(BALIKESİR)- Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından Dünya İnsan Hakları Günü etkinlikleri kapsamında sahnelenen "Memleketin Kısmeti" tiyatro oyunu, beş ilçede tiyatroseverlerle buluştu.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen Dünya İnsan Hakları Günü etkinlikleri kapsamında "Memleketin Kısmeti" adlı tiyatro oyunu seyirciyle buluştu. Türkiye'de politik mizah geleneğinin temellerini atan Aziz Nesin anısına sahnelenen müzikli güldürü oyunu Susurluk, Ayvalık, Burhaniye, Edremit ile Avlu Kongre ve Kültür Merkezi'nde sahnelendi ve yoğun ilgi gördü.
Haluk Işık tarafından kaleme alınan oyunu Murat Atak yönetiyor. İki perdelik oyunda Aziz Nesin'in hikayeleri ve yaşamından kesitler, toplumsal olaylara uyarlanarak anlatıldı. Işıl Poyraz, Bülent Ateşoğlu, Koray Ergun, Suat Ülhan, Murat Ercanlı, Murat Demirbaş, Ersen Ocak ve Burcu Oktav'ın rol aldığı oyunun sahnelendiği tüm ilçelerde seyirciler salonları doldurdu.
Son Dakika › Güncel › Dünya İnsan Hakları Günü'nde 'Memleketin Kısmeti' Tiyatrosu Beş İlçede Sahnelendi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.