Geçtiğimiz haftanın genelinde ABD'de sağlık hizmetleri yasa tasarısının Temsilciler Meclisi'nden geçip geçmeyeceği tartışmaları nedeniyle global bazda değer kayden ABD Doları, haftanın son işlem gününde sağlık yasası oylamasının ertelenmesi ve Cumhuriyetçi kanadın uzun tartışmaları sonrası yasa tasarısının geçebileceğine yönelik beklentileri ile sınırlı da olsa kayıplarını telafi çabasındaydı.
ABD'de ise Trump belirsizliğine dair gündemin yanı sıra, takip edilen veri akışında Şubat ayı dayanıklı tüketim malı siparişleri %1,7 açıklanarak beklentilerin üzerinde artış kaydetti. Mart ayına ilişkin hizmet ve imalat PMI verileri ise beklentileri karşılayamadı.
BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
Bu hafta Avrupa ve ABD tarafında merkez bankası üyelerinin konuşmaları gündeme gelecek iken, takip edilen veri akışında İngiltere, Türkiye ve ABD'de büyüme verileri izlenilecek.
Bugün ise yurt içinde büyümenin öncü göstergelerinden kapasite kullanım oranı ve imalat güveni verileri takip edilecek.
USDTRY
Haftanın son işlem gününde dolar gelişen ülke para birimlerinin bir çoğu karşısında değer kaybederken, Türk Lirası da söz konusu ülke para birimlerine eşlik ederek pozitif ayrışan para birimleri arasında yer alıyordu. Türk Lirası geçtiğimiz Cuma gününü dolar karşısında %0,62 değer kazancı ile tamamladı.
Teknik olarak bakıldığında, USDTRY paritesinde bugün yukarı yönlü hareketin görülebilmesi için 3,6000 seviyesi üzerinde kalıcılık önemini korumaya devam etmekte. USDTRY paritesinde yükselişlerin görülmesi halinde 3,6500 direnç seviyesi hedeflenebilir. Paritede 3,6000 seviyesi aşağısında kalıcılık sağlanması halinde zayıf seyir görülebilecek olup 3,5800 ve 3,5500 destek seviyeleri izlenebilir.
EURUSD
Haftanın son işlem gününnde dolar tarafında görülen yatay seyir ve Avrupa'da beklentilerin üzerinde gelen veri akışı EURUSD paritesinin yükselişini destekledi. Dolar gelişmiş ülke para birimleri karşısında karışık bir görünüm sergilerken, euro pozitif ayrışan para birimleri arasında yer alıyordu. Euro günü dolar karşısında %0,14 değer kazanırken, EURUSD paritesi günü 1,0798 seviyesinden tamamladı.
Teknik olarak bakıldığında, EURUSD paritesinde yükselişlerin görülebilmesi için 1,0820 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, yükselişlerde 1,0870 ve 1,0940 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek gevşemelerde 1,0760 ve 1,0700 seviyeleri izlenebilecek destek seviyeleridir.
ALTIN
Geçtiğimiz haftanın genelinde Altın fiyatları, FED'e ilişkin beklentilerin sona ermesi ile birlikte Trump belirsizliği paralelinde global olarak değer kaybeden ABD Doları'ndan pozitif etkilendi. Haftanın sonuna doğru oylamanın ertelenmesi sonrasında altın kazançlarının bir kısmını geri verse de, haftayı %1,85 değer kazancı ile tamamladı.
Teknik olarak bakıldığında, altında toparlanma eğiliminin görülebilmesi için, 1250 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup yükselişlerde 1262 ve 1273 seviyeleri hedeflenebilir. Altında satış baskısının görülmesi halinde ise sırasıyla 1243 ve 1230 destek seviyeleri izlenebilir.
USDJPY
Geçtiğimiz hafta içerisinde küresel piyasalarda Obamacare'in değiştirilmesine yönelik yasa tasarısının bugünkü oylamada onaylanmayabileceği riskine bağlı olarak güvenli liman niteliğindeki yatırım enstrümanlarına talebin arttığı görüldü. Bunun paralelinde Japon Yeni haftayı dolar karşısında %2,06 değer kazancı ile tamamladı.
Teknik olarak bakıldığında, USDJPY paritesinde yükselişlerin görülebilmesi için 110,20 seviyesinin üzerinde kalıcılık önem arz etmekte olup paritede yükselişlerde sırasıyla 111,00 ve 111,80 seviyeleri hedeflenebilir. USDJPY paritesinde zayıf seyrin görülmesi durumunda ise 109,40 ve 108,50 destek seviyeleri takip edilebilir.
GBPUSD
Geçtiğimiz hafta içerisinde Brexit sürecine ilişkin haber akışı ile yükselişin görüldüğü GBPUSD paritesi, ABD'de Trump belirsizliğinin de etkisiyle yükselişini sürdürdü. Sterlin haftayı dolar karşısında %1,38 değer kazancı ile tamamladı.
Teknik olarak bakıldığında GBPUSD paritesinde toparlanma eğiliminin görülebilmesi için 1,2500 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 1,2540 ve 1,2620 direnç seviyeleri hedeflenebilir. Paritede görülebilecek satış baskısında ise 1,2400 ve 1,2320 destek seviyeleri takip edilebilir.
BRENT
Hafta sonu OPEC ve OPEC dışı üyelerin gerçekleştirdiği toplantıda OPEC'in piyasayı gözden geçirmesi gündeme geldi. Söz konusu toplantıdan Nisan ayında üretimi kısıntılarını uzatmayı önerme kararı çıktı.
Teknik olarak bakıldığında, net bir trendin görülemediği petrolde toparlanma eğiliminin görülebilmesi için 50,80 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmekte olup, yükselişlerde 51,50 ve 52,30 seviyeleri hedeflenebilir. Petrolde satış baskısnın devam etmesi halinde ise 50,30 ve 49,00 destek seviyeleri takip edilebilir.
Son Dakika › Güncel › Dün Ne Oldu? - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?