Dünya At Hekimleri Birliği Kongresi Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Dünya At Hekimleri Birliği Kongresi Yapıldı

Dünya At Hekimleri Birliği Kongresi Yapıldı

Dünya At Hekimleri Birliğinin Türkiye'deki ilk kongresi, Erciyes Üniversitesinin ev sahipliğinde 19-21 Eylül tarihleri arasında, gerçekleştirildi.

23.09.2014 19:23  Güncelleme: 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya At Hekimleri Birliği'nin (WEVA) Türkiye'deki ilk kongresi, Erciyes Üniversitesi'nin (ERÜ) ev sahipliğinde 19-21 Eylül tarihleri arasında, İstanbul Veliefendi Hipodromu ByerleyTurk Salonu'nda gerçekleştirildi.

Kongrenin açılışı, ERÜ Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Küçük tarafından yapıldı. ERÜ Rektörü Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur ise yaptığı konuşmada, kongreyi İstanbul'da yapmaktan dolayı duydukları mutluluğu paylaştı ve katılımcılara teşekkür etti. Rektör Keleştemur, Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdal Adalı'ya kongrenin gerçekleşmesine verdikleri destek için teşekkür etti. Keleştemur, Türk eğerlerinin tarihini anlattığı bir de sunum gerçekleştirdi. Türkiye Jokey Kulübü Genel Müdürü Tuncel Aydın, kongrenin ilk defa Türkiye'de yapılmasına öncülük eden Erciyes Üniversitesi Rektörü ve Organizasyon komitesine teşekkürlerini iletti.

Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi ve Kongre Düzenleme Komitesi Başkanı Doç. Dr. Ali Cesur Onmaz ise yaptığı açıklamada, bu kongrenin Türk Atçılığı açısından çok önemli olduğunu ve dünya ile bütünleşmiş, aynı zamanda onlarla yarış halde bir At Hekimliği Uzmanlığı başlatacaklarını ifade etti. Özellikle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde Veteriner Uzmanlık Sınavı (VUS) ile Veteriner Hekimlerin At Hekimliği alanında da uzmanlaşabileceklerini bildirdi. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dünya At Hekimleri Birliği Kongresi Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement