyorsa bu ülkede adalet sorunu, demokrasi açığı vardır. Bu büyük milletin büyüklüğüne hizmet eden bir partiyiz. Partimiz her daim milletin hizmetinde olmuştur."

-"NAMUSSUZLARLA KAZANACAĞIMIZA NAMUSLULARLA BU YOLDA YÜRÜRÜZ"-

Konuşmasına "Biz namussuzlarla kazanacağımıza, namuslularla bu yolda yürümeyi şiar edinmiş bir hareketiz. "Yeter Söz Milletin'dir diyerek çıktığımız bu yolda hep milletin yanında olduk. Türkiye'nin gerçek gündemini konuşmak için buradayız" diye devam eden Uysal, partisinin varlığını sancılı bir coğrafyanın ortasında ettirdiği gibi zaman zaman sıkıntılar çekerek yeniden bugünlere kadar geldiklerini kaydetti. Gültekin Uysal, "Birilerinin zaman zaman Menderes, Özal ama öbür yandan da 'bizden önce ne yapıldı ki' diyerek sanki bu ülkenin tarihi 2002 yılından başlamışçasına varlık koymaya çalıştığı ortamda, gür sesimizle haykırıyoruz. Bu ülke vardı, Demokrat Parti'de vardı 'Biz hep vardık, varız' diyoruz. Şairin dediği gibi, Anadolu kadar büyük olan bu davanın taşını yerine koyma mücadelesindeyiz. Bu ülkenin geçmişini biliyoruz. Bu ülkenin geçmişine sahip çıkıyoruz" dedi.

Türkiye'yi birleştirecek iradenin kendi iradeleri olduğunu belirten DP Lideri Gültekin Uysal, "Türkiye'de siyaseti imtiyazlı bir alana dönüştürerek, yasaklarla, yoksulluklarla, yolsuzluklarla mücadele edeceklerini söyleyip, bugün ki tek başına iktidar olanlar Türkiye'yi hak ettiği yere getirememiştir. Türkiye'de eksik olan demokrasiyi Demokrat Parti tam anlamıyla sağlayacaktır. Türkiye'de basın mensupları da dahil olmak üzere iktidar tarafından bastırılan, sesi susturulan bir duruma gelinmiştir. Biz Demokrat Parti olarak bunun önüne geçeceğiz" dedi. - Kayseri

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Dp Genel Başkanı Uysal: İktidar Kurtla Yiyor, Kuzuyla Ağlıyor - Son Dakika


Advertisement